Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

Κατά την αναβίωση του εθίμου στον Άϊ Γιώργη τον Μαντηλά

Τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, Θώμης, Χρύσας και Αναστασίας Πλακιά, φώναξαν -και φέτος- σκορπώντας ρίγη συγκίνησης αναρριχητές της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας και άλλοι, οι οποίοι,  αναβίωσαν το παραδοσιακό έθιμο στην σκήτη του Αϊ Γιώργη του Μαντηλά, στο Καστράκι Καλαμπάκας.

Σύμφωνα με το stagonnews.gr, το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Μαντηλά είναι ένα από τα τέσσερα μοναστήρια που ίδρυσε το 1367 ο πρώτος της σκήτης των «ΣΤΑΓΩΝ» Νείλος. Το όνομα «μαντηλάς» καθιερώθηκε γιατί τη μέρα της πανήγυρης του Μοναστηριού νέοι του Καστρακίου σκαρφαλώνουν για να κρεμάσουν τα μαντήλια, που κάθε καστρακινή οικογένεια, εν είδη τάματος, αφιερώνει στον Άγιο τα οποία σχεδόν πάντα συνοδεύονται από κάποιο αίτημα ή ευχαριστία για τη βοήθεια του Αγίου και φυσικά να κατεβάσουν τα περσινά που μοιράζονται ως φυλαχτό στους παρευρισκόμενους.

 

«Θα φωνάζουμε μέχρι τη δικαίωση» λέει ο πατέρας των διδύμων

«Θα φωνάζουμε μέχρι την ΔΙΚΑΙΩΣΗ Θα φωνάζουμε μέχρι να ακουστούμε παντού.
Θα φωνάζουμε μέχρι τα βράχια των ΜΕΤΕΩΡΩΝ να κάνουν αντίλαλο σε όλο τον κόσμο για τον ΑΔΙΚΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥΣ. Αυτό σημαίνει ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ Αυτό σημαίνει ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ. Κάθε χρόνο και θα φωνάζουμε πιο ΔΥΝΑΤΑ» έγραψε ο Νίκος Πλακιάς, ανεβάζοντας το συγκεκριμένο ανατριχιαστικό απόσπασμα.

Κασσελάκης για VIP ασθενείς στο ΕΣΥ: «Νομίζετε ότι έχετε ίσα δικαιώματα στη δημόσια Υγεία;»

Screenshot 2023 10 29 205356

Κασσελάκης για VIP ασθενείς στο ΕΣΥ: «Νομίζετε ότι έχετε ίσα δικαιώματα στη δημόσια Υγεία;»

Δριμύ κατηγορώ από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για την κατάσταση στο ΕΣΥ

Συνεχίζεται η επέλαση της αφρικανικής σκόνης – Πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη

skoni

Συνεχίζεται η επέλαση της αφρικανικής σκόνης – Πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά πυκνότερες και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα περιμένουμε στην Αττική