Newsroom

Newsroom

Γάζα: Η Χαμάς συμφώνησε για κατάπαυση του πυρός

Η Χαμάς δήλωσε αργά το απόγευμα της Δευτέρας (6/5) ότι αποδέχθηκε μια πρόταση από την Αίγυπτο και το Κατάρ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο επικεφαλής της, Ισμαήλ Χανίγια, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό του Κατάρ και τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου ότι αποδέχεται την πρότασή τους για εκεχειρία στη Γάζα.  Ωστόσο, ανώτατες στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως η Χαμάς έχει συμφωνήσει σε μια διαφορετική πρόταση από αυτή που έχει στείλει το Ισραήλ.

Αξιωματούχος της Χαμάς λέει ότι «η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο του Ισραήλ». Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής επίσημη ανακοίνωση από το Τελ Αβίβ.

Η εν λόγω ανακοίνωση έγινε λίγες ώρες αφότου το Ισραήλ διέταξε τους Παλαιστίνιους να αρχίσουν να εκκενώνουν την πόλη Ράφα στη νότια Γάζα ενόψει ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης. Το Ισραήλ τονίζει ότι η Ράφα είναι το τελευταίο προπύργιο της Χαμάς.

Ο Νετανιάχου συμφώνησε να ξανανοίξει το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ

 

Την ίδια ώρα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πως θα διασφαλίσει ότι το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Γάζα θα είναι ανοικτό για τη διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

 

Ο Μπάιντεν επανέλαβε επίσης τη «σαφή θέση του για τη Ράφα» σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Νετανιάχου, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Συνεχίζεται η επέλαση της αφρικανικής σκόνης – Πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη

skoni

Συνεχίζεται η επέλαση της αφρικανικής σκόνης – Πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά πυκνότερες και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα περιμένουμε στην Αττική