Newsroom

Newsroom

Google: Το Bard μετονομάζεται σε Gemini και είναι πλέον διαθέσιμο

Η μετάβαση της Google στο Gemini είναι ένα πρώτο βήμα για την «δημιουργία ενός πραγματικού βοηθού AI», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Google

GOOGLE

Η Google ανακοίνωσε την Πέμπτη (08/02) ότι προχωράει σε rebranding του chatbot Bard. Το Bard, κύριος ανταγωνιστής του ChatGPT της OpenAI, ονομάζεται πλέον Gemini.

Η Google ανακοίνωσε επίσης νέους τρόπους πρόσβασης των καταναλωτών στο chatbot, καθώς ήδη από σήμερα οι χρήστες Android μπορούν να κατεβάσουν μια νέα ειδική εφαρμογή Android για το Gemini, ενώ οι χρήστες iPhone μπορούν να χρησιμοποιούν το Gemini μέσα από την εφαρμογή Google στο iOS.

Η μετάβαση της Google στο Gemini είναι ένα πρώτο βήμα για την «δημιουργία ενός πραγματικού βοηθού AI», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Sissie Hsiao, αντιπρόεδρος της Google και γενικός διευθυντής για το Google Assistant και το Bard.

Η Google ανακοίνωσε επίσης την Πέμπτη μια νέα επιλογή συνδρομής AI, για χρήστες που θέλουν πρόσβαση στο Gemini Ultra 1.0, το πιο εξελιγμένο μοντέλο AI της Google. Η πρόσβαση κοστίζει 19,99 δολάρια το μήνα μέσω του Google One. Υπάρχει επίσης δυνατότητα για δίμηνη δωρεάν δοκιμή.

Οι συνδρομητές του Google One που πληρώνουν για τη συνδρομή AI θα έχουν επίσης πρόσβαση σε υπηρεσίες του βοηθού Gemini στο Gmail, τα Docs, Sheets, Slides και Meet. Η Google ελπίζει να ενσωματώσει περισσότερες υπηρεσίες στο Gemini από τους χρήστες στο Gmail, τα Έγγραφα και το Drive.

Όπως ανακοινώθηκε, με το μοντέλο Ultra 1.0, το Gemini Advanced είναι πολύ πιο ικανό σε εξαιρετικά σύνθετες εργασίες, όπως ο προγραμματισμός, ο επαγωγικός συλλογισμός, η παρακολούθηση εξειδικευμένων οδηγιών και η συνεργασία σε δημιουργικά έργα.

Το Gemini Advanced όχι μόνο επιτρέπει οι χρήστες να πραγματοποιούν εκτενέστερες και λεπτομερέστερες συνομιλίες, αλλά κατανοεί καλύτερα το ευρύτερο πλαίσιο μέσα από προηγούμενες ερωτήσεις.

Για παράδειγμα:

  • Το Gemini Advanced μπορεί να γίνει ο προσωπικός δάσκαλός των πολιτών – δίνοντας λεπτομερείς οδηγίες.
  •  Μπορεί να βοηθήσει με πιο προχωρημένα σενάρια κωδικοποίησης, λειτουργώντας ως φορέας ανταλλαγής ιδεών και βοηθώντας σας να αξιολογήσετε διαφορετικές προσεγγίσεις κωδικοποίησης.
  • Μπορεί να βοηθήσει τους ψηφιακούς δημιουργούς να περάσουν από την ιδέα στην υλοποίηση, δημιουργώντας φρέσκο περιεχόμενο, αναλύοντας τις πρόσφατες τάσεις και επινοώντας βελτιωμένους τρόπους για να αυξήσουν το κοινό τους.

Οι νέες υπηρεσίες της Google είναι διαθέσιμες σε χρήστες σε περισσότερες από 150 χώρες και πόλεις, αλλά προς το παρόν περιορίζονται στην αγγλική γλώσσα. Η Google σχεδιάζει να εντάξει κι άλλες γλώσσες στο πρόγραμμα όπως τα ιαπωνικά και κορεάτικα.

Ειδήσεις σήμερα:

Άγριος καβγάς Φαραντούρη με Άδωνι: «Είναι γελοία αυτά» – «Είστε πολύ προσβλητικός» (video)

Βασιλιάς Κάρολος: Τι ζήτησε από τον Χάρι και τον Ουίλιαμ – Η εντολή για τα «τελευταία του χρόνια»

Βασιλιάς Κάρολος: Αυτός θα είναι ο διάδοχος του

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: Η βρισιά που πάγωσε τη Δανάη Μπάρκα – «Πού πας ρε μαλα…» (video)

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

Ακρίτα

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

«H δήλωση του βουλευτή («εκλιπαρεί» υπουργό να…μεσολαβήσει) είναι ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα», αναφέρει με εμφατικό…

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

ΜΑΤπΡέντη

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας ακόμη εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης των χουλιγκαν…