Συγκλόνισε ο Δημήτρης Παπανικολάου: «Σχολεία έδιωχναν την κόρη μου λόγω αυτισμού» (video)

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης ο πρώην μπασκετμπολίστας προέβη σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη σχετικά με την κόρη του που έχει αυτισμό

παπανικολαου

Στην εκπομπή της Κατερινάς Καινούργιου «Super Κατερίνα» βρέθηκε και μίλησε ο πρώην μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος αποκάλυψε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με τη ζωή και την οικογένεια του.

Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος αφού επισήμανε τη σημασία του 11:11, ο οποίος είναι ο τίτλος του βιβλίου του, στη συνέχεια μίλησε για το γεγονός ότι σχολεία έδιωχναν την κόρη του λόγω του αυτισμού που έχει, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι και αυτός έχει στοιχεία Άσπεργκερ.

Μάλιστα στάθηκε και στην καριέρα του ως αθλητής, τονίζοντας ότι ο στόχος του είναι να εμπνέει τους ανθρώπους και όχι να είναι υπερήφανος γιατί γεννήθηκε 2 μέτρα.

Πιο αναλυτικά ο Δημήτρης Παπανικολάου είπε: «Ο αυτισμός λέγεται αόρατη αναπηρία γι’ αυτό κρύβει και παγίδες. Ξεκίνησα αυτήν την καμπάνια λόγω της κόρης μου που διαγνώστηκε με αυτισμό στα 3,5 της και κοντεύει τα 18, και επειδή υπήρχαν πάρα πολύ άσχημες συμπεριφορές απέναντί της στο σχολείο, το ΤικΤοκ με τη λέξη αυτιστικός, μπούλινγκ, απομόνωση, διωξίματα από σχολεία που δεν τη δέχονταν γιατί πολλοί μπερδεύουν την παιδεία με την προπαίδεια, στον ιδιωτικό τομέα κυρίως.

Επειδή είχαμε πολλές απορρίψεις, κάποια στιγμή πάμε σε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας. Συνήθως πάμε για να αντέξουμε όσους δεν πάνε! Πήγαμε για να στηρίξουμε το παιδί. Ο γιατρός είπε στην Έλια, επειδή του έκανε παράπονα ότι δεν είμαι πολύ κοινωνικός, ότι “μην τον παρεξηγείς τον Δημήτρη, έχει στοιχεία Άσπεργκερ”.

Το αθλητικό βιογραφικό μου γράφει Κύπελλα, διακρίσεις. Τα χάρισα σε δημοπρασίες γιατί τελικά Κύπελλο είναι να βοηθάς τους άλλους ανθρώπους να πιάνουν. Δεν μπορώ να είμαι περήφανος επειδή γεννήθηκα 2 μέτρα και καρφώνω καλύτερα. Στόχος μου είναι να εμπνέω τους ανθρώπους».

Ειδήσεις σήμερα:

Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται με βούλευμα ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

Greek Mafia: Ποιοι είναι οι οκτώ συλληφθέντες για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη

Σοκάρει η Δάφνη Λαμπρόγιαννη: «Βρέθηκα λίγο πριν φάω ξύλο, δεν αντέχω να βιώσω ξανά τέτοια βία»

Καιρός: «Χτυπάει την πόρτα» νέα κακοκαιρία – Πού θα βρέξει την Κυριακή του Πάσχα

Μενίδι – Αυτόπτης μάρτυρας: Ο δράστης περιφερόταν για ώρες λίγα μέτρα από τον τόπο του εγκλήματος

μενιδι

Μενίδι – Αυτόπτης μάρτυρας: Ο δράστης περιφερόταν για ώρες λίγα μέτρα από τον τόπο του εγκλήματος

"Ήταν σαν να τους κορόιδευε" - Η σπαρακτική στιγμή που η κόρη του θύματος πληροφορήθηκε…