Newsroom

Newsroom

Θύμα άγριου bullying 23χρονος: «Έφτιαξαν βίντεο και έλεγαν «καλύτερα να ήσουν νεκρός» και «φύγε από τη χώρα»»

Στο βίντεο ακούγονταν μεταξύ άλλων τα εξής: «Έπρεπε να είσαι νεκρός», «ο πόνος θα είναι αβάσταχτος», «θέλει να σε δείρει όλη η σχολή», «φύγε από τη χώρα» και «δεν είναι αστείο» - Πρόκειται για μόνο μερικά σημεία από τα όσα ακούγονται στο «τραγούδι» του βίντεο και τα οποία προκαλούν σοκ.

image 3 1

Σοκ προκαλεί η μαρτυρία του 23χρονου Βασίλη, για διαδικτυακό bullying που βίωσε, όπως λέει, ενώ ήταν πρωτοετής φοιτητής στο Πανεπιστήμιο. Αναγκάστηκε να παρατήσει τη σχολή του για να γλυτώσει από τις απειλές που δεχόταν.

Απειλές για τη ζωή του, για την ζωή μελών της οικογένειάς του, εξυβρίσεις, ταπεινώσεις και χυδαίοι χαρακτηρισμοί είναι μόνο μερικά από τα όσα βίωσε με τους δράστες -αγόρια και κορίτσια- να φτάνουν στο σημείο να δημιουργήσουν μέχρι και βίντεο εναντίον του το οποίο, παρά τις καταγγελίες στις Αρχές, παρέμενε ενεργό μέχρι πολύ πρόσφατα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον δικηγόρο του 23χρονου, Ουίλιαμ Χαμπίμπ που μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, το βίντεο «κατέβηκε» το πρωί της Τετάρτης.

Στο βίντεο ακούγονταν μεταξύ άλλων τα εξής: «Έπρεπε να είσαι νεκρός», «ο πόνος θα είναι αβάσταχτος», «θέλει να σε δείρει όλη η σχολή», «φύγε από τη χώρα» και «δεν είναι αστείο» – Πρόκειται για μόνο μερικά σημεία από τα όσα ακούγονται στο «τραγούδι» του βίντεο και τα οποία προκαλούν σοκ.

Όπως λέει ο 23χρονος, «Με έβριζαν με απειλούσαν για μαχαιρώματα εάν πατούσα το πόδι μου στη Σχολή, αλλά απειλούσαν και την οικογένεια μου. Σκεφτόμουν να κάνω κακό στη ζωή μου, έκλαιγα πολλές φορές, ο ύπνος μου διαταράχθηκε, είχα έξαρση άγχους και ζήτησα βοήθεια από ειδικό για να το αντιμετωπίσω με αγωγή».

Σύμφωνα με την καταγγελία του, «όλα ξεκίνησαν όταν φτιάξαμε μία ομαδική συνομιλία για πρωτοετείς φοιτητές της σχολής. Ήταν παιδιά με τα οποία διαδικτυακά λόγω της πανδημίας ήμασταν φίλοι. Όταν πρωτοξεκίνησε όλο αυτό δεν μπορούσα να διαχειριστώ τα μαζικά πυρά εναντίον μου, αυτό το μαζικό μίσος που μου συνέβαινε εντελώς από το πουθενά χωρίς να έχω κάνει κάτι που να το δικαιολογεί όλο αυτό», τονίζει.

Αυτά τα παιδιά, για τη δράση των οποίων έχουν γίνει καταγγελίες στις Αρχές, είναι ο λόγος που ο Βασίλης, παρόλο που ήταν το όνειρό του να σπουδάσει στο συγκεκριμένο τμήμα, το εγκατέλειψε:

«Είχα πει ότι θα πάω με την επόμενη γενιά, αλλά έγιναν κι άλλα περιστατικά τους επόμενους μήνες. Η τελευταία φορά που με απείλησαν ήταν μέσω μηνύματος που έλαβα τον Αύγουστο, για το οποίο επίσης έκανα καταγγελία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αφήσω τη σχολή και πλέον σπουδάζω άλλο αντικείμενο στην Πάτρα.Όπως επισημαίνει στη συνέχεια, «Η ζωή μου στο καινούργιο ακαδημαϊκό περιβάλλον έχοντας περάσει όλο αυτό πέρυσι είναι διαφορετική. Μου ήταν και μου είναι ακόμα πολύ δύσκολο να εμπιστευτώ, να έρθω σε επαφή με κάποιον άγνωστο, διότι αυτά με τα παιδιά που μου τα έκαναν όλα αυτά ξεκινήσαμε σαν φίλοι».

«Δεν θέλω να φανεί το πρόσωπό μου γιατί ο σκοπός μου είναι στείλω ένα μήνυμα που δεν έχει να κάνει με την αυτοπροβολή μου. Το μήνυμά μου είναι ότι όποιος έχει ένα πρόβλημα πρέπει να προσπαθεί να το αντιμετωπίσει, να βρει κουράγιο, να πάει σε ειδικό και να μιλήσει ανοιχτά γι’ αυτό», καταλήγει.

Ο 23χρονος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, καθώς η υπόθεση αναμένεται να πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 23χρονου, Ουίλιαμ Χαμπίμπ, αναμένονται σύντομα αποτελέσματα από την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη