Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τη δομή ΑμεΑ – Τρεις θάνατοι υπό έρευνα

Φόβοι για πολύ περισσότερους θανάτους, αναφορές για παιδί που υπέστη εγκαύματα αλλά και ένα γενικότερο κλίμα εκφοβισμού από τη διοίκηση του ιδρύματος, έρχονται στην επιφάνεια.

anaphroi

Μητέρα φιλοξενούμενου, μιλώντας στην εκπομπή “Τώρα μαζί” στο Open, έκανε λόγο για ακόμα τρεις θανάτους ατόμων που διέμεναν εκεί. Σύμφωνα με την ίδια πρόκειται για άτομα που είχαν χρόνια προβλήματα και κανένας δεν τα βοηθούσε μέσα στη δομή. «Έφυγαν έτσι», είπε χαρακτηριστικά. Την ίδια στιγμή, γονείς κάνουν λόγο για κλίμα συγκάλυψης και εκφοβισμού από τη διοίκηση της δομής.

Η κ. Ευαγγελία Νούνη έκανε λόγο για παιδί που υπέστη εγκαύματα αλλά το έκρυψαν και καταγγέλλει έλλειψη φροντίδας για τους φιλοξενούμενους στη δομή.

«Υπάρχουν και πάρα πολλά άλλα τα οποία δεν μαθαίνονται. Για παράδειγμα σας το αναφέρω τώρα, υπάρχει παιδί που κάηκε το Πάσχα, το οποίο δεν έχει βγει στην επιφάνεια. Το παιδί δεν έχει γονείς. Ξέρουν πότε έγινε επακριβώς , το παιδί πήγε στο νοσοκομείο, μεταφέρθηκε μετά από μερικές ημέρες. Έχω πάει στα δικαστήρια, έχω δώσει κατάθεση, δεν έχω κανένα πρόβλημα να το αναφέρω», είπε αρχικά η κυρία Νούνη.

 

Ειδικά για την περίπτωση του Πάρη, του 25χρονου που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και πέθανε στην δομή, η ίδια ανέφερε ότι «είχε και αυτός συνοδό μέσα στο ίδρυμα, μετά τον Covid όμως απαγορεύτηκαν όλα, δεν μπορούσαν τα παιδιά να βγαίνουν, δεν μπορούσε ούτε καν σχολείο να πάει ο γιος μου, τον πήγαμε για ενάμιση χρόνο, δεν μπορέσαμε περισσότερο».

Ο Πάρης έσβησε πριν από ένα χρόνο σε ίδρυμα για άτομα με ειδικές ανάγκες της Θεσσαλονίκης. Συγκλονίζει, η μητέρα του, που μίλα στον ΑΝΤ1.

«Θα δεχόμουνα την απώλεια του παιδιού μου, αν έφευγε από παθολογικά αίτια αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο…. Μου στέρησαν τη μυρωδιά του, μου τη στέρησαν μόνο αυτό ήθελα… Είναι ο χρόνος του, αλλά τώρα για μένα δεν έχει σημασία τίποτα, μόνο να ηρεμήσει η ψυχούλα του και να μη συμβεί σε κανένα άλλο παιδί», αναφέρει.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο νεαρός ξυλοκοπήθηκε από υπάλληλο της δομής.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος υποτίθεται με νοημοσύνη θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο σε ένα παιδί ανυπεράσπιστο».

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς το ίδρυμα επιχείρησε να αποκρύψει την πραγματική αιτία θανάτου του παιδιού τους.

«Eίχαμε ψευδή ενημέρωση, ότι ο Πάρης μεταφέρθηκε στα επείγοντα του Παπανικολάου γιατί ένας άλλος περιθαλπόμενος τον χτύπησε στο κεφάλι με παντόφλα και τον πήγαν εκεί για προληπτικές εξετάσεις και μην ανησυχείτε, ήταν οι λέξεις τους. ….Και μετά από 24 ώρες ενημέρωσαν τον σύζυγό μου ότι ο Πάρης έφυγε από τη ζωή», λέει στον ΑΝΤ1, η μητέρα του Πάρη.

Η συγκεκριμένη δομή βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών καθώς έχουν αποκαλυφθεί, βασανισμοί αλλά και τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό.

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

astynomia rethimno

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

Αφορμή για την επιχείρηση -σύμφωνα με την καταγγελία- ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ…

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά τρεις από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ

6199823 1 1

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά τρεις από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Οι δέκα κατηγορούμενοι οδηγηθήκαν το πρωί ενώπιον της 4ης τακτικής ανακρίτριας ενώπιον της οποίας απολογήθηκαν…