Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους, το αντιφασιστικό κίνημα και τη δημοκρατική κοινή γνώμη»

Mε δήλωσή τους οι δικηγόροι των Αιγυπτίων αλιεργατών κάνουν λόγο για τεράστια πρόκληση μιλώντας για την αποφυλάκιση του επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου.

Αναλυτικά τόνισαν:

1) Η αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου αποτελεί τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους, το αντιφασιστικό κίνημα και τη δημοκρατική κοινή γνώμη. Η συμπλήρωση των χρονικών ορίων για την υφ’ όρον απόλυση οποιουδήποτε κρατουμένου δίνει τη δυνατότητα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί υποχρέωση στο δικαστήριο να την πραγματοποιήσει.

Συνεπώς η αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου δεν ήταν υποχρεωτική, ούτε εξαρτιόταν από οποιοδήποτε νομικό καθεστώς, όπως η σπέκουλα της κυβέρνησης της Ν.Δ, επιχειρεί να εκμεταλλευθεί. Το άρθρο 106 Π.Κ. ήταν πάντα ίδιο και εξαρτά την υφ’ όρον απόλυση από την επικινδυνότητα τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων.

2) Κριτήριο με βάση τα παραπάνω για τη συγκεκριμένη περίπτωση όφειλε να είναι το ότι από το 2013 που ξεκίνησε η δίωξή της μέχρι σήμερα, η Χ.Α. δεν έπαψε, έστω και αποδυναμωμένη, να υπάρχει, να διατηρεί εγκληματικές δομές, να δρά και να παράγει εγκληματική βία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μέσω νέων ή παλιότερων ασύλληπτων μελών της εγκληματικής οργάνωσης, διεκδικώντας την επανάκαμψή της και συμβάλλοντας στη διεύρυνση της φασιστικής και ρατσιστικής εγκληματικής βίας, που έφτασε έως και σε δολοφονίες αρκετά πρόσφατα.

Όπως φαίνεται, όμως, το κριτήριο αυτό δεν απασχόλησε το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, ούτε καν τον αρνητικά εισηγηθέντα εισαγγελέα, που πρότεινε την απόρριψη της απόλυσης, αλλά με σκεπτικό το ότι ο Μιχαλολιάκος είναι αμετανόητος. Και όντως είναι αμετανόητος, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να μείνει στη φυλακή και να καυχάται ότι διώκεται για τις….ιδέες του. Συνεπώς η ευθύνη για την αποφυλάκιση ανήκει στους δικαστές που έλαβαν την απόφαση, παρότι το ισχύον και εφαρμοσθέν νομικό πλαίσιο δεν τους υποχρέωνε. Και για αυτό απαιτούμε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να παραγγείλει άμεσα την άσκηση εισαγγελικής έφεσης από τον Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας κατά του βουλεύματος, ώστε να επανεκτιμηθούν τα παραπάνω περιστατικά και να ανατραπεί αυτή η προκλητική απόφαση.

3) Η διακριτική μεταχείριση Μιχαλολιάκου δεν εκδηλώνεται μόνο με αυτό το βούλευμα. Οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής είχαμε σημειώσει από την αρχή της ποινικής δίωξης της εγκληματικής οργάνωσης ότι, αντίθετα με τα υποστηριζόμενα από τους νεοναζί περί “πολιτικής σκευωρίας”, η δίωξή τους ήταν σκανδαλωδώς καθυστερημένη και ευνοϊκή, συγκρινόμενη με άλλες δικογραφίες για εγκληματικές ή τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε νεκρή 29χρονη

Πορτοσάλτε: Επίθεση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και όχι στον Ζούλα για το «κόψιμο» της λειτουργίας της Μ. Τετάρτης – Η απάντηση της ΠΟΣΠΕΡΤ (video)

Η καλύτερη διασκευή του «Ζαριού» έγινε από μαγαζί με κάρβουνα – «Τηλέφωνο θα πάρω τον Κολίτσα, Τρίκαλα καλέ όχι Καρδίτσα…» (video)

Greek Mafia: Ποιοι είναι οι οκτώ συλληφθέντες για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Τυχαία συνέλαβαν τον δράστη – Έπινε μπύρες σε οικοδομή (video)

6222450

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Τυχαία συνέλαβαν τον δράστη – Έπινε μπύρες σε οικοδομή (video)

Ο 50χρονος δράστης φαίνεται να κρύφτηκε σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στη Φυλή και να πίνει μπύρες…

Τροχαίο στην Τουρκία: Θρήνος για την 67χρονη Νικολέτα Διαμαντάκου – Η τελευταία φωτογραφία από την Έφεσο

Διαμαντάκου

Τροχαίο στην Τουρκία: Θρήνος για την 67χρονη Νικολέτα Διαμαντάκου – Η τελευταία φωτογραφία από την Έφεσο

Η 67χρονη έχασε τη ζωή της όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε εξετράπη της πορείας…