Χρυσαυγίτικες επιθέσεις σε μετανάστη εργάτη για να φύγει από την δουλειά

Όπως κατήγγειλε στην ΚΕΕΡΦΑ ο Φιάζ Χουσείν, μετανάστης εργάτης σε βιοτεχνία ραφής κουρτινών στα Πατήσια 

ΚΕΕΡΦΑ

Καρτέρι έστησαν στην Αχαρνών άτομα που δήλωσαν ότι είχαν κόσμο στην «Χρυσή Αυγή» σε εργάτη μετανάστη που πήγαινε στη δουλειά του.

Όπως κατήγγειλε στην ΚΕΕΡΦΑ ο Φιάζ Χουσείν, μετανάστης εργάτης σε βιοτεχνία ραφής κουρτινών στα Πατήσια δέχτηκε δύο επιθέσεις από δύο άτομα με μηχανάκι στην Αχαρνών την ώρα που πήγαινε στη δουλειά από το σπίτι του.

Την πρώτη φορά χτυπήθηκε με γροθιές ενώ τη δεύτερη χρησιμοποίησαν εργαλείο-κλειδί ως σιδηρολοστό και του κατάφεραν χτυπήματα στην πλάτη τραυματίζοντας τον. Μετέβη στο ΚΑΤ για περίθαλψη.

Σύμφωνα με την καταγγελία οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στις 15 Φλεβάρη και 27 Φλεβάρη όπου και στις δύο συμμετείχε το ίδιο άτομο με άλλο άτομο κάθε φορά.

Όπως σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ «επρόκειτο για πραγματοποίηση απειλών κατά της σωματικής του ακεραιότητας και της ζωής του που του απηύθυνε άτομο από το χώρο εργασίας του και τις δυο φορές. Ο Φιάζ βρέθηκε ξανά και ξανά μπροστά σε ένα μαινόμενο άτομο με κραυγές “βρωμάς, να φύγεις και να μην ξανάρθεις στη δουλειά”, “οι Πακιστανοί είστε βρόμικοι” και απειλώντας ότι “θα δεις τι θα πάθεις”. Μάλιστα το άτομο τον φωτογράφισε και έστειλε την φωτογραφία του για να μπορούν να τον αναγνωρίσουν τα φασιστοειδή».

Ο μετανάστης εργάτης ο οποίος περιμένει να εκδοθεί σύντομα η άδεια παραμονής του με βάση τη νέα τροπολογία Καιρίδη δίσταζε να καταγγείλει στην Αστυνομία τις επιθέσεις φοβούμενο ότι θα χάσει τα χαρτιά του που εξαρτώνται από την παραμονή στην εργασία. Όμως στις 24 Απρίλη, το άτομο δημιούργησε νέο επεισόδιο αυτή τη φορά ωρυόμενο να λέει: “ Αυτή τη φορά άμα ξανάρθεις θα σε κάνουν κομματάκια οι δικοί μου. Θα σε σκοτώσουν. Είναι στη Χρυσή Αυγή. Ξέρεις τι είναι η Χρυσή Αυγή;” Απειλή που έγινε μπροστά στα μάτια στελεχών της βιοτεχνίας τα οποία ανέχτηκαν αυτή την συμπεριφορά. Μάλιστα η διεύθυνση του πρότεινε να αλλάξει εργασιακό περιβάλλον για να μην έρχεται σε επαφή με το άτομο αυτό!»

Ο Φιάζ φοβούμενος ότι θα πραγματοποιήσουν την απειλή τους αποφάσισε να προχωρήσει σε ανοιχτή καταγγελία της απειλής κατά της ζωής του από άτομο που δήλωσε ότι συνδέεται με χρυσαυγίτες. Παράλληλα προχωρά σε μήνυση.

Όπως τονίζει η ΚΕΕΡΦΑ «η κυβέρνηση της ΝΔ με τις ρατσιστικές πολιτικές της που έπνιξαν 600 πρόσφυγες στη Πύλο, με τις δουλεμπορικές συμφωνίες με Μπαγκλαντές και άλλες χώρες και με την τροπολογία Καιρίδη μετέτρεψαν χιλιάδες μετανάστες εργάτες σε δούλους εξαρτημένος από τα γούστα των εργοδοτών στρώνουν το έδαφος για ρατσιστικές επιθέσεις από φασιστοειδή και τροφοδοτούν την ακροδεξιά. Για αυτό και έχουν πυκνώσει οι ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος εργατών»

Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι «Στην περιοχή των Πατησίων και της Ν.Ιωνίας χιλιάδες εργάτες και εργάτριες ιματισμού εργάζονται σε συνθήκες Μανωλάδας ενώ οι φασίστες έχουν επιχειρήσει πολλές φορές επανεμφάνιση μετά την καταδίκη της «Χρυσής Αυγής» με η χωρίς άλλα προσωπεία, με τη δολοφονία του Σιζαρ Σαφτάρ, όταν πήγαινε στη δουλειά του, με βόμβα σε χώρο θρησκευτικής λατρείας».

Αναλυτικά η ανάρτηση

Χρυσαυγίτικες επιθέσεις σε μετανάστη εργάτη για να φύγει από την δουλειά

Ο Φιάζ Χουσείν, μετανάστης εργάτης σε βιοτεχνία ραφής κουρτινών στα Πατήσια κατήγγειλε στην ΚΕΕΡΦΑ ότι δέχτηκε δύο επιθέσεις από από δύο άτομα με μηχανάκι που έστησαν καρτέρι στην Αχαρνών την ώρα που πήγαινε στη δουλειά από το σπίτι του.

Οι επιθέσεις έγιναν στις 15 Φλεβάρη και 27 Φλεβάρη όπου και στις δύο συμμετείχε το ίδιο άτομο με άλλο άτομο κάθε φορά. Την πρώτη φορά χτυπήθηκε με γροθιές ενώ τη δεύτερη χρησιμοποίησαν εργαλείο-κλειδί ως σιδηρολοστό και του κατάφεραν χτυπήματα στη πλάτη τραυματίζοντας τον. Μετέβη στο ΚΑΤ για περίθαλψη.

Επρόκειτο για πραγματοποίηση απειλών κατά της σωματικής του ακεραιότητας και της ζωής του που του απηύθυνε άτομο από το χώρο εργασίας του και τις δυο φορές. Ο Φιάζ βρέθηκε ξανά και ξανά μπροστά σε ένα μαινόμενο άτομο με κραυγές “βρωμάς, να φύγει και να μην ξανάρθεις στη δουλειά”, “οι Πακιστανοί είστε βρόμικοι” και απειλώντας ότι “θα δεις τι θα πάθεις”. Μάλιστα το άτομο τον φωτογράφισε και έστειλε την φωτογραφία του για να μπορούν να τον αναγνωρίσουν τα φασιστοειδή.

Ο μετανάστης εργάτης ο οποίος περιμένει να εκδοθεί σύντομα η άδεια παραμονής του με βάση τη νέα τροπολογία Καιρίδη δίσταζε να καταγγείλει στην Αστυνομία τις επιθέσεις φοβούμενο ότι θα χάσει τα χαρτιά του που εξαρτώνται από την παραμονή στην εργασία. Όμως στις 24 Απρίλη, το άτομο δημιούργησε νέο επεισόδιο αυτή τη φορά ωρυόμενο να λέει: “ Αυτή τη φορά άμα ξανάρθεις θα σε κάνουν κομματάκια οι δικοί μου. Θα σε σκοτώσουν. Είναι στη Χρυσή Αυγή. Ξέρεις τι είναι η Χρυσή Αυγή;” Απειλή που έγινε μπροστά στα μάτια στελεχών της βιοτεχνίας τα οποία ανέχτηκαν αυτή την συμπεριφορά. Μάλιστα η διεύθυνση του πρότεινε να αλλάξει εργασιακό περιβάλλον για να μην έρχεται σε επαφή με το άτομο αυτό!

Ο Φιάζ φοβούμενος ότι θα πραγματοποιήσουν την απειλή τους αποφάσισε να προχωρήσει σε ανοιχτή καταγγελία της απειλής κατά της ζωής του από άτομο που δήλωσε ότι συνδέεται με χρυσαυγίτες. Παράλληλα προχωρά σε μήνυση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με τις ρατσιστικές πολιτικές της που έπνιξαν 600 πρόσφυγες στη Πύλο, με τις δουλεμπορικές συμφωνίες με Μπαγκλαντές και άλλες χώρες και με την τροπολογία Καιρίδη μετέτρεψαν χιλιάδες μετανάστες εργάτες σε δούλους εξαρτημένος από τα γούστα των εργοδοτών στρώνουν το έδαφος για ρατσιστικές επιθέσεις από φασιστοειδή και τροφοδοτούν την ακροδεξιά. Για αυτό και έχουν πυκνώσει οι ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος εργατών

Στην περιοχή των Πατησίων και της Ν.Ιωνίας χιλιάδες εργάτες και εργάτριες ιματισμού εργάζονται σε συνθήκες Μανωλάδας ενώ οι φασίστες έχουν επιχειρήσει πολλές φορές επανεμφάνιση μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής με η χωρίς άλλα προσωπεία, με τη δολοφονία του Σιζαρ Σαφτάρ, όταν πήγαινε στη δουλειά του, με βόμβα σε χώρο θρησκευτικής λατρείας.

Απαιτούμε να μπει τέλος στις απειλές σε βάρος της ζωής του Φιαζ Χουσείν και να παραμείνει στην εργασία του.

Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις με κατάργηση των ρατσιστικών περιορισμών της τροπολογίας Καιρίδη.

Ολοι και όλες στην Εργατική Πρωτομαγιά , την Τετάρτη 1 Μάη στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11πμ και την Κυριακή 12 Μάη στην συναυλία αλληλεγγύης στο ένα χρόνο από το ναυάγιο της Πύλου στα Γήπεδα Μπάσκετ του Ρουφ, Πειραιώς 144.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Σέρμπος: Σάλος με τις δηλώσεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ – «Σας επιστέψαμε να κυβερνήσετε 4 χρόνια…» (video)

6189189

Σέρμπος: Σάλος με τις δηλώσεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ – «Σας επιστέψαμε να κυβερνήσετε 4 χρόνια…» (video)

Μαθήματα ιστορίας και πολιτικής φαίνεται πως χρειάζεται ο Σωτήρης Σέρμπος της ΝΔ

«Βλέπουμε πολλές ταινίες» – Τι λέει η ερευνήτρια του ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» για τον καρχαρία στη Γλυφάδα (video)

Καρχαρία Γλυφάδα

«Βλέπουμε πολλές ταινίες» – Τι λέει η ερευνήτρια του ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» για τον καρχαρία στη Γλυφάδα (video)

Η Αναστασία Μήλιου εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει με την εμφάνιση του γαλάζιου καρχαρία στη Γλυφάδα

Πάτρα: Συγκλονίζει ο αδερφός της 48χρονης που έπεσε με το αμάξι απ’ το λιμάνι – «Θα έχω έναν άγγελο στον ουρανό»

πατρα λιμανι 1

Πάτρα: Συγκλονίζει ο αδερφός της 48χρονης που έπεσε με το αμάξι απ’ το λιμάνι – «Θα έχω έναν άγγελο στον ουρανό»

Δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη ο αδερφός της 48χρονης γυναίκας απ' την Πάτρα