Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας ακόμη εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης των χουλιγκαν και ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Γιώργου Λυγγερίδη.

ΜΑΤπΡέντη

Με τον χθεσινό μαραθώνιο να διαρκεί 15 ώρες, συνεχίζονται από το πρωί οι απολογίες και των τελευταίων 32 συλληφθέντων που κατηγορούνται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της οπαδικής βίας που είχε αποτέλεσμα τη δολοφονική επίθεση κατά του Γιώργου Λυγγερίδη.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ένας εκ των τριών φερόμενων ηγετικών στελεχών, γνωστός και ως “Κοντός” ενώ την απόφαση αναμένει ο αποκαλούμενος και “Ρουμάνος” που παραμένει στο γραφείο του ένατου ανακριτή.

Πρόκειται για τον Α.Ι, ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία της κατηγορίας, «πλην της δράσης του ως ηθικός αυτουργός … έδρασε και ως φυσικός αυτουργός, καθώς αφού μοίρασε ναυτικές φωτοβολίδες και αυτοσχέδιους εμπρηστικούς – εκρηκτικούς μηχανισμούς, κατείχε και ο ίδιος έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, αποτελούμενο από πλαστικό μπουκάλι νερού μισού λίτρου, με βενζίνη στο οποίο είχε τυλιγμένο γύρω του ένα μαύρο δυναμίτη, τον οποίο έρριψε προς τις αστυνομικές δυνάμεις από απόσταση περίπου πενήντα (50) μέτρων, κάτι που σηματοδότησε την έναρξη των επιθέσεων».

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας «ο Α.Ι. με την άφιξη του στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη, τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης, το οποίο αν και αρχικά ήταν να πραγματοποιηθεί μετά το πέρας του αγώνα, τελικά με απόφαση του, έλαβε χώρα μετά το πέρας του 1ου σετ. Ο Α. Ι. φορώντας καπέλο, ευρισκόμενος στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, συνομίλησε με τον Χ. Μ. – Δ., ο οποίος βρισκόταν στη κερκίδα των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, πλησίον της πλαϊνής πόρτας, φορώντας μαύρο αμάνικο μπουφάν και μπλούζα σκουρόχρωμη. Στη συνέχεια, αμφότεροι Α.Ι. και Χ. Μ.–Δ. εξήλθαν του γηπέδου, ανέμεναν εξωτερικά του γηπέδου, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και όταν αυτοί εξήλθαν τους μοίρασαν τα πολεμοφόδια και τους έδωσαν εντολή να τους ακολουθήσουν και όταν αυτοί εκτοξεύσουν τα αντικείμενα που κρατούσαν, δηλαδή ο Α. Ι. τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και ο Χ. Μ.-Δ. τη ναυτική φωτοβολίδα, να ρίψουν με τη σειρά τους τα αντικείμενα που είχε στην κατοχή του ο καθένας προς τις Αστυνομικές Δυνάμεις».

Ο κατηγορούμενος, που θεωρείται ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης κατάφερε να διαφύγει, τότε, καθώς δεν ήταν ανάμεσα στους προσαγόμενους της 07/12/2023.

Ο «Κοντός» αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι βρισκόταν στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» και συνομιλούσε με παράγοντες και αστυνομικούς ακόμη κι όταν έμαθε ότι ξέσπασαν επεισόδια. Μέχρι στιγμής, από όσους έχουν απολογηθεί από την Παρασκευή μέχρι σήμερα, οι 10 έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι, 7 εχθές και 3 προχθές για ναρκωτικά.

Οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι της δεύτερης ομάδας στην οποία αποδίδεται η δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έφτασαν στην Ευελπίδων για να απολογηθούν, λίγο πριν τις 9 το πρωί.

Από τους συνολικά 67 συλληφθέντες για τα επεισόδια, χθες απολογήθηκαν τριάντα ένας. Επτά προφυλακίστηκαν και οι υπόλοιποι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους την εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα και την απαγόρευση παρακολούθησης αθλητικών αγώνων.

Ειδήσεις σήμερα:

Έγια μόλα, έγια λέσα, άι παράτα μας ρε Φλέσσα

Ξέφραγο αμπέλι οι εγκαταστάσεις του ΗΣΑΠ: Γύρισαν ταινία ερωτικού περιεχομένου σε σταθμό του Ηλεκτρικού!

«Tάραξε τα νερά» και πάλι ο Ηλιας Ψινάκης: Αιχμές στον Ίαν Στρατή για την Μαίρη Συνατσάκη-«Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» (video)

H Παγώνη «αδειάζει» τον Καλλιάνο: «Δεν μπορούν να μπαίνουν σε ΜΕΘ όλοι οι ασθενείς» (video)

Γυναικοκτονία-σοκ στο Καζακστάν: Στη φυλακή ο πρώην υπουργός οικονομικών – Βασάνισε και σκότωσε τη σύζυγό του

ypourgos oikonomias Kazakstan

Γυναικοκτονία-σοκ στο Καζακστάν: Στη φυλακή ο πρώην υπουργός οικονομικών – Βασάνισε και σκότωσε τη σύζυγό του

Χτυπούσε βίαια τη σύζυγό του για οκτώ ώρες - Βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος που…

Αιφνιδιαστική παρέμβαση τώρα του ΚΚΕ έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ – «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» (Video)

presbia israil p 11

Αιφνιδιαστική παρέμβαση τώρα του ΚΚΕ έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ – «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» (Video)

Το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» ακούγεται δυνατά έξω από την ισραηλινή πρεσβεία.

Βουλιαγμένη: Ποια είναι η πριβέ πρωθυπουργική παραλία της περιοχής – Από ποιον πήρε το όνομα της (video)

Άγνωστη Αττική. Που βρίσκεται η εκπληκτική prive Πρωθυπουργική παραλία και κατάδυση στην Βουλιαγμένη 1 17 screenshot

Βουλιαγμένη: Ποια είναι η πριβέ πρωθυπουργική παραλία της περιοχής – Από ποιον πήρε το όνομα της (video)

Πόσο καλά γνωρίζετε την Αττική; Ε λοιπόν γνωρίζετε πως δίπλα στην εντυπωσιακή Λίμνη Βουλιαγμένης βρίσκεται…