«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

Σπουδαίες δηλώσεις από την Αθηνά Παπαφωτίου η οποία υπερασπίστηκε της αθλήτριες του Ολυμπιακού σχετικά με σεξιστικό άρθρο κατά τους

profile player 960x540 24

Το 2-2 στη σειρά με τον Ολυμπιακό έκανε ο Παναθηναϊκός μετά τη χθεσινή του νίκη, για το βόλεϊ γυναικών, με την αθλήτρια των πρασίνων Αθηνά Παπαφωτίου να κάνει δηλώσεις μετά το τέλος του ματς.

Η ίδια, πέρα απ’ το παιχνίδι, υπερασπίστηκε και τις αθλήτριες του Ολυμπιακού για τις οποίες, μετά από μια ήττα τους, γράφτηκε ένα σεξιστικό άρθρο με τίτλο «Οι παίκτριες του Ολυμπιακού μακιγιαρίστηκαν, στολίστηκαν και διασύρθηκαν….», με την αθλήτρια του Παναθηναϊκού να ζητάει κριτική μόνο για τις επιδόσεις στο γήπεδο και ό,τι δήποτε άλλο τις θίγει σαν γυναίκες.

Πιο συγκεκριμένα η Αθηνά Παπαφωτίου ανέφερε: «Έτσι είναι ο αθλητισμός. Υπάρχουν στιγμές που θα βρεθείς με την πλάτη, υπάρχουν στιγμές που θα είσαι εσύ 2-0 μπροστά. Κάθε φορά που αρχίζει το παιχνίδι το χτίζεις από το μηδέν. όλη μας η προσπάθεια και των δύο ομάδων κρίνεται στο γήπεδο.

Εμείς οι αθλήτριες θέλουμε να κρινόμαστε, όπως όλοι οι αθλητές για την προσπάθειά τους στο γήπεδο. Για κανένα εξωτερικό παρουσιαστικό, ούτε αν έχουμε φτιαχτεί, αν έχουμε βαφτεί γιατί κυκλοφόρησαν και τέτοια σχόλια. Μας θίγει αθλήτριες και ως γυναίκες. Μπορεί να ήταν προς την ομάδα του Ολυμπιακού αλλά αύριο μεθαύριο μπορεί να είμαστε εμείς.

Οφείλουν όλοι, οι δημοσιογράφοι, οι θεατές να μας κρίνουν για την απόδοσή μας μέσα στο γήπεδο. Αρχίζει και τελειώνει εκεί. Οτιδήποτε άλλο θίγει την προσωπικότητά μας και ως γυναίκες και ως αθλήτριες».

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

via2

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

«Σεβαστείτε τα δικαιώματά μου» έλεγε στους αστυνομικούς, φωνάζοντας από τους φρικτούς πόνους επί 13 λεπτά