ΥΠΟΙΚ: Περίπου στα 4,5 δισ. ευρώ η επόμενη δόση

Γύρω στα 4,5 δισ. ευρώ θα κυμανθεί το ποσό της δόσης από τον ESM μετά την ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης όπως επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, χαρακτηρίζοντας ως αυθαίρετα δημοσιεύματα που ανεβάζουν το ποσό της εκταμίευσης ακόμη και στα 7,5- 8 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, το ύψος της δόσης εξαρτάται από τις ταμειακές ανάγκες της χώρας για το διάστημα Φεβρουαρίου- Ιουνίου, οι οποίες είναι 3 δισ. ευρώ, και σε αυτό το ποσό θα προστεθεί άλλο περίπου 1,5 δισ. ευρώ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες.

Στο «μικροσκόπιο» του EuroWorking Group το πολυνομοσχέδιο

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί EuroWorking Group που θα εξετάσει και το θέμα του πολυνομοσχεδίου και θα προετοιμάσει την ατζέντα του κρίσιμου Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους των θεσμών και στους ομολόγους του την πρόοδο που έχει συντελεστεί από την κυβέρνηση, στην υλοποίηση των 110 προαπαιτούμενων. Στόχος είναι να δοθεί το «πράσινο φως» για το τελικό κλείσιμο της αξιολόγησης και την εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος.