«Εκλεκτή» του Πιτσιλή η επίορκη προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας-Υφυπουργός την είχε βραβεύσει

Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα στη ΔΟΥ Χαλκίδας

576a78951dc524bb338b4706

Αίσθηση έχει προκαλέσει η εξάρθρωση του κυκλώματος των εφοριακών που εκβίαζε επιχειρήσεις στη Χαλκίδα, μία υπόθεση που είχε αποκαλύψει το Documento ήδη από τον περασμένο Ιούλιο. Εν τέλει, μετά από την έρευνα της ΕΛΑΣ, χωρίς την εμπλοκή της ΑΑΔΕ, συνελήφθησαν η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας, ο υποδιευθυντής, τρεις υπάλληλοι και δύο ιδιώτες.

 

Χαλκίδα: Η δράση της διευθύντριας και των υπαλλήλων που συνελήφθησαν (video)

 

Ωστόσο, το έγγραφο – ντοκουμέντο που δημοσιεύει το documentonews.gr, αποκαλύπτει πως η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, ορίστηκε επικεφαλής, με απόφαση του ίδιου του Γιώργου Πιτσιλή, πριν από περίπου έναν χρόνο και μάλιστα με «ειδική Αιτιολογία του Διοικητή της ΑΑΔΕ».

Ειδικότερα, στις 7 Μαρτίου του 2023, η απόφαση αναφέρει: «Επιλέγουμε και τοποθετούμε την υπάλληλο Ευανθία Τύλη του Δημητρίου,ΠΕ/Α/Εφοριακών, ως Προϊσταμένη Διεύθυνσης της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας της Γενικής ΔιεύθυνσηςΦορολογικών Λειτουργιών (Γ.Δ.Φ.Λ.) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)», όπως επισημαίνεται στο έγγραφο που υπογράφει ο ίδιος ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

34534

Χατζηδάκης και Πιτσιλής θα δώσουν εξηγήσεις για την τοποθέτησή της;

Αναλυτικά η απόφαση:

Εκβίαζαν επιχειρήσεις

Tο κύκλωμα των εφοριακών είχε καταφέρει να αποσπάσει 95.600 ευρώ από επιχειρηματίες της περιοχής. Δεν είναι απλά ένα περιστατικό αλλά η συνήθης λειτουργία της μαφίας που λειτουργεί εντός της ΑΑΔΕ.

Όλα αυτά μετά από έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας για (άλλο) ένα κύκλωμα που δρα στους κόλπους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Η υπόθεση της Χαλκίδας ερευνήθηκε μυστικά από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ και έτσι έγιναν παρακολουθήσεις τηλεφώνων και κανονική ερευνα που οδήγησαν σε συλλήψεις.

Εδώ και καιρό, το Documento έχει αναδείξει «μαύρες» πρακτικές που εφαρμόζονται από κυκλώματα εφοριακών στην ΑΑΔΕ επί των ημερών Γιώργου Πιτσιλή, ενώ είχε στείλει και στην Ευρωπαία εισαγγελέα την καραμπινάτη υπόθεση για το παράνομο και εξοντωτικό πρόστιμο 270.000 ευρώ(!) σε βάρος της εφημερίδας μετά από τον στημένο έλεγχο.

Επιβεβαίωση

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιούλιο το Documento είχε φέρει στο φως την υπόθεση της Χαλκίδας. Τότε, για περίπου έναν χρόνο δεν είχε ελεγχθεί η καταγγελία για µηχανισµό στην καρδιά και στα υψηλά κλιµάκια των ελεγκτικών αρχών και µε σύνδεσµο στο Μαξίµου ενώ λίγους μήνες αργότερα δημοσιοποίησε συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση ενός κυκλώματος στην κορυφή της ΑΑΔΕ το οποίο λειτουργεί με σκοπό την εξόντωση επιχειρηματιών, πολιτικών και ΜΜΕ που δεν είναι αρεστά στην κυβέρνηση.

Στην περίπτωση της Χαλκίδας,  όπως περιγράφεται τουλάχιστον σε πολύ λεπτοµερείς επιστολές, οι οποίες είχαν αποσταλεί και στο Μέγαρο Μαξίµου, αποτελούν µια εγκληµατική οργάνωση που εκβιάζει επιχειρηµατίες και διακινεί η ίδια το µαύρο χρήµα. Οι επιστολές µε τις καταγγελίες έχουν φτάσει από τον Νοέµβριο του 2022 στο γραφείο του πρωθυπουργού, στο υπουργείο Οικονοµικών, στον εισαγγελέα Οικονοµικού Εγκλήµατος και στη ∆ιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονοµικών. Οταν διαπιστώθηκε ότι δεν έχει ξεκινήσει καµία έρευνα για όσα αναφέρουν, κοινοποιήθηκαν στο Documento και στις εφηµερίδες «Τα Νέα» και «Το Βήµα».

DOC COVER 23 07 2023 scaled 1

Υφυπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη  την είχε βραβεύσει

Στην εκδήλωση κοπής πίτας του 9ου Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου, πριν από λίγο καιρό, είχε επιλεγεί η φερόμενη ως αρχηγός της εγκληματικής ομάδας εφοριακών υπαλλήλων και ιδιωτών, οι οποίοι εκβίαζαν επιχειρηματίες για φορολογικές εκκρεμότητες και αποσπούσαν έτσι χρηματικά ποσά.

Την πλακέτα της βράβευσης είχαν παραδώσει, σύμφωνα με το evima.gr, ο υφυπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Σπανάκης, και η Βουλευτής Ευβοίας, Κωνσταντίνα Καραμπατσόλη.

 

 

Θεσσαλονίκη: Συντονισμός Φορέων κατά του Flyover – «Η καταστροφή του Σεϊχ Σου ξεκίνησε»

Screenshot 2024 06 15 214341

Θεσσαλονίκη: Συντονισμός Φορέων κατά του Flyover – «Η καταστροφή του Σεϊχ Σου ξεκίνησε»

Οι 53 Φορείς και Συλλογικότητες που αντιτίθενται στην κατασκευή του έργου της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου…

Γαλλία: Πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες διαδήλωσαν κατά της ακροδεξιάς

Screenshot 2024 06 15 210438

Γαλλία: Πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες διαδήλωσαν κατά της ακροδεξιάς

Μεταξύ των διαδηλωτών στο Παρίσι, ορισμένοι φώναζαν επίσης «Ελεύθερη Παλαιστίνη, viva Palestina» και φορούσαν παλαιστινιακά…