Υπόθεση Κουφοντίνα: Συνεχίζει την προσπάθεια παραπλάνησης η Νικολάου

Σε μια σειρά από ψέματα και αυτοαναιρέσεις επιδόθηκε στην ανακοίνωσή της η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σ. Νικολάου σχετικά με την επί 42 ημέρες απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα και την μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού. 

Δανάη Κισκήρα - Μπαρτσώκα 19/02/2021 | 19:51

Η Σ. Νικολάου αναφέρει ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετήχθη στις φυλακές Δομοκού μετά από απόφαση που εξέδωσε στις 04.01.2021 η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών ενώ ο κρατούμενος μεταφέρθηκε στον Δομοκό τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου του 2020. Μάλιστα τότε η ίδια η Γ.Γ. είχε δηλώσει ότι η μεταγωγή του στον Δομοκό έγινε μετά από δική της παρέμβαση, αφού η απόφαση της ΚΕΜ αφορούσε τις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά λόγω... πανδημίας μεσολάβησε η ίδια για την προσωρινή του παραμονή στις φυλακές Δομοκού. 

Λίγο καιρό μετά βέβαια η Σ. Νικολάου αναιρώντας τα ίδια της τα λεγόμενα είπε πως η μεταγωγή του έγινε γιατί οι φυλακές Δομοκού προορίζονται για φυλακές υψίστης ασφαλείας. 

Η Σ. Νικολάου σημειώνει μάλιστα ότι «δεν μπορεί ο ίδιος να κάνει επιλογή φυλακής», διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα αφού ο Δ. Κουφοντίνας δε ζητά τίποτα παραπάνω από την εφαρμογή του νέου νόμου. 

Υπενθυμίζεται πως ο Δ. Κουφοντίνας μετήχθη στις 21 Δεκεμβρίου, εν μέσω πανδημίας, από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου αιφνιδιαστικά και παράτυπα στις φυλακές Δομοκού. Επικαλούμενος τον νέο νόμο, κομμένο και ραμμένο στην περίπτωσή του προκειμένου να επιδεινώσει την έκτιση της ποινής του, ζητάει μέσω απεργίας πείνας που ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό. Αυτό ορίζεται από την επιμέρους διάταξη, αφού αναφέρεται ξεκάθαρα ότι ο κρατούμενος που δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις για να παραμείνει στις αγροτικές φυλακές και στην ΚΑΥΦ «επαναμετάγεται στο κατάστημα κράτησης από το οποίο αρχικά μετήχθη».

Συνεπώς ο 63χρονος κρατούμενος έχει προχωρήσει σε απεργία πείνας ζητώντας τα νόμιμα και όχι την κατ’ εξαίρεση και προνομιακή μεταχείριση έναντι των συγκρατουμένων του, όπως είναι το αφήγημα του υπουργείου.

Η ίδια στην ανακοίνωσή της υποστηρίζει πως η μεταγωγή του στον Κορυδαλλό είναι αδύνατη καθώς κρατούνται «κυρίως υπόδικοι, κατάδικοι για χρέη και κατάδικοι σε ποινή φυλάκισης, ενώ το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού είναι Κατάστημα τύπου Β, στο οποίο κρατούνται κατάδικοι με βαριές ποινές», ενώ ο ίδιος ο Μ. Χρυσοχοΐδης δημιούργησε κατά το παρελθόν και μόνο για τη 17Ν ειδική πτέρυγα στο υπόγειο του Κορυδαλλού, όπου ο Δ. Κουφοντίνας πέρασε 16 χρόνια. 

Η Σ. Νικολάου έχει δώσει διαφορετικές απαντήσεις σχετικά με το γιατί μετήχθη ο κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού, ενώ έχει δηλώσει ψευδώς ότι αρχικά μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό, ενώ αρνήθηκε να προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα όταν της ζητήθηκαν από την πλευρά του κρατουμένου.

Η ανακοίνωσή του το ΥΠΤΠ αναφέρει
 
«Ευθύνη της Πολιτείας είναι η υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών με απόλυτη ακρίβεια στοιχείων και η απάντηση σε όσους μεταχειρίζονται το δημόσιο διάλογο ως ευκαιρία πρόκλησης εφήμερων εντυπώσεων. Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στους πολίτες και στη Δημοκρατία.

Εντύπωση προκαλεί η κοινή δήλωση των τομεαρχών Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δ. Κουφοντίνα ύστερα από σειρά παρεμβάσεων υπέρ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες, Δημήτρη Κουφοντίνα, εγκαλώντας μάλιστα την κυβέρνηση για αντιδημοκρατική συμπεριφορά.

Για τη μεταγωγή του Δ. Κουφοντίνα από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας – στις οποίες είχε μεταχθεί επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού, τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και υλοποιήθηκε η από την 4/1/2021 απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών. Απολαμβάνει τα ίδια δικαιώματα και ίση μεταχείριση με τους άλλους κρατούμενους, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Ο ίδιος ο πολυϊσοβίτης ξεκίνησε απεργία πείνας με αίτημα να μη μείνει στις φυλακές Δομοκού, αλλά να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, επειδή αυτό επιθυμεί.

Αξίζει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και από την αξιωματική αντιπολίτευση ότι η μεταγωγή του πολυϊσοβίτη στο Συγκρότημα Κράτησης Κορυδαλλού, πέραν του ότι δεν μπορεί ο ίδιος να κάνει επιλογή φυλακής, δεν μπορεί να γίνει, διότι εκεί κρατούνται κυρίως υπόδικοι, κατάδικοι για χρέη και κατάδικοι σε ποινή φυλάκισης, ενώ το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού είναι Κατάστημα τύπου Β, στο οποίο κρατούνται κατάδικοι με βαριές ποινές.

Η μέριμνα της Πολιτείας στον κρατούμενο απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα ήταν άμεση, όπως εξάλλου προστάζει ο ανθρωποκεντρικός προσανατολισμός της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής αλλά και το αξιακό σύστημα που διέπει το πολιτισμό μας σύμφωνα με τα οποία κάθε ανθρώπινη ζωή που κινδυνεύει οφείλει να τυγχάνει της αναγκαίας προστασίας.

Η κυβέρνηση δεν εκδικείται κανέναν κρατούμενο και σέβεται εμπράκτως την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Η οργανωμένη Πολιτεία όμως δεν μπορεί, παρακάμπτοντας το νόμο, να ενδίδει σε αιτήματα υπό το κράτος εκβιαστικών πράξεων.

Και αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να επικρίνει την κυβέρνηση τον καλούμε να μας πει ποιος νόμος παραβιάζεται.

Και να νουθετήσει ορισμένα στελέχη του που ακόμη και σήμερα θεωρούν τους τρομοκράτες της «17Ν» ακτιβιστές, με ανθρώπινα ιδεώδη».