Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης φοβάται τους κάθε λογής Μπογδάνους στην κοινοβουλευτική του ομάδα

"Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να εμφανίζεται με δύο πρόσωπα", διαμηνύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

NewsRoom 06/10/2021 | 10:30

Να "σοβαρευτεί" η κυβέρνηση αναφορικά με το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών ζήτησε με δήλωσή του από την προπαρασκευαστική σύνοδο της ομάδας των Ευρωσοσιαλιστών ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για διπροσωπία και αφήνοντας αιχμές για τους "κάθε λογής Μπογδάνους" στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας που φοβάται ο πρωθυπουργός.

Ειδικότερα, στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

"Η ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων είναι στρατηγικής σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση και κρίσιμη για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής.

Και η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της και να διατηρήσει τη δυναμική της Συμφωνίας των Πρεσπών, που άνοιξε ξανά μετά από χρόνια αυτή τη συζήτηση και τη ρεαλιστική προοπτική της υλοποίησης της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων.

Και η ελληνική κυβέρνηση, όμως, οφείλει να σοβαρευτεί. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να εμφανίζεται με δύο πρόσωπα. Από τη μια να υποστηρίζει την ενταξιακή πολιτική των Δυτικών Βαλκανίων - ευτυχώς μετακινούμενος από τις απόψεις ότι θα ασκήσει βέτο στην ενταξιακή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας - από την άλλη, όμως, εδώ και δύο χρόνια να αρνείται να κυρώσει στην ελληνική Βουλή τρία μνημόνια που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, προφανώς από το φόβο ότι κάθε λογής Μπογδάνοι στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας δεν θα του το επιτρέψουν.

Σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη που η άνοδος της ακροδεξιάς είναι γεγονός, η ενδυνάμωση των ακροδεξιών κομμάτων, όσο όμως και της ακροδεξιάς εντός των συντηρητικών κομμάτων είναι ένα γεγονός, δεν μπορεί κανείς να πατάει σε δυο βάρκες. Οφείλει να έχει ξεκάθαρη τοποθέτηση σε κρίσιμα ζητήματα για την προοπτική της περιοχής, την ειρήνη και τη σταθερότητα".