Newsroom

Newsroom

Σε τροχιά συναίνεσης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ κυβέρνηση και ΝΔ

«Είμαστε σε τροχιά σύγκλισης», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς για τη συγκρότηση του νέου ΕΣΡ, σχολιάζοντας θετικά την κίνηση της Νέας Δημοκρατίας να προτείνει πρόσωπο για την προεδρία του Συμβουλίου.

580707e01dc52449618b464b

Μιλώντας στην εκπομπή Live news της τηλεόρασης του «Ε», ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι υπάρχει χρόνος η ΝΔ να μετακινηθεί από το «παρών» στο «ναι», εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο και την αισιοδοξία που επικρατεί στο Μαξίμου για συναινετική λύση στο ζήτημα του ΕΣΡ, μετά και το «σπάσιμο» του μετώπου των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αφού Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι υπερψήφισαν στη Διάσκεψη των Προέδρων την πρόταση του Νίκου Βούτση.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε εξάλλου και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι «θα ενισχύσουμε το κλίμα συναίνεσης που είδαμε να διαμορφώνεται» και εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «η ΝΔ θα το ξανασκεφτεί και θα έρθει με μια ώριμη στάση που θα ανταποκρίνεται στο θεσμικό ρόλο που έχει».

Εξάλλου, και από τη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν πλέον φωνές που τάσσονται υπέρ της συναίνεσης, μετά την απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει ουσιαστικά η ΝΔ, με επιφανέστερη αυτή του πρώην προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος μιλώντας με συνεργάτες του το βράδυ της Δευτέρας τάχθηκε υπέρ της άμεσης συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, εκτιμώντας ότι με την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση καταργείται επί της ουσίας η αντισυνταγματική διάταξη του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την προεδρία του ΕΣΡ είναι ο τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κουτρομάνος, ένα «πρόσωπο με απόλυτα διαφανή δημόσια πορεία, εγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής, στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκο. Η θετική αναφορά του Νίκου Παππά για το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε την πρότασή της δείχνει ότι στο εν λόγω πρόσωπο μπορεί να υπάρξει συναίνεση.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο Αθανάσιος Κουτρουμάνος είναι ο άνθρωπος που ως πρόεδρος δικαστηρίου στον Βόλο εκδίκασε την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα στην Πάτρα, καταδικάζοντας τον θύτη Ιωάννη Καλαμπόκα σε ισόβια εκ προθέσεως, χωρίς να του αναγνωρισθεί κανένα ελαφρυντικό.

Οι πληροφορίες λένε τώρα ότι βασικό σημείο τριβής μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί το όνομα του αντιπροέδρου του ΕΣΡ, ο οποίος είναι πιθανό να προέρχεται τελικά από τη ΝΔ (υπενθυμίζεται ότι στην πρόταση του Νίκου Βούτση προτεινόμενος αντιπρόεδρος ήταν ο δημοσιογράφος Νίκος Κιάος).

Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα αυτή τη φορά δείχνει αισθητά καλύτερο και δεν αποκλείεται το βράδυ της Πέμπτης, που η Διάσκεψη των Προέδρων θα συγκληθεί και πάλι για διαδικαστικά θέματα, να υπάρξει κάποια… ευχάριστη έκπληξη.

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

mpakodimou 4

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

Μάλιστα η Μαρία Μπακοδήμου ανέφερε ότι όταν συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ανήλικη