Βασιλιάς Κάρολος: Αυτός θα είναι ο διάδοχος του

Σε ένα πιθανό κακό σενάριο, σύμφωνα με το οποίο ο Κάρολος δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί σε καμία από τις υποχρεώσεις του, θα πρέπει να παραιτηθεί.

1000 15

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για το μέλλον του βασιλιά Καρόλου, μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο. Το γεγονός ότι ήδη έχει αναγκασθεί να αποσυρθεί από τα δημόσια καθήκοντά του στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ανοίγει τη συζήτηση για την επόμενη μέρα στο Παλάτι.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βρετανικό Σύνταγμα, ο βασιλιάς ανακηρύσσεται αφότου πεθάνει ο προκάτοχος του όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Τα Νέα», δηλαδή η σειρά καθορίζεται από τη σειρά γέννησης.

Βασιλιάς Κάρολος: Τι ζήτησε από τον Χάρι και τον Ουίλιαμ – Η εντολή για τα «τελευταία του χρόνια»

Έτσι, ο Ουίλιαμ είναι εκείνος που θα ανέβει στον θρόνο και μετά με σειρά τα τρία παιδιά, ο δεκάχρονος Τζόρτζ, η οκτάχρονη Σάρλοτ και ο πεντάχρονος Λούις. Σε ένα πιθανό κακό σενάριο, σύμφωνα με το οποίο ο Κάρολος δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί σε καμία από τις υποχρεώσεις του, θα πρέπει να παραιτηθεί υπέρ του υιού του – κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ο βασιλιάς θα συνεχίσει να ασχολείται με τις κρατικές υποθέσεις, θα υπογράφει κρατικά έγγραφα και θα ενημερώνεται κανονικά από την κυβέρνηση. Θα συνεχίσει κανονικά και με την εβδομαδιαία τακτική συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ.

«Σαφώς, η ιατρική του ομάδα συμβουλεύει ενάντια σε δεσμεύσεις με δημόσιες σχέσεις και έτσι, κάνοντας αυτή την ανακοίνωση (σ.σ. το Παλάτι του Μπάκιγχαμ) απέφυγε τις εικασίες ως προς το γιατί ο βασιλιάς δεν θα εμφανίζεται δημόσια κατά τη διάρκεια αυτής της θεραπείας», είπε η βασιλική συγγραφέας και ιστορικός Κάρολιν Χάρις.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, η βασίλισσα Καμίλα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ που επιστρέφει στην ενεργό δράση μετά το πρόβλημα υγείας της συζύγου του, η πριγκίπισσα Άννα αδελφή του βασιλιά και η δούκισσα του Εδιμβούργου, Σόφι θα αναλάβουν τον κύριο όγκο των δημόσιων καθηκόντων του βασιλιά.

«Είναι ξεκάθαρο ότι το δημόσιο πρόσωπο της μοναρχίας αυτή τη στιγμή εξαρτάται πολύ από τρεις πολύ σκληρά εργαζόμενες βασιλικές γυναίκες, τη βασίλισσα Καμίλα, την πριγκίπισσα Άννα και τη Σόφι, τη δούκισσα του Εδιμβούργου», υπογράμμισε η Κάρολιν Χάρις.

Και συνέχισε: «Αν και η άμεση γραμμή διαδοχής είναι ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, ο γιος του, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, και μετά ο πρίγκιπας Τζορτζ, θα είναι οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας που θα είναι οι πιο ορατές τις επόμενες εβδομάδες».

Ειδήσεις σήμερα: 

Μικαέλα Φωτιάδη: Γεμάτη μώλωπες η πρώην Σταρ Ελλάς – «Έφαγα μπουνιές στο πρόσωπο» (video)

Χυδαία επίθεση Μαρκόπουλου κατά Καλογεροπούλου: «Δημοσιογράφος δεν είσαι, γιουσουφάκι είσαι» (video)

Παπαδάκης: Απίστευτος διάλογος με Αναστασοπούλου – «Μη μου μιλάς έτσι, θα πάω στη Σταματίνα να τα πω όλα» (video)

Hayate: Ποιος είναι ο youtuber που κακοποιούσε ΑμεΑ – Μαρτυρίες για την δράση του (video)

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…