Οργισμένη ανάρτηση Κασσελάκη: «Ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που επί των ημερών του αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος»

Ευθεία επίθεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης σχετικά με την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου

6182087

Τεράστιες αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε όλον τον προοδευτικό κόσμο η αποφυλάκιση του πρώην γ.γ. της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, με τις φωνές κατά της ελληνικής δικαιοσύνης να είναι σφοδρές, όχι αδίκως.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μέσω ενός post του έκανε ευθεία επίθεση προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αναφέροντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που στις μέρες του αποφυλακίστηκε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής.

Επίσης, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας πρέπει να αλλάξει, κάνοντας αναφορά και στα Τέμπη και στο Μάτι.

Πιο συγκεκριμένα ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε: «Ατιμωρησία στα Τέμπη με όργιο συγκάλυψης.

Ατιμωρησία στο Μάτι, με κακουργήματα που βαφτίστηκαν πλημμελήματα.
Ατιμωρησία τώρα και στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Ένας ολόκληρος λαός στο Εφετείο -εν μέσω Πανδημίας- φώναζε «οι ναζί στη φυλακή».
Από σήμερα ο εγκληματίας Μιχαλολιάκος κυκλοφορεί ελεύθερος, ύστερα από μία προκλητική απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης.
Με ποια κριτήρια κρίνει το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας ότι ο καταδικασμένος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης Μιχαλολιάκος δικαιούται να αποφυλακιστεί, όταν ο αρμόδιος εισαγγελέας τονίζει προς το συμβούλιο ότι ο Μιχαλολιάκος παραμένει αμετανόητος και συνεπώς δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις αποφυλάκισης;
Ένα είναι το βέβαιο.
Ο εναγκαλισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τα ακροδεξιά στοιχεία, την ανομία, τη συγκάλυψη, και η προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης, έχει οδηγήσει σε πλήρη απορρύθμιση τη λειτουργία της ελληνικής δικαιοσύνης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο Πρωθυπουργός που επί των ημερών του αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής. Θα το εκτιμήσουν δεόντως οι ψηφοφόροι της στις ευρωεκλογές που έρχονται.
Φυσικά, απέναντι στο ακροδεξιό τόξο, ο δημοκρατικός κόσμος θα είναι μία γροθιά.
Το είπα και στο πρωινό μήνυμα που σας απηύθυνα.
Αυτή η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας πρέπει να αλλάξει. Και σας υπόσχομαι ότι θ’ αλλάξει.».

Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται με βούλευμα ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

Ο καταδικασθείς για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής ΑυγήςΝίκος Μιχαλολιάκος, αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους.

Την αποφυλάκιση του με όρους διέταξε το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας με βούλευμα του.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται καθώς ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει συμπληρώσει τα 3/5 της ποινής των 13 ετών που του επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών επιβάλει στο Νίκο Μιχαλολιάκο της απαγόρευσης εξόδου από την Π.Ε. Αττικής, της εμφάνισης στο ΑΤ τόπου διαμονής μια φορά τον μήνα και μη συναναστροφής με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία κρατήθηκε.

Ο εισαγγελέας πάντως εισηγήθηκε στο δικαστικό συμβούλιο την παραμονή στη φυλακή του Νίκου Μιχαλολιάκου παραθέτοντας αξιολογώντας τη μη ύπαρξη μεταμέλειας και ηθικής βελτίωσης του αιτούντος, παραθέτοντας εκτεταμένη αρθρογραφία μέσα από την οποία εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας.

Η πρόταση του ωστόσο δεν έγινε αποδεκτή από το δικαστικό συμβούλιο το οποίο αναφέρει πως τυχόν αμφιβολίες που μπορεί να συντρέχουν στο πρόσωπο του αιτούντος για τις ουσιαστικές προϋποθέσεις, θα πρέπει να λειτουργούν υπέρ του.

Βάση νομοθεσίας υπάρχει η δυνατότητα άσκησης έφεσης.

ΗΠΑ: Δολοφόνησε αντιρατσιστή διαδηλωτή, καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη και… έλαβε χάρη

AP24137701633376

ΗΠΑ: Δολοφόνησε αντιρατσιστή διαδηλωτή, καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη και… έλαβε χάρη

Η επιτροπή απονομών χάριτος «ψήφισε ομόφωνα την απονομή πλήρους χάριτος και την αποκατάσταση του δικαιώματος…

Μενίδι – Αυτόπτης μάρτυρας: Ο δράστης περιφερόταν για ώρες λίγα μέτρα από τον τόπο του εγκλήματος

μενιδι

Μενίδι – Αυτόπτης μάρτυρας: Ο δράστης περιφερόταν για ώρες λίγα μέτρα από τον τόπο του εγκλήματος

"Ήταν σαν να τους κορόιδευε" - Η σπαρακτική στιγμή που η κόρη του θύματος πληροφορήθηκε…