Θάνατος 16χρονου: Σε κόκκινο συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. υπό τον φόβο εξεγέρσεων των Ρομά

Τι αναφέρει χαρακτηριστικά το διαβιβαστικό που έλαβαν όλες οι υπηρεσίες της Αστυνομίας σήμερα το πρωί.

5751881

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η αστυνομία – Την τελευταία του πνοή άφησε πριν από λίγο ο 16χρονος από τη Θεσσαλονίκη που πυροβολήθηκε από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο κεφάλι. Την ίδια ώρα, αναμένεται η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη, του 34χρονου αστυνομικού, ύστερα από τη διαφωνία του ανακριτή με τον εισαγγελέα.

Στον απόηχο των τραγικών εξελίξεων ύστερα από τον θάνατο του 16χρονου Ρομά, κατόπιν εντολής του αρχηγού του Σώματος, Κωνσταντίνου Σκούμα, το σύνολο του προσωπικού της ΕΛΑΣ τίθεται σε γενική επιφυλακή, ειδικά στις περιοχές που υπάρχουν μεγάλοι πληθυσμοί Ρομά, τόσο στην Αττική, όσο και στην Περιφέρεια.

Υπενθυμίζεται πως σε περίπτωση που δεν προφυλακιστεί, οι κοινότητες των Ρομά έχουν προαναγγείλει ότι θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις.

Τι αναφέρει το διαβιβαστικό

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το διαβιβαστικό που έλαβαν όλες οι υπηρεσίες της Αστυνομίας σήμερα (13/12) το πρωί, «γνωρίζετε ότι κατ’ εφαρμογή ανωτέρω σχετικών και για έκτακτους σοβαρούς και κατεπείγοντες υπηρεσιακούς λόγους, από λήψεως παρούσας τίθεται σε γενική επιφυλακή το σύνολο του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, μέχρι νεοτέρας και για λόγους προστασίας δημόσιας τάξης και ασφάλειας».

Πέθανε ο Κώστας Φραγκούλης

Ύστερα από βραχεία νοσηλεία ο νεαρός 16χρονος που είχε δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι από τον αστυνομικό, υπέκυψε στο βαρύ τραύμα του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση από τις 5 Δεκεμβρίου. Όπως αναφέρει το ανακοινωθέν του Ιπποκράτειου «ο ασθενής Φ.Κ. ετών 16 προσκομίσθηκε στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» στις 5/12/22 στις 2:02π.μ. με τη Μονάδα του ΕΚΑΒ με τραύμα από πυροβόλο όπλο στην αριστερή ινιακή χώρα, σε κωματώδη κατάσταση. Υποβλήθηκε σε άμεση χειρουργική αντιμετώπιση.

Οδηγήθηκε μετεγχειρητικά στη ΜΕΘ με μέγιστη μηχανική και φαρμακευτική υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών με την υγεία του να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Σήμερα 13/12/22, παρά την προαναφερόμενη υποστήριξη και τις άοκνες προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ, ο ασθενής απεβίωσε στις 10:10 π.μ. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του δεκαεξάχρονου».

Εξοργίζει ο αστυνομικός: Τα λάστιχα του αυτοκινήτου στόχευε η σφαίρα που βρήκε στο κεφάλι τον 16χρονο από τη Θεσσαλονίκη

Προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής ενώπιον του α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης ζήτησε και πήρε ο 32χρονος αστυνομικός που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο στη διάρκεια καταδίωξης, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά.

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (η πρώτη πράξη σε βαθμό κακουργήματος και η δεύτερη πλημμεληματικού χαρακτήρα).

Διαβάστε περισσότερα: Εξοργίζει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ – Καμιά αναφορά για σφαίρα στο κεφάλι

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

andraz lazic lcirqLKB8B4 unsplash

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

«“Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ”, μου είπε με ύφος (ο μηχανικός) και ανέφερε ότι στα…

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…