Τσίπρας: Στις ευρωεκλογές ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης ή κατάργησή τους (Vid)

«Η καρδιά της Ελλάδας του μόχθου και της δημιουργίας, της δημοκρατίας, της κοινωνική δικαιοσύνης και της προκοπής είναι μαζί μας. Η καρδιά του αληθινού πατριωτισμού χτυπάει σήμερα εδώ, στην Δυτική Μακεδονία» δήλωσε ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του στην Κοζάνη.

EK Tsipras Kozani

«Η μεγαλη πλειοψηφία το ελληνικού λαού γνωρίζει τις μεγάλες προσπάθειες που κάναμε για να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Ήρθε η ώρα να μιλήσει η Ελλάδα των πολλών» είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως η Ελλάδα των ελίτ θέλει να βάλει φραγμό σε αυτή τη πορεία

Έχουμε καθήκον να θυμόμαστε τα θύματα της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, είπε ο πρωθυπουργός με αφορμή την αυριανή επέτειο, που συμπληρώνονται και 100 χρόνια και πρόσθεσε ότι η ελληνική πολιτεία δεν ζητά εκδίκηση, ζητά όμως αναγνώριση και δικαιοσύνη.

Κάνοντας έμμεση αναφορά στην προπαγάνδα που ασκήθηκε για το Σκοπιανό υπογράμμισε: «Η δημοκρατική Ελλάδα, η Ελλάδα του μόχθου της κοινωνικής δικαιοσύνης, δίνει απάντηση, από εδώ, την Δυτική Μακεδονία, σε πατριδοκάπηλους και σε επαγγελματίες της εθνικοφροσύνης».

Συνεχίζοντας, ο Αλ. Τσίπρας είπε πως «η Ελλάδα των πολλών βγαίνει μπροστά, για να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια, για την αποκατάσταση των αδικιών, την ελάφρυνση των βαρών… Το ξέρουμε καλά ότι η Ελλάδα των ελίτ, η Ελλάδα των λίγων και των εκλεκτών θέλει να βάλει φραγμό σε αυτή την πορεία».

Εξαπολύοντας επίθεση στον πολιτικό του αντίπαλο υποστήριξε ότι κάθε φορά που μιλάει εκτός κειμένου ο Κ. Μητσοτάκης, οι επικοινωνιολόγοι προσπαθούν να ανασκευάσουν γιατί όπως ανέφερε του ξεφεύγουν πτυχές του προγράμματός του που είναι ίδιο με το πρόγραμμα του ΔΝΤ που εφαρμόστηκε από το 2010 μέχρι το 2014.

“Εμείς διώξαμε τους δανειστές και την τρόικα στηρίζοντας τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Συνεχίζοντας σημείωσε ο πρωθυπουργός: “Λέει ο κ. Μητσοτάκης «Εγώ δεν είμαι με τους πολλούς, είμαι με όλους τους Έλληνες». Και εγώ σήμερα αναρωτιέμαι από εδώ από τη Κοζάνη: Δηλαδή από την 7μερη εργασία θα κερδίσουν όλοι οι Έλληνες; Από τη κατάργηση του 8ωρου θα κερδίσουν όλοι οι Έλληνες;

Όταν εμείς δίναμε πρόσβαση στους ανασφάλιστους στην Υγεία, αυτοί έδιναν δωράκια 240 εκατομμύρια στις φαρμακοβιομηχανίες. Όταν εμείς αυξάναμε τον κατώτατο κατά 11%, αυτοί τον μείωναν κατά 32% και θέσπιζαν το αίσχος του υποκατώτατου για τους νέους.

Όταν δίναμε 3 δις για την Πρόνοια και την Κοινωνική Αλληλεγγύη, αυτοί δεν έδιναν σημασία στους φτωχούς συμπολίτες μας. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά. Όχι μόνο το όραμα μας, αλλά τα πεπραγμένα μας.”

Στη συνέχεια είπε ο Αλ. Τσίπρας: «Στο δίλημμα των ευρωεκλογών -που όπως είπε ετέθη με ευθύνη της αντιπολίτευσης που τις μετέτρεψε σε δημοψήφισμα- αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προσωπικά στους ψηφοφόρους: “…την επόμενη Κυριακή έχεις φίλε απόμαχε της ζωής δύο επιλογές. Ή θα δώσεις ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης, στο σχέδιο αποκατάστασης των αδικιών και ανάτασης της οικονομίας. Ή θα ανοίξεις την κερκόπορτα στο παρελθόν…Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ γράφει με μεγάλα γράμματα : Ακύρωση των μέτρων ελάφρυνσης».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε κατά της 13ης σύνταξης, ενώ τόσο ο κ. Στουρνάρας όσο και ο Μάνφρεντ Βέμπερ τάχθηκαν κατά των μέτρων.

Εμπιστευόμαστε τους νέους, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι “στις προηγούμενες εκλογές μας έδειξαν την εμπιστοσύνη τους και εμείς τους ανταποδώσαμε καθιερώνοντας την ψήφο στα 17. Θα κάνουν κάποιους στις 26 Μαΐου το βράδυ να τρίβουν τα μάτια τους”.

Απευθύνθηκε προσωπικά στη νέα γενιά επικαλούμενος μάλιστα το πρόσφατο μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του ράπερ ΥΠΟ: Η ψήφος είναι βόλι και δεν πρέπει να το χαραμίσετε και όπως λέει και ένας νέος, όχι ψυκτικός από το Περιστέρι, αλλά ράπερ από την Κοζάνη, ο Υποχθόνιος -ωραίος τύπος- πρέπει να δοθεί μήνυμα στην ακροδεξιά ώστε το φίδι να ξαναμπεί στην τρύπα του.

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

astynomia rethimno

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

Αφορμή για την επιχείρηση -σύμφωνα με την καταγγελία- ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ…

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά τρεις από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ

6199823 1 1

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά τρεις από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Οι δέκα κατηγορούμενοι οδηγηθήκαν το πρωί ενώπιον της 4ης τακτικής ανακρίτριας ενώπιον της οποίας απολογήθηκαν…

NBA: Συγκλονίζει ο Τζοέλ Εμπίντ – «Πάσχω από σύνδρομο παράλυσης στο πρόσωπο, δεν τα παρατάω» (video)

Joel Embiid speaks on eye injury being diagnosed as Bells Palsy 0 4 screenshot

NBA: Συγκλονίζει ο Τζοέλ Εμπίντ – «Πάσχω από σύνδρομο παράλυσης στο πρόσωπο, δεν τα παρατάω» (video)

Το τι περνάει τον τελευταίον καιρό αποκάλυψε ο μπασκετμπολίστας Τζοέλ Εμπίντ