Think tank προειδοποιεί: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο μέχρι το 2040

Η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο μέχρι το 2040, προειδοποιεί ερευνητικό έγγραφο που συντάχθηκε από αμερικανικό think tank.

5ae07f2d1dc524ad158b4567

Το έγγραφο αυτό, από την μη κερδοσκοπική εταιρία RAND, προειδοποιεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να διαβρώσει τη γεωπολιτική σταθερότητα και τα πυρηνικά όπλα να λειτουργήσουν ως μέσο αποτροπής της. 

Ενώ η ειρήνη διατηρείται εδώ και δεκαετίες λόγω της ιδέας ότι οποιαδήποτε πυρηνική επίθεση θα μπορούσε να προκαλέσει αμοιβαία εξασφαλισμένη καταστροφή, η προοπτική για την τεχνητή νοημοσύνη και η δημιουργία μηχανών που θα αποφασίζουν για στρατιωτικές ενέργειες θα μπορούσε να σημαίνει ότι η διασφάλιση της σταθερότητας υποβαθμίζεται.

Οι ερευνητές, οι οποίοι βασίζουν το έγγραφο αυτό σε μια σειρά από εργαστηριακές έρευνες, δήλωσαν ότι η τεχνητή νοημοσύνη στο μέλλον θα μπορούσε να ενθαρρύνει τους ανθρώπινους να προβούν σε καταστροφικές αποφάσεις.

«Μερικοί ειδικοί φοβούνται ότι η αυξημένη εξάρτηση από την τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα σειρά καταστροφικών λαθών», δήλωσε ο Andrew Lohn, συν-συγγραφέας του εγγράφου και συνεργάτης μηχανικός στο RAND.

«Μπορεί να υπάρξει πίεση να χρησιμοποιηθεί η τεχνητή νοημοσύνη πριν από την τεχνολογική ωρίμανσή της ή μπορεί να είναι επιρρεπής σε αντιφατική ανατροπή. Συνεπώς, η διατήρηση της στρατηγικής σταθερότητας τις επόμενες δεκαετίες μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολη και όλες οι πυρηνικές δυνάμεις πρέπει να συμμετέχουν στην καλλιέργεια θεσμών ώστε να περιοριστεί ο πυρηνικός κίνδυνος»

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

astynomia rethimno

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

Αφορμή για την επιχείρηση -σύμφωνα με την καταγγελία- ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ…