Τσίπρας για πόθεν έσχες Μητσοτάκη – Μαρέβας: Αν συνέβαινε σε άλλη χώρα ο πρωθυπουργός δε θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό

 Αιχμηρό σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα για τις αποκαλύψεις του Documento

Μόνο ασχολίαστες δεν άφησε ο Αλέξης Τσίπρας τις αποκαλύψεις του Documento αναφορικά µε το ότι το πρωθυπουργικό ζεύγος υποβάλλει ψευδές πόθεν έσχες από το 2016 καθώς και ότι η Μαρέβα Γκραµπόφσκι κατείχε παρανόµως µετοχές σε γαλλική εταιρεία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε με νόημα: «Αν αυτό συνέβαινε σε άλλη χώρα της ΕΕ δε θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό ο πρωθυπουργός».

Αναλυτικότερα:

«Εδώ έχουμε δύο θέματα. Είναι κάποιοι πολίτες να καταθέτουν αποδεικτικά στοιχεία για την περιουσία τους», είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπάρχει ένας νόμος τον οποίο είχαμε ψηφίσει εμείς που αφορούσε τις εξωχώριες επιχειρήσεις. Για να μην υπάρχει δεύτερη σκέψη, κάποια πρόσωπα δεν θα έχουν δικαίωμα και τα συγγενικά τους πρόσωπα να είναι ιδιοκτήτες σε τέτοιες επιχειρήσεις», εξήγησε.

«Αυτοί είναι νόμοι του κράτους. Αν δεν τους αρέσουν, μπορούν να τους αλλάξουν», είπε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε σε ακόμα πιο έντονο ύφος: «Αν τον κύριο Μητσοτάκη δεν τον συμφέρει, μπορεί να αλλάξει τον νόμο» αλλά να παρανομεί δεν είναι σωστό. «Εδώ όμως έχουμε ένα θέμα που είναι η παρανομία», είπε ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το δεύτερο είναι η απόπειρα να δημιουργήσει εντυπώσεις με ψευδή στοιχεία για να δείξει ότι δεν παρανόμησε. Αν αυτό συνέβαινε σε άλλη χώρα της ΕΕ δε θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό ο πρωθυπουργός. Φανταστείτε να συνέβαινε σε εμένα», είπε ο Αλ. Τσίπρας ο οποίος το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε στο στόχαστρο για ένα σπίτι που νοίκιαζε: «Φανταστείτε να απέκρυπτα στοιχεία για την περιουσία μου ή να έδινα ψεύτικες δικαιολογίας. Θα ήταν κεντρικό θέμα συζήτησης; Νοίκιασα ένα σπίτι και έγινε πρώτο θέμα στις ειδήσεις».

«Υπάρχει θέμα δημοκρατίας. Δημιουργείται ένα καθεστώς που αποκρύπτει θέματα. Εκτιμώ ότι είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Νομίζω ότι στον δημόσιο βίο πρέπει να υπάρχει ισονομία, δικαιοσύνη και δημοκρατία», πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας.

Επιπροσθέτως εκτίμησε ότι είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει το επόμενο διάστημα. Είναι θέμα ισονομίας», είπε.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα «Στο Νησί»:

 

Τσίπρας: Αν ο Μητσοτάκης ήταν όντως 10 μονάδες μπροστά, θα έκανε εκλογές για να τελειώνει

Τσίπρας: Αν ο Μητσοτάκης ήταν όντως 10 μονάδες μπροστά, θα έκανε εκλογές για να τελειώνει

«Σε όλη την Ευρώπη έχουμε κρατικοποιήσεις, εδώ έχουμε μοντέλο πριμοδότησης της αισχροκέρδειας»