Γιατί ξεσκονίζουν τα σχέδια…κηδείας του Βασιλιά Καρόλου; Tι είναι η «Επιχείρηση Γέφυρα Μενάι»

Η Daily Beast δημοσίευσε μια ιστορία σύμφωνα με την οποία η υγεία της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας είναι σε άσχημο επίπεδο ενώ συνεχίζει τις συνεχείς θεραπείες για τον καρκίνο του.

AP24091417666343

Συνεχής είναι η επιδείνωση της υγείας του βασιλιά Καρόλου, γεγονός που οδηγεί τους αξιωματούχους του παλατιού του Μπάκιγχαμ να διατηρούν ένα τακτικά ενημερωμένο σχέδιο για την κηδεία του τονίζουν οι μυημένοι, γράφει η New York Post.

Σύμφωνα με πηγές της Daily Beast, από τότε που έγινε γνωστό ότι πάσχει από καρκίνο και λαμβάνει θεραπεία, ο 75χρονος μονάρχης έχει παραμείνει σε μεγάλο βαθμό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας προκειμένου να κρύψει ότι η κατάσταση της υγείας του δεν είναι καλή.

«Φυσικά και είναι αποφασισμένος να το πολεμήσει και κάνουν ότι είναι δυνατό αλλά αυτός δεν είναι πραγματικά καλά» ανέφερε πηγή που περιγράφεται ως παλιός φίλος της βασιλικής οικογένειας.

Ο μονάρχης δεν αποκάλυψε ποτέ με τι είδους καρκίνο έχει διαγνωστεί, αλλά παραδέχτηκε ότι δεν ήταν καρκίνος του προστάτη, που είναι μια από τις πιο θεραπεύσιμες μορφές της νόσου.

AP24091425310425
Britain’s King Charles III and Queen Camilla leave after attending the Easter Matins Service at St. George’s Chapel, Windsor Castle, England, Sunday, March 31, 2024. (Hollie Adams/Pool Photo via AP)

Tι είναι η «Επιχείρηση Γέφυρα Μενάι»

Το παλάτι τηρεί σιγή ιχθύος για την πορεία της υγείας του, αλλά σωστά πληροφορημένα άτομα και πολιτικοί σχολιαστές αναφέρουν δημοσίως πως ο βασιλιάς ανταποκρίνεται πολύ καλά στη θεραπεία.

Ωστόσο, στα παρασκήνια, αναφέρει η New York Post, οι βοηθοί του βασιλιά Καρόλου αναθεωρούν τακτικά τα σχέδια της βασιλικής κηδείας του, που φέρει την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Γέφυρα Μενάι».

«Τα σχέδια ξεσκονίζονται και διατηρούνται ενημερωμένα. Δεν είναι περισσότερο από αυτό που θα περίμενε κανείς δεδομένου ότι ο βασιλιάς έχει διαγνωστεί με καρκίνο. Αλλά η κυκλοφορία τους έχει σίγουρα προκαλέσει ανησυχία», είπε στην Daily Beast πρώην υπάλληλος που διατηρεί δεσμούς με τους αυλικούς του παλατιού.

Το εξαιρετικά λεπτομερές έγγραφο με όλα τα σχέδια της βασιλικής κηδείας συντάχθηκε την ημέρα μετά την ταφή της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ στιις 8 Σεπτεμβρίου του 2022.

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο Daily Beast ότι η «Επιχείρηση Γέφυρα Μενάι» ενημερώνεται τακτικά, αλλά τόνισαν ότι απλώς πρόκειται για τυπική διαδικασία και ότι «θα ήταν «παράλογο να δούμε κάτι διαφορετικό» σε αυτό το γεγονός.

Όλα τα βασιλικά μέλη του σχεδίου έχουν ενημερωμένα σχέδια κηδείας που κατηγοριοποιούνται με κωδικές λέξεις κυρίως γέφυρες, όπως ήταν και η κωδική ονομασία για τη Βασίλισσα Ελισάβετ «Επιχείρηση Γέφυρα του Λονδίνου».

Το σχέδιο θανάτου για τον πρώην Πρίγκιπα της Ουαλίας πήρε το όνομά του από την κρεμαστή γέφυρα που συνδέει το νησί Anglesey με την ηπειρωτική χώρα της Ουαλίας.

«Φυσικά και εξετάζουν κάθε πτυχή της γέφυρας Mενάι. Η κηδεία της βασίλισσας κύλησε σαν ρολόι και έβαλε ψηλά τον πήχη. Δεν είναι κάτι συναισθηματικό, είναι μια δουλειά, που λαμβάνεται πολύ στα σοβαρά, και είναι κατανοητό ότι κανείς δεν σκοπεύει να πιαστεί», είπε στο μέσο ένας ανώτερος αξιωματούχος που εμπλέκεται στον προγραμματισμό των βασιλικών κηδειών.

Ένας άλλος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι «ο σχεδιασμός για το χειρότερο είναι αυτό που κάνει ο στρατός… Πρέπει να θυμάστε την κλίμακα αυτού του πράγματος. Το τμήμα, υπό τον υποστράτηγο Τζέιμς Μπόουντερ, αναλαμβάνει την ηγεσία – δηλαδή επτά συντάγματα φρουρών. Στη συνέχεια υπάρχει ολόκληρη η Περιφέρεια του Λονδίνου, τα συντάγματα του Στρατού εδάφους και το Πυροβολικό του Βασιλικού Ιππικού. Αυτό είναι πριν φτάσετε στο Ναυτικό ή την Πολεμική Αεροπορία. Ο Κάρολος συνδέθηκε στενά με το Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών για χρόνια, οπότε θα εμπλακεί επίσης».

AP24086432016137
Britain’s King Charles III, right, speaks during an audience in the Billiard Room at Buckingham Palace, London, on Tuesday March 26, 2024 with community faith leaders from across the UK who have taken part in a Windsor Leadership Trust programme, encouraging and supporting dialogue, harmony and understanding at a time of heightened international tension. (Jonathan Brady, Pool Photo via AP)

«Οι βασιλικοί δεν μπορούν να ξεφύγουν από τη μακάβρια προσήλωση στον θάνατο»

Ο βασιλικός συγγραφέας Christopher Andersen είπε στο Daily Beast πως «δεν είναι μόνο ο βασιλιάς που πρέπει να αναθεωρήσει τα δικά του σχέδια κηδείας. Κάθε senior royal το κάνει. Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι ήταν μόνο έφηβοι όταν τους ζητήθηκε να προγραμματίσουν τις δικές τους κηδείες. Τους ζητείται να διαλέξουν τη δική τους μουσική, λουλούδια, προσευχές και ποιος θα τις διαβάσει. Υπενθυμίζεται διαρκώς στους βασιλικούς ότι όταν πεθάνουν, η απώλειά τους θα είναι ένα σημαντικό γεγονός. Δεν μπορούν να ξεφύγουν από αυτή τη μακάβρια προσήλωση στον θάνατο».

«Η βασιλεία του Καρόλου θα είναι εξ ορισμού σύντομη, αλλά κανείς δεν μπορεί να μαντέψει αυτή τη στιγμή πόσο σύντομη θα είναι» υπογραμμίζει.

Με πληροφορίες της New York Post και της Daily Beast

Ειδήσεις σήμερα:

Καλλιάνος: Η απάντηση του καθηγητή αγγειοχειρουργικής για τον πατέρα του

Μελέτη: Νέες προκλητικές δηλώσεις για το ξέπλυμα Κασιδιάρη – «Έπρεπε να πω κάτι καλό… ήταν καλεσμένος» (video)

Πατέρας θύματος στα Τέμπη: «Σώπα ρε Αυτιά, που θα μας πεις εσύ να μη μιλάμε!» (video)

Αντετοκούνμπο: Δεν ξεχνάει από που ξεκίνησε ο Γιάννης – Καλεσμένα όλα τα Σεπόλια στον γάμο του (video)

 

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Δεν κάνει πίσω το Ισραήλ παρά το «ναι» σε εκεχειρία από τη Χαμάς.

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο