Ιστορική σχέση του Κουτρουμάνου με τη ΝΔ, αλλά με τρόπο που μάλλον αγνοεί το επιτελείο Μητσοτάκη

Η ΝΔ πρότεινε σήμερα για πρόεδρο του ΕΣΡ τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κουτρουμάνο, ο οποίος όπως αποδεικνύεται έχει ιστορική σχέση με το κόμμα, αλλά με τρόπο που μάλλον αγνοεί το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

5818d2cb1dc524066c8b4b56

Ο Κουτρουμάνος είναι συγκεκριμένα ο άνθρωπος που ως πρόεδρος δικαστηρίου στον Βόλο εκδίκασε την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα στην Πάτρα, καταδικάζοντας τον θύτη Ιωάννη Καλαμπόκα σε ισόβια εκ προθέσεως, χωρίς να του αναγνωρισθεί κανένα ελαφρυντικό.

Υπενθυμίζεται ότι καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας δολοφονήθηκε μ’ έναν σιδηρολοστό με τον οποίο χτυπήθηκε στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην Πάτρα. Ο Νίκος Τεμπονέρας είχε σπεύσει στο υπό κατάληψη 3ο Λύκειο της πόλης για να προστατεύσει τους μαθητές του.

Ο Καλαμπόκας από την πλευρά του ήταν στέλεχος της ΝΔ (της ΟΝΝΕΔ συγκεκριμένα) και δημοτικός σύμβουλος και καταδικάστηκε ως ο δολοφόνος του καθηγητή Τεμπονέρα, γεγονός που ποτέ δεν αποδέχθηκε η ΝΔ και η ΟΝΝΕΔ οι οποίες διαχρονικά στήριζαν την αθωώτητα του στελέχους τους, με πολλά στελέχη του κόμματος μάλιστα να τον έχουν μετατρέψει με την πάροδο των ετών μέχρι και σε ήρωα ή τουλάχιστον μάρτυρα.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…