Τί γίνεται με τις εκλογές της ΕΟΕ μετά την εισαγωγή Κούβελου στο νοσοκομείο

Η εισαγωγή του Ισίδωρου Κούβελου σήμερα στο νοσοκομείο φαίνεται πως έχει δημιουργήσει προβλήματα στη διεξαγωγή των εκλογών για το νέο πρόεδρο της ΕΟΕ.

NewsRoom 06/02/2017 | 16:07

Αρκετά είναι τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως οι εκλογές αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον άερα.

Την άποψη αυτή βέβαια δεν επιβεβαιώνει η ίδια η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή η οποία τόνισε στο koutipandoras.gr μέσω του Γραφείου Τύπου της, πως «όλα τα μέλη της Ολομέλειας έχουν κληθεί να είναι παρόντα στις 5 το απόγευμα για τις εκλογές».

Το πώς ακριβώς βέβαια θα δώσει το «παρών» ο Κούβελος ο οποίος εισήχθη με ενοχλήσεις στο στήθος στο Ωνάσειο αποτελεί ενδιαφέρον.

Όπως γράφεται, την απόφαση για αναβολή των σημερών εκλογών φέρεται να έχει πάρει το πρώην μέλος της ΔΟΕ, κ. Λάμπης Νικολάου.

Την πληροφορία αυτή όμως δεν επιβεβαίωσε η ίδια η ΕΟΕ, επομένως μέχρι στιγμής ισχύει πως οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά.

Για την προεδρία της ΕΟΕ «μάχονται» ως γνωστόν ο Ισίδωρος Κούβελος και ο νυν πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος.

Η απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων κατά Φιλιππούση

Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστή σήμερα η απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και αναπληρωματικό μέλος εκπρόσωπος στην ΕΟΕ της ΕΟΠ, Θανάσης Τερζής κατά του Ιάκωβου Φιλιππούση.

Ο κ. Φιλιππούσης ήταν διευθυντής του Γραφείου του πρώην υπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή ενώ τώρα εργάζεται ως σύμβουλος της FIFA στην ΕΠΟ.

Η απόφαση της απόρριψης των ασφαλιστικών μέτρων εκδικάστηκε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου.

Το ζήτημα που είχε προκύψει με την υποψηφιότητα Φιλιππούση στην Ολομέλεια της ΕΟΕ ως εκπρόσωπος μέλος της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, αφορούσε στο ότι ο πρώην επικεφαλής του γραφείου του Σταύρου Κοντονή αμείβεται από την τωρινή του ενασχόληση με τον αθλητισμό.

Σύμφωνα με το Νόμο 2725/99 - Αρθρο 5,2: «Ως μέλη της ΕΟΕ δεν μπορούν να εκλεγούν πρόσωπα που εμπορεύονται αθλητικά είδη και όργανα ή αντλούν οικονομικά οφέλη από τον αθλητισμό...».

Η απόφαση του Δικαστήριου απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα και έτσι ο Φιλιππούσης θα δώσει το παρών στη σημερινή διαδικασία ως εκπρόσωπος της ΕΟΠ.

Το τί μέλλει γενέσθαι τελικώς με τις εκλογές και εάν αυτές θα πραγματοποιηθούν κανονικά θα το μάθουμε σε λίγη ώρα.

Ν.Σ