ΕΚ

Ελένη Καρανικόλα Κοντορούση

Η Μαρία Καρυστιανού έστειλε επιστολή στον Μητσοτάκη με 2 ερωτήματα: «Εάν δεν απαντήσετε πρέπει να παραιτηθείτε»

Αιχμηρή επιστολή από τη Μ. Καρυστιανού που βάζει στο κάδρο τον πρωθυπουργό και την ΠτΔ

Καρυστιανού Μητσοτάκη

Η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της 19χρονης Μάρθης Ψαροπούλου που έχασε βίαια τη ζωή της στο έγκλημα των Τεμπών με ανοιχτή της επιστολή απευθύνεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας τους… τα αυτονόητα δεκαπέντε μήνες μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία.

Ασκώντας δριμεία κριτική στα όσα μέχρι τώρα (δεν) έχουν γίνει θέτει δύο ερωτήματα στον πρωθυπουργό καλώντας τον να απαντήσει δημόσια «ποιοι οι λόγοι της παρέμβασης σας στο έργο της Δικαιοσύνης πριν καν ξεκινήσει η διερεύνηση του τραγικού αυτού δυστυχήματος από τις αρμόδιες Αρχές» αλλά και «ποιων ακριβώς εγκληματικών πράξεων επιχειρήσατε την συγκάλυψη με την παραπάνω συντονισμένη επιχείρηση καθολικής αλλοίωσης των στοιχείων στο πεδίο». Ακόμα, κάνει λόγο για τις ενέργειες του Χρήστου Τριαντόπουλου, ο οποίος με δελτία τύπου τις ημέρες εκείνες είχε αναφερθεί σε επιχείρηση «αποκατάστασης του πεδίου».

Στην επιστολή της η κ. Καρυστιανού υπενθυμίζει πως «η αυθαίρετη παρέμβαση στον τόπο πέριξ του δυστυχήματος, που αυτονόητα είναι και τόπος εγκλήματος, επιβεβαιώνεται και από την με αρ. 43/2024 Διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, με την οποία κρίθηκε η Προσφυγή κατά της Διάταξης περί θέσης στο αρχείο της μήνυσης που στρεφόταν, μεταξύ άλλων, και σε βάρος του κ. Τριαντόπουλου» ενώ τον καλεί να βοηθήσει το έργο της δικαιοσύνης, απαντώντας στα ερωτήματα και «θέτοντας εαυτόν στη διάθεση της Δικαιοσύνης» αφού σε περίπτωση που «δεν το πράξετε, θα επιβεβαιώσετε για άλλη μία φορά πόσο  υποτιμάτε τον ελληνικό λαό και μία μάνα».

Η κ. Καρυστιανού σχολιάζει και την θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας στην υπόθεση των Τεμπών, για την οποία αναφέρει χαρακτηριστικά πως μέχρι στιγμής «η παρέμβασή της περιορίζεται και εξαντλείται σε τηλεοπτικές δηλώσεις» και την καλεί «να τιμήσει τον θεσμικό της ρόλο και να λάβει ουσιαστική θέση επί της υπόθεσης των Τεμπών».

Καρυστιανού: «Έρχονται μηνύσεις έκπληξη κατά πολιτικών

Μηνύσεις – έκπληξη κατά πολιτικών προσώπων προανήγγειλε νωρίτερα η Μαρία Καρυστιανού, Πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων στα Τέμπη μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στις Ελεονώρα Ορφανίδου και την Ελευθερία Κουμάντου.

«Υπάρχει μια ατιμωρησία σε ότι αφορά τις κυβερνητικές παραλήψεις – παρανομίες και πλέον αυτό δεν το δεχόμαστε. Με αυτά τα δεδομένα είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε πολύ διαφορετικά και θα ακολουθήσουν μηνύσεις – έκπληξη, κατά συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων», σημείωσε η Μαρία Καρυστιανού και πρόσθεσε:

«Θα ακολουθήσουν μηνύσεις για τους ιατροδικαστές οι οποίοι προφανώς δέχθηκαν οδηγίες να συγκαλύψουν, λειτούργησαν έξω από κάθε πρωτόκολλο, Ελληνικό και Ευρωπαϊκό. Δεν έκαναν καθόλου τοξικολογικές εξετάσεις στα καμένα παιδιά….

Απλά έδωσαν σε όλους τους γονείς ένα χαρτί “βίαιος θάνατος, πλήρης απανθράκωση” και αυτό ήταν. Ούτε αιτία μέσα, δηλαδή εάν ανέπνευσε καυστικό υγρό και μετά πέθανε ή αν κάηκε ζωντανός .

Μετά τις αιχμές της Στεφανίδη κατά της κυβέρνησης τελικά δίνουν την ιθαγένεια στον σύζυγο και προπονητή της

katerina stefanidi syzygos

Μετά τις αιχμές της Στεφανίδη κατά της κυβέρνησης τελικά δίνουν την ιθαγένεια στον σύζυγο και προπονητή της

Από το 2020, ο Μιτς Κρίερ ακόμα αναμένει στο… ακουστικό του την απόφαση της κυβέρνησης…