Newsroom

Newsroom

Σε ρόλο «Ικανοποιημενου Επιβάτη» του ΟΣΕ o συνδικαλιστής-τσιράκι του υφυπουργού και ένα στέλεχος της ΝΔ με έτοιμο λογύδριο περί… «θυμού»

Ντροπή: Έβαλαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και επικοινωνιολόγους να παριστάνουν τους επιβάτες στο τρένο

My project 1 36

Θα προκαλούσε γέλιο, αν το πλαίσιο της τραγωδίας δεν ήταν τόσο θλιβερό.

Η πρεμιέρα της επαναλειτουργίας των επιβατικών αμαξοστοιχιών μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, τελικά χαρακτηρίστηκε από προκλητικές επικοινωνιακές γκάφες, καθώς όπως φαίνεται οι πρώτοι επιβάτες των τρένων μόνο τυχαίοι δεν ήταν.

Δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία κλήθηκαν σήμερα να καλύψουν τις αντιδράσεις και τα συναισθήματα του επιβατικού κοινού που μπήκε για πρώτη φορά στο τρένο μετά την τραγωδία. Μόνο που δύο από τους επιβάτες που εμφανίστηκαν δεν ήταν καθόλου… τυχαίοι.

Συγκεκριμένα, ο ένας δεν ήταν άλλος από τον Ζαχαρία Στουρνάρα! Τον συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ, που έγινε γνωστός όταν έδωσε την εντολή «τέλος» στον σταθμάρχη στη Λάρισα, ο οποίος είχε «τολμήσει» να διαψεύσει σε ζωντανή σύνδεση τα όσα είχε πει λίγα λεπτά νωρίτερα ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επικοινωνιακός ξεπεσμός: Μέχρι την Οινόη το… ηρωικό δρομολόγιο Γεραπετρίτη με το τρένο

Ο Ζαχαρίας Στουρνάρας, φορώντας το ίδιο παλτό που φορούσε και στο βίντεο που του χάρισε τα 10 λεπτά αντι-δημοφιλίας του, εμφανίστηκε ως βιαστικός επιβάτης σε ρεπορτάζ του Alpha, λέγοντας ότι υπάρχει… «πολλή ασφάλεια, παιδιά». Λίγο μετά, είπε ότι πηγαίνει μέχρι την Οινόη, χωρίς φυσικά να αναφέρει ότι η Οινόη ήταν ο «προορισμός» ολόκληρου του κυβερνητικού επιτελείου που επιστρατεύτηκε με επικεφαλής τον Γιώργο Γεραπετρίτη για να «επανδρώσουν» το πρώτο δρομολόγιο.

Δεύτερο… χτύπημα ήταν ο επιβάτης Λευτέρης Μωϋσιάδης, ο οποίος έτυχε να βρεθεί στο τρένο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και -ω του θαύματος- έπεσε πάνω του η κάμερα του ΣΚΑΪ, η οποία σε ζωντανή σύνδεση με το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων, μίλησε -ως επιβάτης πάντα- για περίπου 3 λεπτά:

«Το μόνο που μπορώ να πω ως πολίτης είναι ότι δεν μπορείς να έχεις συνεπιβάτη τον φόβο, την οργή και την ανασφάλεια για την αυριανή μέρα. Να πάρουμε ως μάθημα και να κοιτάξουμε ψυχρά την επόμενη μέρα κατάματα. Η αλήθεια είναι ότι δε φοβήθηκα να κλείσω εισιτήριο χθες βράδυ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι σκέψεις δεν είναι βαριές και αυτή τη στιγμή έχω ανατριχιάσει». Πολύ… αυθόρμητες σκέψεις δε βρίσκετε;

Ίσως να μην ακούγονται πολύ αυθόρμητες για έναν οποιονδήποτε επιβάτη, αλλά για τον κ. Λευτέρη Μωϋσιάδη, αναπληρωτή γραμματέα διεθνών ζητήματων της ΝΔ και διευθυντή επικοινωνίας της ΚΕΔΕ -κατά δήλωσή του όλα αυτα-, ίσως και να ήταν ένας απλός συλλογισμός της στιγμής.

Πάντως αυτό με τον φόβο, την οργή και την ανάγκη να πάρουμε ένα «μάθημα», κάπου τα έχουμε ξανακούσει….

339578611 936410081036183 5850505676555264987 n

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…