Newsroom

Newsroom

ΔΟΥ Χαλκίδας: Στη δημοσιότητα διάλογος των μελών του κυκλώματος – Η ιεραρχία και ο τρόπος δράσης (Video)

Αποκαλυπτικοί της δράσης τους είναι οι διάλογοι που είχαν για το πώς επιχειρούσαν, έχοντας βάλει στο στόχαστρο τους τα υποψήφια θύματα.

DOY Xalkidas

Την ώρα που οι έρευνες για το κύκλωμα των επίορκων εφοριακών που λειτουργούσε με δομή εγκληματικής οργάνωσης συνεχίζονται, με τηλέφωνα, υπολογιστές και το σημειωματάριο της Διευθύντριας στη ΔΟΥ Χαλκίδας να βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών, νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ενδεικτικός είναι ο διάλογος που αποκάλυψε σήμερα ΣΚΑΪ μεταξύ της φερόμενης ως “εγκέφαλος” του κυκλώματος και διευθύντριας της ΔΟΥ Χαλκίδας και του ιδιώτη λογιστή, οι οποίοι έχουν βάλει στο στόχαστρο έναν επιχειρηματία, ο οποίος είχε να λάβει νόμιμη επιστροφή χρημάτων από την εφορία.

Ο διάλογος μελών του κυκλώματος:

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Δ.Ο.Υ.: Ο Χ. έχει στην τράπεζα τώρα 75.000, ανοίξαμε τους λογαριασμούς.

ΛΟΓΙΣΤΗΣ: Πόσα έχει;

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Δ.Ο.Υ.: 75.

ΛΟΓΙΣΤΗΣ: Α, έχει λεφτουδάκια.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Δ.Ο.Υ.: Έχει λεφτουδάκια.

ΛΟΓΙΣΤΗΣ: Και 600 που θα πάρει;

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Δ.Ο.Υ.: Ναι έχει.

ΛΟΓΙΣΤΗΣ: Μήπως πρέπει να την πάρουμε την υπόθεση;

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Δ.Ο.Υ.: Δεν ξέρω. Γι’ αυτό το κρατάω ακόμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν εξακριβωθεί 17 τετελεσμένες περιπτώσεις ιδιωτών, όπου η εν λόγω εγκληματική οργάνωση προέκυψε ότι απαίτησε και αποκόμισε, τουλάχιστον, το χρηματικό ποσό των 95.600 ευρώ, σε χρονικό διάστημα τριών μηνών περίπου.

Δείτε το βίντεο:

Η ιεραρχία και ο τρόπος δράσης

Από την έρευνα, διαπιστώθηκε η δράση μίας, ιεραρχικά δομημένης, εγκληματικής οργάνωσης, με επιχειρησιακή δομή και διακριτούς ρόλους, η οποία προέβαινε σε διευκολύνσεις, παραλείψεις ή πράξεις διαδικασιών εφοριακής αρμοδιότητας που αντίκειται στα υπηρεσιακά καθήκοντα των εμπλεκόμενων υπαλλήλων καθώς και στις εκβιάσεις επιχειρηματιών εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτώντας είτε στο πλαίσιο αμοιβαίας συμφωνίας είτε εκβιαστικά, χρηματικά ποσά ως αντίτιμο.

Τα μέλη της υπό έρευνα οργάνωσης ήταν υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας και λογιστές. Η δράση της ήταν διαρκής, τουλάχιστον από αρχές του Νοεμβρίου του 2023, με σκοπό την αποκόμιση παράνομων χρηματικών ποσών για τα μέλη της. Οι ενέργειες – διευκολύνσεις στις οποίες προέβαινε ως “υπηρεσία” η εγκληματική οργάνωση, απαιτώντας το ανάλογο αντίτιμο, λάμβαναν χώρα κατ’ εντολή, γνώση και έγκριση της Προϊσταμένης Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας. Τα χρηματικά ποσά που αποκόμιζε η εγκληματική οργάνωση, παραλάμβανε είτε η ίδια είτε κάποιο σημαίνον μέλος της οργάνωσης, ενώ η διανομή αυτών στα λοιπά μέλη – υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας γίνονταν αποκλειστικά από την Διευθύντρια.

Διαρκούσης της έρευνας, διαπιστώθηκε η ύπαρξη και δράση μίας υποομάδας (Κλειστός πυρήνας της Αρχηγού), αποτελούμενη από δύο μέλη, η οποία είχε άμεση επικοινωνία μαζί της. Μάλιστα, η Διευθύντρια, προέβαινε σε επικοινωνία με τα μέλη της συγκεκριμένης υποομάδας, αποκλειστικά με επιχειρησιακή τηλεφωνική σύνδεση (ghost phone) υπό στοιχεία ανύπαρκτου αλλοδαπού, προκειμένου να εξαλείψει πιθανότητα εντοπισμού από Διωκτικές Αρχές.

Τα μέλη της υποομάδας είχαν την εμπιστοσύνη της Προϊσταμένης, το οποίο, αναδεικνύεται από τις μεταξύ τους συνομιλίες για την τοποθέτηση των «σωστών» υπαλλήλων στις καίριες θέσεις της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας και την ίδρυση «στεγανών» για την προστασία της λειτουργίας της οργάνωσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Γυναίκα έπεσε από γέφυρα του ΒΟΑΚ όταν σταμάτησε για φωτογραφία 

Aκρίτα: Το επικό σχόλιο για το επεισόδιο Αρβανίτη με Παπαχλιμίντζο – «Φαπ ηκούσθη στον αέρα»

Δημήτρης Σταρόβας: Άσχημη τροπή – Είχε επεισόδιο κολπικής μαρμαρυγής

Μαρία Καρυστιανού: «Έρχονται μηνύσεις έκπληξη κατά πολιτικών – Από τη σημαία πήραν άδεια για τη Βουλή;»

Τα πρώτα λόγια του δολοφόνου στον Πειραιά: Τους εκδικήθηκα για τη δολοφονία θείου μου

σκλαβενιτης

Τα πρώτα λόγια του δολοφόνου στον Πειραιά: Τους εκδικήθηκα για τη δολοφονία θείου μου

Πώς δικαιολόγησε την πράξη του ο 23χρονος ο οποίος συνελήφθη για τους πυροβολισμούς σε σούπερ-μάκρετ…

ΣΥΡΙΖΑ για αποκάλυψη Documento: Θεοδωρικάκος και στελέχη της ΝΔ συναλλάσσεται και προστατεύει την Greek Mafia

MHTSOTAKHSTHEODORIKAKOS 1

ΣΥΡΙΖΑ για αποκάλυψη Documento: Θεοδωρικάκος και στελέχη της ΝΔ συναλλάσσεται και προστατεύει την Greek Mafia

Το δημοσίευμα εμφανίζει μια αποκρουστική εικόνα με σκοτεινές διασυνδέσεις, επίορκες δεσμεύσεις και υποσχέσεις που εκ…