Newsroom

Newsroom

Επιζών των Τεμπών ξεμπρόστιασε τα κανάλια: «Είπαν τη λέξη “υποδεχτήκαμε” – Δεν υποδεχτήκαμε κανέναν»

Απαντώντας σε ερώτηση του Κανάκη, αν ο ίδιος και οι υπόλοιποι επιζώντες βρέθηκαν στον σταθμό για να "υποδεχθούν" τους επιβάτες του πρώτου δρομολογίου από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, ο Άγγελος έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

337056957 3476114496002143 3417644090323364328 n

Ο Άγγελος Τσιαμούρας, ένας από τους επιζώντες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, εμφανίστηκε στην εκπομπή Ράδιο Αρβύλα και συγκίνησε τους πάντες με τα λόγια του. Πρόκειται για έναν ακόμη ήρωα των Τεμπών ο οποίος δε δίστασε να καταγγείλει την προπαγάνδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τα ψέμματα που ανακυκλώνουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Σημειώνεται πως ο Άγγελος είναι από τους ανθρώπους που κατάφεραν να επιζήσουν από τη τραγωδία των Τεμπών και βοήθησε αρκετούς από τους επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

Υπενθυμίζεται πως όπως αποκαλύφθηκε χθες (03/04), η πρεμιέρα της επαναλειτουργίας των επιβατικών αμαξοστοιχιών μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, χαρακτηρίστηκε από προκλητικές επικοινωνιακές γκάφες, καθώς όπως φαίνεται οι πρώτοι επιβάτες των τρένων μόνο τυχαίοι δεν ήταν. Δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία κλήθηκαν να καλύψουν τις αντιδράσεις και τα συναισθήματα του επιβατικού κοινού που μπήκε για πρώτη φορά στο τρένο μετά την τραγωδία. Μόνο που δύο από τους επιβάτες που εμφανίστηκαν δεν ήταν καθόλου… τυχαίοι.

Διαβάστε περισσότερα: Σε ρόλο «Ικανοποιημενου Επιβάτη» του ΟΣΕ o συνδικαλιστής-τσιράκι του υφυπουργού και ένα στέλεχος της ΝΔ με έτοιμο λογύδριο περί… «θυμού»

Στο ίδιο μήκος κύματος, τηλεοπτικά συνεργεία και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ έσπευσαν να διαστρεβλώσουν αυτό που έκαναν άνθρωποι που βρέθηκαν στον σταθμό, παρουσιάζοντας πως ήταν εκεί για να τιμήσουν το… ηρωικό δρομολόγιο Γεραπετρίτη με το τρένο και να υποδεχθούν τους επιβάτες.

Απαντώντας σε ερώτηση του Κανάκη, αν ο ίδιος και οι υπόλοιποι επιζώντες βρέθηκαν στον σταθμό για να “υποδεχθούν” τους επιβάτες του πρώτου δρομολογίου από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, ο Άγγελος απάντησε τα εξής:

«Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Σήμερα μας βγάλαν στα κανάλια με τη λέξη “υποδεχτήκαμε”. Δεν υποδεχτήκαμε κανέναν» είπε χαρακτηριστικά ο 19χρονος, μιλώντας στην εκπομπή Ράδιο Αρβύλα.

«Εμείς πήγαμε να μοιράσουμε κάποια φυλλάδια τα οποία έγραφαν μια λίστα των 57 ατόμων γιατί ο καθένας από εκεί ήταν άνθρωπος, είχε μια ιστορία, είχε ένα βιογραφικό», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο Άγγελος εξηγεί: «Εμείς αυτό πήγαμε να περάσουμε στον κόσμο, και γράψανε, αυτοί που γράψανε, δεν ξέρω πώς το κάνανε, “ότι υποδεχτήκαμε τους επιβάτες”. Ίσα, ίσα ήμασταν νευριασμένοι με τους επιβάτες που πήραν αυτόν τον κινούμενο δολοφόνο, δεν είχαμε σκοπό να υποδεχτούμε κανέναν εμείς θέλαμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο».

«Θα κάνουν το “μάυρο άσπρο” μη στεναχωριέσαι», σχολίασε ο Κανάκης.

«Έτσι ακριβώς» απάντησε ο Άγγελος.

Στη συνέχεια ο Άγγελος ανέφερε πως «φτιάξανε ένα δημοψήφισμα στο change.org για να πολεμήσουν τους υπαίτιους για όλο αυτό», «γιατί χρειαζόμαστε υπογραφές για να πάμε σε διεθνή δικαστήρια και βρίσκεται στις 9.722 υπογραφές το οποίο είναι ξεφτίλα για την Ελλάδα όταν έχει 11 εκατομ. μόνο 9,5 χιλιάδες να έχουν υπογράψει. Ελπίζω μετά από αυτό μετά να μπουν να το υπογράψουν. Μπαίνουν στο change.org, γράφουν “Τραγωδία – Τέμπη” και θα το βρουν» συμπλήρωσε.

Δείτε εδώ το δημοψήφισμα. Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη ο αριθμός υπογραφών έχει εκτοξευτεί στους 28.000.

«Στην Αθήνα 8 Απριλίου γίνεται ένα φιλανθρωπικό event, ένα hip hop live, όπου τα έσοδα θα πάνε στους πληγέντες», κατέληξε.

Για το event δείτε εδώ.

Δείτε ολόκληρο το στιγμιότυπο εδώ από το 14:45 και έπειτα:

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Κανάκης: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί ήρθε ένας φίλος να μας δει. Έχουμε εδώ τον Άγγελο. Μην το κάνεις αυτό γιατί και ο Μητσοτάκης χειροκροτούσε τον εαυτό του. Ο Άγγελος είναι πλέον φίλος μας, ο οποίος με μεγάλη χαρά είναι εδώ και είναι καλά γιατί ήταν στο μοιραίο τρένο.

Βοήθησε τους συμπολίτες του που αντιμετώπιζαν αυτή τη συνθήκη και τα είπε μέσα από την ψυχή του, όπως έπρεπε. Λάμπει και ας μην τον λένε Μπάμπη, λάμπει και καταλαβαίνεις την ποιότητα του ανθρώπου αυτού. Χαιρόμαστε που είσαι εδώ, καλώς ήρθες!».

Θεσσαλονίκη: Πτώση οικοδομικών υλικών από κτήριο – Συνελήφθησαν οι υπέθυνοι της οικοδομής

oikodomi 910x521 1

Θεσσαλονίκη: Πτώση οικοδομικών υλικών από κτήριο – Συνελήφθησαν οι υπέθυνοι της οικοδομής

Τραυματίστηκαν δύο γυναίκες που μεταφέρθηκαν για την παροχή πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, η πρώτη…

Αποθεώνει ο Ρόκκος τη Μαρίνα Σάττι: «Λάτρεψα που χασμουρήθηκε η Μαρίνα Σάττι, μακάρι να ήταν πολιτική αντίδραση»(video)

rokos

Αποθεώνει ο Ρόκκος τη Μαρίνα Σάττι: «Λάτρεψα που χασμουρήθηκε η Μαρίνα Σάττι, μακάρι να ήταν πολιτική αντίδραση»(video)

Ο Στέλιος Ρόκκος σχολίασε την αντίδραση της Μαρίνας Σάττι και τις αρνητικές αντιδράσεις που δέχτηκε…

Στην Χίο περίμεναν από ένοικο να πετάξει τη μπάλα από το μπαλκόνι για να συνεχιστεί το ματς (video)

xios

Στην Χίο περίμεναν από ένοικο να πετάξει τη μπάλα από το μπαλκόνι για να συνεχιστεί το ματς (video)

Πόσες φορές ως πιτσιρίκια, στέλναμε τη μπάλα στα μπαλκόνια των πολυκατοικιών που ήταν στη γειτονιά…

Euroleague: Σοβαρό επεισόδιο κατά την άφιξη του Παναθηναίκου στο ξενοδοχείο-Κινήθηκαν απειλητικά στον Αταμάν οπαδοί της Φενέρ (video)

αταμαν berolino

Euroleague: Σοβαρό επεισόδιο κατά την άφιξη του Παναθηναίκου στο ξενοδοχείο-Κινήθηκαν απειλητικά στον Αταμάν οπαδοί της Φενέρ (video)

Η Euroleague βρέθηκε εκτεθιμένη λίγες μέρες πριν το Final -4 όσο αφορά τα μέτρα ασφαλείας…