Newsroom

Newsroom

Ζωντανεύει η υπόθεση της 12χρονης Ζενέιντα Σελιμάι που βιάστηκε και δολοφονήθηκε πριν 10 χρόνια

Βασικός ύποπτος είναι ένας γείτονας και μάρτυρας του περιστατικού, του οποίου οι Αρχές δημοσιοποίησαν πρόσφατα τη φωτογραφία του, με την κατηγορία του βιασμού ενός μικρού κοριτσιού. Μάλιστα, ο 59χρονος λίγο μετά τη δολοφονία της Ζενέιντα, είχε μετακομίσει από το σπίτι στο οποίο διέμενε. 

5222379 1

Ήταν Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011, όταν οι γονείς της Ζενέιντα Σελιμάι από την Αλβανία, έφυγαν από το σπίτι τους για να πάνε στη δουλειά τους. Ο παππούς συνόδεψε το μικρότερο αγοράκι της οικογένειας στο σχολείο και η 12χρονη έμεινε μόνη στο σπίτι. 

Λίγη ώρα αργότερα ο βιαστής και δολοφόνος της, θα εισέβαλε στο σπίτι της για να επιχειρήσει να τη βιάσει. Η 12χρονη κατάφερε να ξεφύγει και άρχισε να τρέχει ημίγυμνη στις σκάλες ώστε να βγει στο δρόμο και να ζητήσει βοήθεια. Ο δράστης την πρόλαβε, την περιέλουσε με νέφτι και της πέταξε αναμμένο αναπτήρα, της έβαλε φωτιά, με αποτέλεσμα η 12χρονη να καεί ζωντανή και λίγες ημέρες αργότερα να υποκύψει στα εγκαύματα και τα τραύματα της. 

Τις πρώτες ημέρες του συμβάντος, οι Αρχές έκαναν λόγο για αυτοχειρία, ενώ αργότερα διαπίστωσαν πως ο θάνατος της οφείλεται σε δολοφονία και κατηγόρησαν τον παππού της. Ωστόσο, στην πορεία τον απήλλαξαν από τις κατηγορίες. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή η φωτιά προκλήθηκε από το δράστη για να κρύψει στοιχεία που θα πρόδιδαν τον βιασμό, διότι κάποια ίχνη βρέθηκαν στα γεννητικά όργανα του παιδιού.

Γείτονας και μάρτυρας του περιστατικού ήταν ένας άνδρας του οποίου οι Αρχές δημοσιοποίησαν πρόσφατα τη φωτογραφία του, με την κατηγορία του βιασμού ενός μικρού κοριτσιού. Η αφορμή για την εκ νέου κινητοποίηση της οικογένειας της 12χρονης ήταν αυτή ακριβώς η σύλληψη, αφού ο τότε γείτονά τους, λίγο μετά τον θάνατο του ανήλικου κοριτσιού μετακόμισε. Ο 59χρονου Α.Z. σήμερα κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση χωρίς τη συναίνεση του παθόντος και για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες ενώπιον της ανακρίτριας.