Newsroom

Newsroom

Χαλκίδα: Η δράση της διευθύντριας και των υπαλλήλων που συνελήφθησαν (video)

Στη σύλληψη της διευθύντριας της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας και ακόμη έξι υπαλλήλων, προχώρησαν οι τοπικές Αρχές την Τετάρτη (22/5).

δου χαλκιδος

Σοκ έχει προκαλέσει το ντου αστυνομικών στην ΔΟΥ Χαλκίδας το μεσημέρι της Τρίτης 21 Μαΐου.

Ομάδα 15 αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας (Αδιάφθοροι), πήγαν στο κτήριο της ΔΟΥ στα Δύο Δέντρα στη μία το μεσημέρι.

Έβγαλαν έξω τους πολίτες και είπαν στους υπαλλήλους να μην μετακινηθούν από τις θέσεις τους. Κατέσχεσαν κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές συγκεκριμένων ατόμων και στην συνέχεια έψαξαν τα αυτοκίνητά τους.

Συνολικά έγιναν 7 συλλήψεις και οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι 7 φέρονται να είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση για την τέλεση οικονομικών αδικημάτων.

Πώς οι Αδιάφθοροι έφτασαν στο κύκλωμα

Από μία τηλεφωνική καταγγελία τον Νοέμβριο του 2023 άρχισε η έρευνα για την εγκληματική οργάνωση με εκβιασμούς επιχειρηματιών που είχαν στήσει εφοριακοί στη ΔΟΥ Χαλκίδας, με τις αστυνομικές Αρχές να συλλαμβάνουν τη διευθύντρια, τον υποδιευθυντή και πέντε ακόμη υπαλλήλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στο τηλεφωνικό κέντρο του Εσωτερικών Υποθέσεων και κατήγγειλε δύο υπαλλήλους της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Χαλκίδας. Όπως είπε στους «αδιάφθορους» υπάλληλος του Τμήματος Εσόδων σε συνεργασία με την προϊσταμένη της απαιτούσαν και λάμβαναν μεγάλα χρηματικά ποσά για να μην μπλοκάρουν τις επιστροφές και να μην εισπράττουν τις οφειλές ως πρέπει. Επιπρόσθετα, ο καταγγέλλων ανέφερε ότι και ο ίδιος παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ για να απεγκλωβιστεί από τον εκβιασμό τους.

Άμεσα ξεκίνησε η έρευνα με την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών των εμπλεκομένων ατόμων.

Η επιχείρηση για τη σύλληψή τους στήθηκε στις 21 Μαΐου όπου οι «αδιάφθοροι» είχαν θέσει σε επιτήρηση το κτίριο της ΔΟΥ Χαλκίδας και μεσημβρινές ώρες της εντόπισαν πολίτη να μπαίνει κρατώντας φάκελο στα χέρια του. Όταν βγήκε έξω τον προσέγγισαν και σε σχετική τους ερώτηση τους ανέφερε ότι παρέδωσε στην προϊσταμένη της υπηρεσίας, μέσα στο γραφείο της, έναν κλειστό φάκελο, λευκού χρώματος, ο οποίος περιείχε 10.000 ευρώ, κατόπιν εκβίασης.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο γραφείο της προϊσταμένης της ΔΟΥ Χαλκίδας βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό 10.000 ευρώ που μόλις είχε παραδώσει ο συγκεκριμένος πολίτης.

Από το σύνολο του προανακριτικού υλικού διακριβώθηκαν 17 τετελεσμένες περιπτώσεις ιδιωτών, όπου η εν λόγω εγκληματική οργάνωση προέκυψε ότι απαίτησε και αποκόμισε, τουλάχιστον, το χρηματικό ποσό των 95.600 ευρώ, σε χρονικό διάστημα τριών μηνών περίπου, προκειμένου να «διευθετήσει» φορολογικές εκκρεμότητες.

Πώς δρούσαν – «Εγκέφαλος» η προϊσταμένη

Όπως προέκυψε, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2023, τα μέλη των οργανώσεων προέβαιναν σε διευκολύνσεις, παραλείψεις ή πράξεις διαδικασιών εφοριακής αρμοδιότητας που αναφέρεται στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα ως υπαλλήλου, καθώς και σε εκμεταλλεύσεις επιχειρήσεων, εκμεταλλεύονται την ιδιότητά τους, απαιτώντας χρηματικά ποσά. αντίτιμο, ώστε να διεκπεραιωθούν φορολογικές τους εκκρεμότητες.

Η αρχηγός της οργάνωσης, η προϊσταμένη των υπαλλήλων, είχε αναλάβει τον συντονισμό της λήψης και τη διανομή στα υπόλοιπα μέλη των χρηματοοικονομικών ποσών. Παράλληλα, εξασφάλιζε κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με τις εταιρείες, για τη συνέχιση της εγκληματικής τους δράσης, ενώ επικοινωνούσε με την υποομάδα.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε πολίτης που εισήλθε σε κτήριο Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.), κρατώντας φάκελο, ο οποίος βρέθηκε στην κατοχή υπαλλήλου και περιείχε το ποσό των -10.000- ευρώ .

Τι βρέθηκαν στις έρευνες

Σε επακόλουθες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, οχήματα, καθώς και στην κατοχή των κατηγορουμένων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το συνολικό χρηματικό ποσό των -78.795- ευρώ,
  • -10- κινητές τηλεφωνικές συσκευές,
  • -4- σημειωματάρια με χειρόγραφες σημειώσεις,
  • πλήθος φωτοαντιγράφων εφοριακών υποθέσεων και
  • δίκαννο κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν υπήρχε άδεια κατοχής.

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί -17- περιπτώσεις εκβιασμών, από την οργάνωση της οργάνωσης αποκόμισε παράνομο όφελος ύψους -95.600- ευρώ, σε διάστημα τριών μηνών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

 

Θεσσαλονίκη: Συντονισμός Φορέων κατά του Flyover – «Η καταστροφή του Σεϊχ Σου ξεκίνησε»

Screenshot 2024 06 15 214341

Θεσσαλονίκη: Συντονισμός Φορέων κατά του Flyover – «Η καταστροφή του Σεϊχ Σου ξεκίνησε»

Οι 53 Φορείς και Συλλογικότητες που αντιτίθενται στην κατασκευή του έργου της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου…

Γαλλία: Πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες διαδήλωσαν κατά της ακροδεξιάς

Screenshot 2024 06 15 210438

Γαλλία: Πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες διαδήλωσαν κατά της ακροδεξιάς

Μεταξύ των διαδηλωτών στο Παρίσι, ορισμένοι φώναζαν επίσης «Ελεύθερη Παλαιστίνη, viva Palestina» και φορούσαν παλαιστινιακά…