Του… απόρρητου στην Επιτροπή Θεσμών: Κανείς δεν ομολογεί γιατί παρακολουθούνταν Ανδρουλάκης και Κουκάκης – Νέο «χτύπημα» Τζαβάρα

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, ευθυγραμμίστηκε με τα λεγόμενα του κ. Τζαβάρα, υπογραμμίζοντας κι εκείνος πως δεν πρέπει να γίνεται επίκληση στο απόρρητο ενώπιον της συγκεκριμένης Επιτροπής

Μετά τους Παναγιώτη Κοντολέοντα και Γρηγόρη Δημητριάδη ήταν η σειρά της αρμόδιας εισαγγελέα για την ΕΥΠ, Βασιλικής Βλάχου, να επικαλεστεί το απόρρητο για να μην απαντήσει στα «καυτά» ερωτήματα που σχετίζονταν με τις παρακολουθήσεις των Νίκου Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη. Επ΄ αυτού, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας -σύμφωνα με τις πληροφορίες- φέρεται να εξέφρασε την άποψη πως δεν μπορεί να γίνεται επίκληση απορρήτου ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κάτι που φέρεται να τόνισε και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος. Την ίδια άποψη φέρεται να είχε διατυπώσει νωρίτερα ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποσαφηνίστηκε ο λόγος που η ΝΔ πρότεινε την κλήση του αρμόδιου εισαγγελέα για την Αντιτρομοκρατική επί ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Τζαβέλλα, καθώς -σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές- ο συγκεκριμένος εισαγγελέας Εφετών διαδραμάτισε ρόλο «κυματοθραύστη» προκειμένου να μπορεί η Β. Βλάχου να επικαλεστεί το απόρρητο.

Ειδικότερα, ο κ. Τζαβέλλας φέρεται να ισχυρίστηκε πως σε τέτοιες περιπτώσεις ισχύει το «καθήκον εχεμύθειας». «Τον έβαλαν να μιλήσει πρώτο για να μην πει τίποτα η Βλάχου για τις παρακολουθήσεις» συμπέραναν οι πηγές.

Τη σκυτάλη πήρε η αρμόδια εισαγγελέας της ΕΥΠ με το… βαρύ βιογραφικό και τις 15.000 εγκρίσεις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου για «λόγους εθνικής ασφαλείας». Η κ. Βλάχου φέρεται να επικαλέστηκε κι εκείνη το απόρρητο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης και όχι μόνο.

Ο «γαλάζιος» βουλευτής, Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος ανέτρεψε πλήρως τους σχεδιασμούς της ΝΔ, επισήμανε ότι δεν μπορεί να γίνεται επίκληση απορρήτου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, παίρνοντας για άλλη μια φορά αποστάσεις από τη «γραμμή» και τις επιδιώξεις της πλειοψηφίας.

Εν συνεχεία, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, ευθυγραμμίστηκε με τα λεγόμενα του κ. Τζαβάρα, υπογραμμίζοντας κι εκείνος πως δεν πρέπει να γίνεται επίκληση στο απόρρητο ενώπιον της συγκεκριμένης Επιτροπής. Νωρίτερα, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ρουμπάτης, είχε ταχθεί κατά της επίκλησης του απορρήτου.

Πηγή: Documentonews.gr

Διπλό φονικό στην Καβάλα-Νέες αποκαλύψεις για την ένταση στις σχέσεις του ζευγαριού

Διπλό φονικό στην Καβάλα-Νέες αποκαλύψεις για την ένταση στις σχέσεις του ζευγαριού

Ενα σημείωμα του 56χρονου εκτελεστή και αυτόχειρα στην Καβάλα αποκαλύπτει το πραγματικό μέγεθος της τραγωδίας.

Η διάλυση αρραβώνα για 50.000 ευρώ ήταν… ψίχουλα-Σκέπασαν νεογέννητο με πακτωλό χρημάτων

Η διάλυση αρραβώνα για 50.000 ευρώ ήταν… ψίχουλα-Σκέπασαν νεογέννητο με πακτωλό χρημάτων

Το πρωτοφανές περιστατικό με το παζάρεμα παζάρεψαν» ύψους 50.000 ευρώ για τη διάλυση ενός αρραβώνα…