Προκλητικός ο Μητσοτάκης συνεχίζει να τάζει… αυξήσεις μισθών

Για μια ακόμη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε παροχολογία , ενώ ζητά και τα ρέστα για το γεγονός ότι έχει θα χρησιμοποιεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος όποτε θέλει

mitsotakis 5

Για μια ακόμη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσπάθησε να τάξει λαγούς με πετραχήλια για να πείσει τους ψηφοφόρους, σε συνέντευξη του στο Star. Μάλιστα την ώρα που έταξε αυξήσεις μισθών, την ίδια στιγμή ήταν κάθετος στην μείωση ΦΠΑ, τονίζοντας πως το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας είναι παγκόσμιο φαινόμενο και όχι δημιούργημα της πολιτικής του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανερυθρίαστα ανέφερε ότι κράτησε την κοινωνία όρθια στην πανδημία, καθώς η πολιτική του έσωσε επιχειρήσεις, ενώ ο τουρισμός είχε ανάπτυξη και όλα αυτά γιατί ξόδεψε λεφτά για να στηρίξουμε την κοινωνία. Τόνισε πως το πρόγραμμα της ΝΔ είναι κοστολογημένο, μίλησε για την αύξηση των μισθών και τη μείωση των φόρων. «Γι’αυτά δεσμεύομαι. Πρέπει να βελτιώσουμε και τη φορολογική συμμόρφωση. Έχουμε κάνει βήματα προόδου. Θα είμαστε πολύ αυστηροί», υπογράμμισε.

«Είχαμε αυξήσεις σημαντικές για τους συνταξιούχους απλά κάποιοι δεν την είδαν λόγω της προσωπικής διαφοράς αλλά η προσωπική διαφορά μειώθηκε. Και σε βάθος χρόνου θα σβήσει η προσωπική διαφορά. Αλλά υπάρχουν συνταξιούχοι που δεν είχαν προσωπική διαφορά και είδαν αυξήσεις. Για του χρόνου εκτιμώ 4% εφόσον η οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται», είπε αναφερόμενος στους συνταξιούχους και την προσωπική διαφορά.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δίστασε να παρουσιάσει μια μαγική εικόνα σε ό,τι αφορά την πορεία της αγορά εργασίας. «Υπάρχουν καλοί μισθοί στον τουρισμό, οι συνθήκες εργασίας, όμως, παραμένουν ένα θέμα. Θα είμαστε σκληροί στα θέματα της εργατικής νομοθεσίας» είπε συγκεκριμένα, αποσιωπόντας ότι ήταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη που προσυπέγραψε το ξεχείλωμα των εργασιακών σχέσεων.

Τέλος, με περίσσιο θράσος στην ερώτηση για το γεγονός ότι μετέτρεψε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε προεκλογικό «αεροταξί» για τις περιοδείες του, απάντησε προκλητικά ότι θα το χρησιμοποιεί όποτε θέλει γιατί είναι πρωθυπουργός, και ας δήλωνε λίγο πριν τις εκλογές του 2019, ότι δεν υπάρχει λόγος να μετακινείται ο πρωθυπουργός με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος αν είναι είναι ανάγκη!

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ρωτήθηκε για το θέμα είπε: «Γιατί δεν ζήτησε και ο κύριος Τσίπρας να βγω από το Μαξίμου; Να φύγω από το Μαξίμου; Είμαι πρωθυπουργός κυρία Ζαχαρέα. Χρησιμοποιώ το πρωθυπουργικό αεροπλάνο μόνο όταν δεν έχω άλλον τρόπο να κινηθώ. Και στην προεκλογική περίοδο όταν μπορώ να πάω με το αυτοκίνητο ή το αεροπλάνο της γραμμής θα πάω. Και ο κύριος Τσίπρας χρησιμοποιούσε το πρωθυπουργικό αεροπλάνο στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Και καλά έκανε. Αν πρέπει να κάνεις μία μετακίνηση, δεν είμαστε υποψήφιοι, έχουμε και μία χώρα να κυβερνήσουμε. Ας αφήσουμε τις αστειότητες. Φαντάζομαι ότι το επόμενο που θα μου πει είναι να φύγω από το Μέγαρο Μαξίμου γιατί το χρησιμοποιώ ενδεχομένως ως κάδρο για να προάγω την ατζέντα μου ενόψει εκλογών».

Ολλανδία: Μήνυση κατά της Booking.com επειδή ενοικιάζει ακίνητα ισραηλινών εποίκων σε παλαιστινιακά εδάφη

AP - Ισραηλ Παλαιστινη

Ολλανδία: Μήνυση κατά της Booking.com επειδή ενοικιάζει ακίνητα ισραηλινών εποίκων σε παλαιστινιακά εδάφη

Τη μήνυση κατέθεσαν τέσσερις ΜΚΟ ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ολλανδική εισαγγελία τον Νοέμβριο.

Στη Βουλή η δικογραφία για το έγκλημα στα Τέμπη – Ποια μέλη της κυβέρνησης περιλαμβάνει

Τέμπη

Στη Βουλή η δικογραφία για το έγκλημα στα Τέμπη – Ποια μέλη της κυβέρνησης περιλαμβάνει

Η δικογραφία έφτασε στη Βουλή μετά από μήνυση που κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων του…

Εικόνες-σοκ στις ΗΠΑ: Σαρωτικός ανεμοστρόβιλος πέρασε από το κεντρικό τμήμα της χώρας – Τουλάχιστον πέντε νεκροί

AP24142838439461

Εικόνες-σοκ στις ΗΠΑ: Σαρωτικός ανεμοστρόβιλος πέρασε από το κεντρικό τμήμα της χώρας – Τουλάχιστον πέντε νεκροί

Σπίτια ισοπεδώθηκαν και δέντρα ξεριζώθηκαν από αυτόν τον ανεμοστρόβιλο, ο οποίος κατέστρεψε την πόλη Γκρίνφιλντ,…

Άγρια κόντρα Άδωνι-Κωνσταντοπούλου: «Οι καρδούλες σας ήταν ένα τρικ» – «Είστε μάτσο άντρας» (Video)

georgiadis konstantopoulou1

Άγρια κόντρα Άδωνι-Κωνσταντοπούλου: «Οι καρδούλες σας ήταν ένα τρικ» – «Είστε μάτσο άντρας» (Video)

Έξω φρενών οι βουλευτές της ΝΔ, άρχισαν να διαμαρτύρονται από τα έδρανα - «Μην μας…