Τσίπρας: "Ενοχλήθηκαν ορισμένοι προφανώς γιατί έγραψα κάτι σημαντικό στο άρθρο για τον Ανδρέα στο Documento"

Την απάντηση του έδωσε ο πρωθυπουργός, για το περίφημο άρθρο του στην εφημερίδα Documento, για τον Ανδρέα Παπανδρέου στη διάρκεια της συνέντευξης του στη ΔΕΘ, σε ερώτηση του Δημ. Χατζηνικόλα.

NewsRoom 10/09/2017 | 14:20

O πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι το άρθρο του ενόχλησε κυρίως για τις ομοιότητες που επισημαίνει, την περίοδο του Ανδρέα με το κατεστημένο της δεξιάς και την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ με το κατεστημένο της διαπλοκής.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας: «Δέχθηκα επιθέσεις άρα μάλλον κάτι σημαντικό θα έγραψα στο άρθρο για τον Ανδρέα Παπανδρεου. Οι διαφορές όμως ορατές διά γυμνού οφθαλμού. Ίσως ενόχλησε η παράγραφος που μιλούσε για μία ομοιότητα της πρώτης περιόδου της Αλλαγής και αυτής που ζούμε σήμερα από το 2015. Αναφερόμουν στο συστημικό φόβο. Στο φόβο ενός συστήματος εξουσίας, που τότε ο Παπανδρέου ονόμαζε κατεστημένο της δεξιάς, σήμερα είναι το κατεστημένο διαπλοκής. Ο φόβος απέναντι σε κάτι που αλλάζει τα πράγματα και εμπνέει, στο πρόσταγμα της κοινωνικής δικαιοσύνης της εθνικής ανεξαρτησίας. »

«Δεν έχω τη φιλοδοξία να αντιγράψω κανέναν. Το μόνο που θέλω είναι να είναι επικεφαλής της συλλογικής προσπάθειας να βάλουμε τις βάσεις για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας και να απαλλάξω τη χώρα από τα μνημόνια», κατέληξε ο πρωθυπουργός