Newsroom

Newsroom

Κέιτ Μπλάνσετ: «Ανήκω στη μεσαία τάξη» – Σφοδρές αντιδράσεις για τη δήλωση της

Μάλιστα οι συγκεκριμένες αντιδράσεις κατά της Κέιτ Μπλάνσετ δεν αποκλείεται να γιγαντώθηκαν τόσο μετά την απόφαση της να φορέσει φόρεμα στα χρώματα της σημαίας της Παλαιστίνης

AP24141590368379 2

Συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ΜΜΕ του εξωτερικού η Κέιτ Μπλάνσετ, αυτή τη φορά όμως όχι για τους λόγους που το έκανε πριν από μερικές ημέρες, καθώς αρκετός κόσμος αντέδρασε σε μια δήλωση της.

Πιο συγκεκριμένα η καλλιτέχνης είπε «είμαι λευκή, είμαι προνομιούχος, ανήκω στη μεσαία τάξη», δήλωση που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις καθώς αν ανατρέξει κανείς στην περιουσία της θα δει ότι διαθέτει αρκετά εκατομμύρια ευρώ σε περιουσία.

Πολλοί έσπευσαν να πούνε ότι η ηθοποιός είναι εκτός πραγματικότητας, ενώ άλλοι το είδαν χιουμοριστικά.

Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το ατυχές της δήλωσης αυτής, σίγουρα υπήρχε και μια γιγάντωση των αντιδράσεων λόγω της στήριξης της ηθοποιού στην Παλαιστίνη, όταν και πρόσφατα είχε φορέσει φόρεμα στα χρώματα της σημαίας της χώρας.

«Αν η Κέιτ Μπλάνσετ ήταν Ελληνίδα» – Το σχόλιο που κάνει θραύση στα social media

Η ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ με την εμφάνισή της στο «κόκκινο χαλί» του κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών έστειλε το δικό της μήνυμα στήριξης στον παλαιστινιακό λαό.

AP24141583575894 1
Cate Blanchett poses for photographers upon arrival at the premiere of the film ‘The Apprentice’ at the 77th international film festival, Cannes, southern France, Monday, May 20, 2024. (Photo by Daniel Cole/Invision/AP)

Το φόρεμα της γνωστής ηθοποιού ήταν μαύρο με μία μακριά λεπτή ρίγα και πράσινο και λευκό χρώμα στην «ουρά» του, και σε συνδυασμό με το κόκκινο χαλί σχημάτιζε τα χρώματα της σημαίας της Παλαιστίνης.

Μάλιστα η Αυστραλιανή ηθοποιός είναι από το 2016 πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Η επιλογή της αυτή πάντως συνοδεύτηκε από πολλά σχόλια που επευφημούν τη κίνηση της ηθοποιού να στείλει ένα τόσο σπουδαίο αντιπολεμικό μήνυμα σε μια εκδήλωση που θα κάνει τον γύρο του κόσμου.

AP24141590590684
Cate Blanchett poses for photographers upon arrival at the premiere of the film ‘The Apprentice’ at the 77th international film festival, Cannes, southern France, Monday, May 20, 2024. (Photo by Daniel Cole/Invision/AP)

Ένας χρήστης του Twitter πάντως έκανε ίσως το πιο στοχευμένο σχόλιο, περιγράφοντας τι θα γινόταν στη χώρα μας αν η «Κέιτ Μπλάνσετ ήταν Ελληνίδα».

Το σχόλιο που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Αν η Κέιτ Μπλάνσετ ήταν Ελληνίδα :

ΣΚΑΪ(Πορτοσαλτε)
Ντροπη για τη χώρα

ΑΝΤ1(Παπαδάκης)
Δεν έχει πάτο η τοξικότητα της αριστεράς

Star(Ζαχαρέα)
Διεθνής κατακραυγή

Mega(Πρετεντέρης)
Ντροπη της η Αταλαντη

Alpha(Χαριτατος)
Αν θέλει να είναι με την Χαμάς να το κάνει σπίτι της