Newsroom

Newsroom

Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο 16χρονος που δέχτηκε σφαίρα αστυνομικού στο κεφάλι

Την τελευταία του πνοή άφησε πριν από λίγο ο 16χρονος από τη Θεσσαλονίκη που πυροβολήθηκε από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο κεφάλι

5751884

Την τελευταία του πνοή άφησε πριν από λίγο λεπτά ο 16χρονος από τη Θεσσαλονίκη, Κώστας Φραγκούλης, που δέχτηκε σφαίρα από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο κεφάλι, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε πριν από λίγο η ΕΡΤ.

Ο 16χρονος από τη Θεσσαλονίκη δέχτηκε πυροβολισμό στο κεφάλι όταν επιχείρησε να διαφύγει από πρατήριο καυσίμων χωρίς να πληρώσει έχοντας βάλει καύσιμα αξίας 20 ευρώ.

Αμέσως διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου και χειρουργήθηκε για την αφαίρεση της σφαίρας.

Οι ώρες που ακολούθησαν ήταν δραματικές, με τον ανήλικο να δίνει μια μεγαλειώδη μάχη κρατηθεί στη ζωή ενώ νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

Η κατάσταση της υγείας του παρέμενε κρίσιμη για όλο το χρονικό διάστημα που παρέμενε διασωληνωμένος στη ΜΕΘ. Ωστόσο, συγγενείς και φίλοι ήλπιζαν ο νεαρός Κώστας να ανοίξει τα μάτια του και να επιστρέψει στη ζωή.

Διαβάστε περισσότερα: Αποκαλυπτικό βίντεο ντοκουμέντο δείχνει την καταδίωξη του οχήματος του 16χρονου από μηχανές της ΔΙΑΣ (video)

Ωστόσο, ο ανήλικος δεν κατάφερε να βγει νικητής και μόλις πριν από λίγο άφησε την τελευταία του πνοή.

Εξοργίζει ο αστυνομικός: Τα λάστιχα του αυτοκινήτου στόχευε η σφαίρα που βρήκε στο κεφάλι τον 16χρονο από τη Θεσσαλονίκη

Προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής ενώπιον του α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης ζήτησε και πήρε ο 32χρονος αστυνομικός που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο στη διάρκεια καταδίωξης, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά.

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (η πρώτη πράξη σε βαθμό κακουργήματος και η δεύτερη πλημμεληματικού χαρακτήρα).

Διαβάστε περισσότερα: Εξοργίζει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ – Καμιά αναφορά για σφαίρα στο κεφάλι

Μετά την προθεσμία, ο 32χρονος αστυνομικός οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος από συναδέλφους του στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο κατηγορούμενος -διά του συνηγόρου του- αρνείται την κατηγορία, τονίζοντας ότι δεν ενήργησε με ανθρωποκτόνο δόλο. Φέρεται να υποστήριξε ότι πυροβόλησε, λόγω του κινδύνου που διέτρεχαν οι συνάδελφοί του και ειδικότερα οι αναβάτες της προπορευόμενης μηχανής. Κατά πληροφορίες, είπε ότι πυροβόλησε «μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό», ενώ για τον δεύτερο πυροβολισμό που έπληξε τον 16χρονο στο κεφάλι, φέρεται να ισχυρίστηκε πως πυροβόλησε «ενστικτωδώς προς τα κάτω, στοχεύοντας στα λάστιχα του αυτοκινήτου», και περιγράφοντας στη συνέχεια τις συνθήκες υπό τις οποίες άνοιξε πυρ, ανέφερε πως η μηχανή στην οποία επέβαινε κινούνταν με ταχύτητα και λόγω του οδοστρώματος είχε συχνές αναπηδήσεις.

Επιπλέον δήλωσε ότι «αυτό που έκαναν είναι απαράδεκτο. Μόνο στους τσιγγάνους γίνεται αυτό. Άλλος έριξε το γατί και το έκαναν θέμα, μεγάλο. Έχει και ένα μωράκι. Αυτό δεν το έχει δει όλη η πλάση; Γιατί να το κάνουν αυτό;»

Τέλος, ανέφερε ότι «κρέμεται η ζωή του από μία κλωστή, είναι ετοιμοθάνατο. Το παιδί μέχρι τις 02:30 ήταν με τους φίλους του», ανέφεραν συγγενείς του 16χρονου στην κάμερα της ΕΡΤ, σημειώνοντας: «κι αν δεν πλήρωσε τι έγινε; Πρέπει να το σκοτώσεις; Γίνεται έτσι; Πάρε του τον αριθμό, κάνε του καταγγελία, βάλε Εισαγγελέα. Έκανε ένα λάθος όχι να τον σκοτώσουμε. Απαράδεκτο αυτό που έκαναν».

 

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα

ιάσονας τροχαίο

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα

Το δικαστήριο αυτή τη στιγμή έχει διακόψει για να αποφασίσει επί του ελαφρυντικού και να…

Καλλιάνος: Η απάντηση του καθηγητή αγγειοχειρουργικής για τον πατέρα του – «Η εισαγωγή ασθενών στην ΜΕΘ διέπεται από ιατρικούς κανόνες»

6084787 1

Καλλιάνος: Η απάντηση του καθηγητή αγγειοχειρουργικής για τον πατέρα του – «Η εισαγωγή ασθενών στην ΜΕΘ διέπεται από ιατρικούς κανόνες»

«Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών»,…

Άγριος καυγάς σε σχολείο στις ΗΠΑ: Εκπαιδευτικός γρονθοκόπησε μαθητή που τον είπε «νέγρο» (video)

CropImage 26

Άγριος καυγάς σε σχολείο στις ΗΠΑ: Εκπαιδευτικός γρονθοκόπησε μαθητή που τον είπε «νέγρο» (video)

O 27χρονος αναπληρωτής είναι αντιμέτωπος με τέσσερις κατηγορίες, που περιλαμβάνουν ξυλοδαρμό, απειλή και επίθεση σε…

Τραγωδία στην άσφαλτο: Τροχαίο με έναν 31χρονο νεκρό στην Ελευσίνα – 17χρονος σκοτώθηκε στη Σκιάθο (video)

τροχαίο

Τραγωδία στην άσφαλτο: Τροχαίο με έναν 31χρονο νεκρό στην Ελευσίνα – 17χρονος σκοτώθηκε στη Σκιάθο (video)

Θανατηφόρο τροχαίο με ένα νεαρό νεκρό και έναν τραυματία στην Ελευσίνα - 17χρονος νεκρός σε…