ΑΚ

Αντιλιάν Κοτζάι

Nέες αιχμές Σαμαρά προς την κυβέρνηση

Νέες αιχμές για την κυβέρνηση αφήνει ο πρώην πρωθυπουργός, με αφορμή τη στάση της στο Κυπριακό και μάλιστα χρησιμοποιώντας πολύ σκληρή γλώσσα.

Σαμαράς

Αιχμές κατά της κυβέρνησης άφησε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου, του δημοσιογράφου Γιάννου Χαραλαμπίδη με τίτλο: «Εμφύλιος Πόλεμος. ΕΟΚΑ Β. Παρακράτος και Χούντα», καθώς μίλησε για επαγγελματίες κατευναστές σε ότι αφορά την προσέγγιση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ενώ για το ψήφισμα της Ντόρας Μπακογιάννη, να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης, είπε ότι «δεν εκφράζει την Ελλάδα και τον Ελληνισμό».

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι «είμαι και πάλι εδώ! Σταθερά δίπλα σας! Σταθερά κι αταλάντευτα, όλα μου τα χρόνια, στο πλευρό του Κυπριακού Ελληνισμού. Πάντοτε υπερασπιστής του Κυπριακού Αγώνα, της Κύπρου μας, του Ελληνισμού μας! Που δεν εγκαταλείπεται, δεν λησμονιέται, δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση! Διότι, ο Ελληνισμός της Κύπρου είναι ο άλλος μας εαυτός».

Μάλιστα επικαλούμενος τον Ίωνα Δραγούμη μίλησε για ραγιάδες, αναφέροντας ότι «ο ραγιάς είναι μισός άνθρωπος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα. Και τα λέω αυτά δημόσια, όπως πάντα, διότι παρατηρώ περίεργα πράγματα εσχάτως, για να το πω κομψά… Υπάρχουν στην Αθήνα επαγγελματίες κατευναστές που ισχυρίζονται ότι τα ελληνοτουρκικά ζητήματα που εγείρει η Τουρκία δεν διευθετούνται λόγω Κυπριακού. Κι ότι επομένως πρέπει να προχωρήσουμε χωρίς την Κύπρο. Θέλω να είμαι σαφής: Καμιά λύση στα ελληνοτουρκικά δεν μπορεί να εξευρεθεί χωρίς, πρώτα, τη δημοκρατική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού επί τη βάσει των αρχών και αξιών της ΕΕ και του Διεθνούς Δικαίου».

Μας οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια το ψήφισμα για το Κόσοβο

Σε ότι αφορά το ψήφισμα της κ Μπακογιάννη για ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ο πρώην πρωθυπουργός με αιχμηρό ύφος, σημείωσε ότι «ολόκληρη η φετινή χρονιά των 50 ετών από την Τουρκική εισβολή θα έπρεπε να είναι αφιερωμένη στην προβολή της Κυπριακής τραγωδίας. Εννοώ στην διεθνοποίηση της. Σε λιγότερο από τρεις μήνες είναι η μαύρη επέτειος. Τότε που το «δεν ξεχνώ» έγινε σύνθημα καρδιάς και συνείδησης για τον κάθε Έλληνα. Το λέω ξεκάθαρα: δεν ξεχνιέται το «Δεν ξεχνώ»! Και κάτι ακόμα: τα όσα ανήκουστα συνέβησαν πρόσφατα με το ψήφισμα για το Κόσοβο δεν εκφράζουν την Ελλάδα και τον Ελληνισμο! Και θα ήταν πιο σημαντικό να ασχοληθούμε με τα 50 χρόνια αντί να εμπλέκουμε τον Ελληνισμό σε μονοπάτια επικίνδυνα, όπως με το ψήφισμα για το Κόσοβο…

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Φλαμίνγκο

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Μαγικές εικόνες καθώς πανέμορφα φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε παραλίες της Αττικής