Πάτρα: Αποκαλυπτικοί διάλογοι του καρτέλ στα σχολεία

Τι έλεγαν στις συνομιλίες τους τα μέλη του κυκλώματος που έδινε ναρκωτικά σε σχολεία της Πάτρας

ναρκωτικα σχολεια

Χειροπέδες πέρασε την Παρασκευή η αστυνομία σε 12 άτομα που διατηρούσαν καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών (κατά τη δικογραφία) μέσα στο σχολικό συγκρότημα Μαρούδα που συστεγάζει το 4ο και 5ο Γυμνάσιο και Λύκειο Πατρών.

Οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη τους έπειτα από καταγγελία που έγινε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών. Μάλιστα, για τουλάχιστον δύο μήνες παρακολουθούσαν τα κινητά των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, προκειμένου να δέσουν την υπόθεση.

Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία!-Μαθητές ανάμεσα στους συλληφθέντες

 

Την Παρασκευή, όταν έκλεισαν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα, έκαναν έφοδο στο σχολικό συγκρότημα της πλατείας Μαρούδα, που η εγκληματική οργάνωση, μέσω των ανηλίκων μελών της, χρησιμοποιούσε ως χώρο αποθήκευσης και απόκρυψης των ναρκωτικών και ως ορμητήριό της για την διακίνησή τους. Οι κατηγορούμενοι είχαν αναγράψει ακόμη και σε τοίχο του σχολικού συγκροτήματος την τιμή πώλησης ενός γραμμαρίου κάνναβης.

Όλα  συνέβαιναν κάτω από τη μύτη της διεύθυνσης και των καθηγητών του σχολικού συγκροτήματος, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2023. Ο φερόμενος ως εγκέφαλος, ηλικίας 23 ετών, είχε μεταβεί το τελευταίο διάστημα στην Πάρο για εποχική εργασία, όπου και συνελήφθη και μεταφέρθηκε στην Πάτρα από την Ασφάλεια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως είναι μπλεγμένος μέχρι και σε ληστείες.

Τα αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επέβαλαν στα υπόλοιπα μέλη και κυρίως στους τέσσερις ανήλικους συλληφθέντες απόλυτη αφοσίωση τους δέρνοντας τους και απειλώντας τους, σύμφωνα με το  tempo24, η

Τα κανελόνια και το «καθαρό από Αθήνα»

 

Το καρτέλ ναρκωτικών χρησιμοποιούσε κωδικές ονομασίες που παρέπεμπαν σε φαγητά, όπως «κανελόνια με κιμά» στις συνομιλίες τους,  ενώ όπως αποκαλύπτεται από τον διάλογο που φέρνει στη δημοσιότητα το tempo24, η δράση του δεν περιοριζόταν στην Πάτρα.

 

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος μεταξύ δύο μελών:

  • Α: Θα το πάρουμε …καθαρό να καταλάβεις.
  • Β: Από Αχαγιά το πήρα δεν σου λένε μαλα…ίες
  • Α: Σε κοροϊδεύουν, μην σε δουλεύουν.
  • Β: Δεν το αγοράζω για καθαρό, ξέρω τι είναι.
  • Α: Αυτό λέω καμιά σχέση με καθαρό.
  • Β: Καθαρό αδελφέ θα σου φέρω όταν φέρω από Αθήνα…

19 συλλήψεις

  • Τέσσερις άνδρες, αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης,
  • Οκτώ μέλη (έξι άνδρες και δύο γυναίκες) της εγκληματικής οργάνωσης. Μεταξύ των συλληφθέντων μελών συγκαταλέγονται και τέσσερις ανήλικοι μαθητές ηλικίας 14, 15, 17 και 17 ετών αντίστοιχα.
  • Έξι γονείς-κηδεμόνες των ανηλίκων.
  • Μια μαθήτρια Λυκείου της Πάτρας, που παρέλαβε ναρκωτικά από την εγκληματική οργάνωση, για ιδία χρήση.
  • Σε βάρος των 12 μελών της εγκληματικής οργάνωσης σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης από ενήλικο, ο οποίος μετέρχεται ανήλικα πρόσωπα για τον σκοπό αυτό, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παράβαση τα νόμου για τα όπλα.

 

Σε βάρος των γονέων και κηδεμόνων των ανηλίκων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ σε βάρος της μαθήτριας για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών για ιδία χρήση.

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα επίδειξη τουρκικής προκλητικότητας απέναντι σε έναν άβουλο Μητσοτάκη

MHTSO ERDOGAN

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα επίδειξη τουρκικής προκλητικότητας απέναντι σε έναν άβουλο Μητσοτάκη

Να εγκαταλείψει την «άκρως επικίνδυνη για τη χώρα μας, υποχωρητική απέναντι στην Τουρκία, πολιτική της»…

Γυναικοκτονία-σοκ στο Καζακστάν: Στη φυλακή ο πρώην υπουργός οικονομικών – Βασάνισε και σκότωσε τη σύζυγό του

ypourgos oikonomias Kazakstan

Γυναικοκτονία-σοκ στο Καζακστάν: Στη φυλακή ο πρώην υπουργός οικονομικών – Βασάνισε και σκότωσε τη σύζυγό του

Χτυπούσε βίαια τη σύζυγό του για οκτώ ώρες - Βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος που…