Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας εκπαιδεύει τη "μελλοντική" γενιά εθελοντών αιμοδοτών

Δωρεάν εκπαιδευτικά διαδραστικά προγράμματα θα πραγματοποιήσει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Educaltour» (Education-Culture-Alternative Tourism), αποδεικνύοντας έμπρακτα το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την ευαισθησία του για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της «μελλοντικής» γενιάς εθελοντών αιμοδοτών.

NewsRoom 22/01/2018 | 16:51

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 25 Ιανουαρίου, στις 10:30, με επίσκεψη της Ε' και της ΣΤ' τάξης του δημοτικού του ιδιωτικού σχολείου Homo Educandus Αγωγή, από την Κόρινθο.

Η φιλοσοφία του εκπαιδευτικού προγράμματος βασίζεται στον σχεδιασμό και τη δημιουργία εναλλακτικών βιωματικών δράσεων με κοινωνικό αντίκτυπο και πολιτιστικό χαρακτήρα, όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το ΕΚΕΑ. Το Κέντρο προσθέτει ότι η βιωματική εκπαίδευση χρησιμοποιείται ως μεθοδολογικό εργαλείο εκμάθησης, επικοινωνίας και μίμησης καλών πρακτικών. Τα προγράμματα που θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΑ ανταποκρίνονται και προσεγγίζουν τις παιδαγωγικές ανάγκες μαθητών της Ε' και ΣΤ' τάξης δημοτικού και Α' και Β' τάξης γυμνασίου.

«Όραμα μας είναι οι γνώσεις για τον "κόσμο" της Αιμοδοσίας και του Εθελοντισμού, να προκύπτουν μέσα από δομημένες, σύγχρονες και συμμετοχικές δραστηριότητες μη τυπικής εκπαίδευσης, κατακτώντας τη μάθηση μέσα από τη διασκέδαση και τις τέχνες» επισημαίνει το ΕΚΕΑ.

Τα παιδιά καλούνται σε ένα ταξίδι γνώσεων, εικόνων, ήχων και συναισθημάτων, να ανακαλύψουν και να κατανοήσουν τις ειδικές θεματικές τού προγράμματος (συστατικά αίματος, ομάδες αίματος, συμβατότητα δότη-λήπτη, χώρος αιμοδοσίας κ.ά), αλλά και να «περπατήσουν» αυτές τις διαδρομές, που θα τα οδηγήσουν σε μία κοινωνία εθελοντισμού και αλληλεγγύης.

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.