Newsroom

Newsroom

Πρωτοβουλία για να "φουσκώνεις" από υπερηφάνεια!

Με την φιλοσοφία ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να αναπτύσσονται δυναμικά, αλλά όχι εις βάρος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος η…

tomatoes

Με την φιλοσοφία ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να αναπτύσσονται δυναμικά, αλλά όχι εις βάρος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος η Ελαϊς-Unilever Hellas πέτυχε τον στόχο της. Έκανε να φουσκώνουν από υπερηφάνεια τόσο οι κατακόκκινες ζουμερές ντομάτες όσο οι 100 νέοι αγρότες που τις καλλιεργούν  μέσα από τις πιο ορθές πρακτικές καλλιέργειας.

sweet tomatoesΜε το  Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας η εταιρεία  Ελαϊς-Unilever Hellas συμβάλει στη στήριξη σταθερού εισοδήματος για τους καλλιεργητές, αγοράζοντας κάθε χρόνο όλη την σοδειά τους, η οποία απορροφάται στην εγχώρια παραγωγή των προϊόντων τομάτας Pummaro. Περίπου Το 50% της σοδειάς, χάρη και στην ανώτερη ποιότητά του αλλά και στις αειφόρες πρακτικές που πιστά ακολουθούνται, εξάγεται για τις ανάγκες παραγωγής τοματικών προϊόντων σε άλλες αγορές της Unilever στην Ευρώπη.

Το τρίπτυχο της εταιρείες έχει εξαιρετικό αποτέλεσμα καθώς στηρίζεται στην καλύτερη ποιότητα παραγόμενης τομάτας στην καλύτερη ζωή για τους συνεργαζόμενους καλλιεργητές και το βασικότερο όλων, στο καλύτερο περιβάλλον. 

 

Καλύτερη ζωή για 100 καλλιεργητές

Οι 100  καλλιεργητές  έχουν την τύχη να συνεργάζονται με μια εταιρεία που ο βασικός της στόχος είναι η σωστή συνεργασία και ο σεβασμός προς τους ανθρώπους που αφουγκράζονται την γη και το προϊόν. Έτσι ο βασικός στόχος της  Ελαϊς-Unilever Hellas είναι η στήριξη του εισοδήματος των αγροτών με την εξασφάλιση και αγορά όλης της σοδειάς τους κάθε χρόνο, χάρη στη συμβολαιακή γεωργία. Οι καλλιεργητές  διατηρούν πολύ  στενή συνεργασία με τους ανθρώπους του γειτονικού εργοστασίου Pummaro στη Γαστούνη Ηλείας και παροχή εργαλείων και μεθόδων (πρακτικών), που βελτιώνουν την απόδοση του αγρού τους, διευκολύνουν την καθημερινή δουλειά τους και βλέπουν τον κόπο τους να πιάνει τόπο. Παράλληλα έχουν καταφέρει την μείωση του κόστους καλλιέργειας μέσα από τις ορθές γεωργικές πρακτικές, δίνοντας ένα ισχυρό πλεονέκτημα στους αγρότες και καθιστώντας την παραγωγή τους βιώσιμη. Η πρωτοβουλία βοηθά στην μείωση της ανεργίας στην περιοχή  καθώς  στο εργοστάσιο εργάζονται 23 μόνιμοι όλο τον χρόνο και 170 εποχικοί από 3 έως 8 μήνες.

drink tomato juice

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2013 αυξήθηκε η ποσότητα τομάτας που παρέλαβε η εταιρεία από τους γεωργούς κατά 8% (σε σύγκριση με το 2012). Το 4% προήλθε από την αύξηση των καλλιεργούμενων στρεμμάτων και το υπόλοιπο 4% από την αύξηση των απόδοσης των χωραφιών, μέσω των αειφόρων γεωργικών πρακτικών που ακολουθούνται. Το 2014, η τομάτα που απορροφήθηκε από το εργοστάσιο ήταν 52.000 τόνοι (26.000 τόνοι για την εγχώρια παραγωγή και 26.000 τόνοι για εξαγωγή στην Unilever Ευρώπης).

 

Οι παραγωγοί- συνεργάτες της Pummaro, είναι οι άνθρωποί της

doulaverisΟ Νίκος Δουλαβέρης, παραγωγός τομάτας, ήταν ο πρώτος παραγωγός που μπήκε στο πρόγραμμα αειφορίας της Unilever μαζί με τα αδέλφια του. «Όπως ήταν λογικό, στην αρχή είχαμε αμφιβολίες για το πρόγραμμα. Ήταν μια αλλαγή στις μέχρι τώρα συνήθειές μας. Οι άνθρωποι της Unilever μάς βοήθησαν να εκσυγχρονιστούμε και με τον τρόπο αυτό να κάνουμε καλό στο περιβάλλον, αλλά και να μειώσουμε τα κόστη μας, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα λιγότερο νερό. Χάρη στο πρόγραμμα αυτό καταφέραμε και να βελτιώσουμε την ποιότητα της τομάτας που παράγουμε». 

 

 

maratos

Ο Σάββας Μαράτος, παραγωγός τομάτας, συμμετέχει στο πρόγραμμα 3 χρόνια. «Μέσα από το πρόγραμμα αυτό κατάφερα να μειώσω το κόστος της καλλιέργειάς μου, αλλά ταυτόχρονα να κάνω πιο αποδοτική την παραγωγή μου. Η συνεργασία με τους ανθρώπους της Unilever, τη Διευθύντρια του εργοστασίου και τους γεωπόνους, είναι άριστη και αισθάνομαι ότι είμαστε μια οικογένεια. Μια οικογένεια που μαζί φροντίζει η εργασία να είναι πιο αποτελεσματική και το τελικό προϊόν καλύτερο ποιοτικά».

 

 

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

mpakodimou 4

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

Μάλιστα η Μαρία Μπακοδήμου ανέφερε ότι όταν συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ανήλικη