Κασσελάκης: Όταν γίνουμε κυβέρνηση, ο κόσμος θα μπορεί να κοιμάται ήσυχος (video)

"Θα ήθελα να μπορέσω να υπηρετήσω ως πρωθυπουργός για δυο θητείες, να μπορέσω να ολοκληρώσω ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων"

Κασσελάκης

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, στον Αντώνη Σρόιτερ και την εκπομπή “Αυτοψία” του Alpha, εν όψει των ευρωεκλογών του ερχόμενου Ιουνίου.

Μεταξύ άλλων, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στο διακύβευμα των ευρωεκλογών: “Το βασικό είναι τι θα κερδίσει ο Έλληνας και η Ελληνίδα από τις ευρωεκλογές. Η Ευρώπη, όπως ξέρετε, είναι ένας πολύπλοκος οργανισμός ο οποίος, θα έλεγα, στερείται έμπνευσης αυτή τη στιγμή, στερείται και μιας λογοδοσίας στον Ευρωπαίο πολίτη. Θεωρείται από πάρα πολλούς Ευρωπαίους ότι είναι ένα γραφειοκρατικό λόμπι αυτό το οποίο βλέπουμε. Διαφορετικά λόμπι μέσω μιας γραφειοκρατίας, η οποία θέλει να επηρεάσουν οδηγίες και κανονισμούς. Άρα η λογοδοσία στον πολίτη είναι πολύ σημαντικό. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχουν πανευρωπαϊκά ψηφοδέλτια για ένα μέρος της Ευρωβουλής. Ότι πρέπει η Κομισιόν, η Προεδρία της, να επιλέγεται από το Ευρωκοινοβούλιο. Άρα υπάρχουν τομές που μπορούν να γίνουν για να είναι πιο αντιπροσωπευτική η Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Τόνισε ακόμα πως η Ελλάδα έχει ανάγκη από κονδύλια και άλλα χρηματοπιστωτικά εργαλεία από την ΕΕ για να χρηματοδοτήσει την κλιματική προσαρμογή. “Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη κοινωνική, το οποίο σημαίνει πάνω απ’ όλα λιγότερη λιτότητα. Δηλαδή αυτό το οποίο έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση για τα, σχεδόν 2,5%, πρωτογενή πλεονάσματα, είναι εντελώς αντιπαραγωγικό. Και πραγματικά πιστεύω ότι το κάνουν για να έρθει το 2027 και να δίνουν πάλι pass (food pass, market pass) για να είναι ένας κόσμος εξαρτημένος. Αλλά νομίζω πλέον ο κόσμος έχει καταλάβει ότι πρόκειται για κοροϊδία. Ειλικρινά το λέω αυτό μεταξύ της αισχροκέρδειας στα τρόφιμα, στο ηλεκτρικό ρεύμα με το ολιγοπώλιο, στις τράπεζες με τα τεράστια υπερκέρδη και ούτω καθεξής“, υπογράμμισε.

Ασκώντας δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση, σχολίασε: “Η κοινωνία μας βράζει αυτή τη στιγμή. Υπάρχει ένα μικρό μέρος της κοινωνίας που όντως ωφελείται από τις πολιτικές της κυβέρνησης, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία είναι σε μια στάση ανασφάλειας, στασιμότητας. Αυτό το οποίο έχω πει και σε ομιλίες μου πρόσφατα ότι το σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας έπρεπε να είναι «σταθερά, άτολμα, πουθενά». Διότι είμαστε σταθερά στον πάτο όλων των μετρήσεων”. Διερωτήθηκε “για ποιο λόγο να μην πάει ο Κώστας Καραμανλής στη Δικαιοσύνη;” για την τραγωδία των Τεμπών, καταγγέλλοντας για παντελή έλλειψη ευθιξίας τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επισημαίνοντας: “Δεν απλά λάθη αυτά. Τώρα μιλάμε για την ανθρώπινη ζωή. Το σύστημα Υγείας το έχουν αφήσει να διαλυθεί”.

Συνεχίζοντας, ανέφερε: “Η Νέα Δημοκρατία δεν βάζει αξία στην ανθρώπινη ζωή όπως πρέπει. Κι αυτό το βλέπεις παντού. Από το ΕΣΥ, το βλέπεις στα Τέμπη και τη συγκάλυψη που προκύπτει από κει και φυσικά στην οικονομική πολιτική της. Ένα νέο ζευγάρι πώς θ’ αρχίσει οικογένεια με τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη, μισθούς Βουλγαρίας, τους τεράστιους φόρους και ξαφνικά να έχεις υπερκέρδη σε τράπεζες, στο ηλεκτρικό ρεύμα, σε βενζίνη και ούτω καθ’ εξής; Δεν μπορεί να βγει έτσι ο λογαριασμός. Για να μη σχολιάσω την έλλειψη αξίας στη ζωή, που δείχνει με την Αστυνομία. Το γεγονός ότι αυτό τον θεσμό αντί να τον ανασυγκροτήσει για ν’ αποδίδει, φτάνουμε στο σημείο να βλέπουμε μια γυναικοκτονία να γίνεται μπροστά από το φυλάκιο της Αστυνομίας. Αφού έχουν περάσει εννιά μήνες που νεοναζί Κροάτες διέσχιζαν με ρόπαλα τη χώρα και περπατούσαν χωρίς να τους αγγίξει κανείς μέσα στο μετρό. Δηλαδή η ασφάλεια στη χώρα μας πώς θα επανέλθει; Πέντε χρόνια κυβερνούν. Έχω ήδη βγάλει προτάσεις για την ασφάλεια, για να μπορέσει η Αστυνομία να λογοδοτεί περισσότερο στον Έλληνα πολίτη, με επιλογή από τη Βουλή, με τον αστυνόμο τις γειτονιάς και άλλα μέτρα. Να είστε σίγουρος ότι, όταν γίνουμε κυβέρνηση, ο κόσμος θα μπορεί να κοιμάται ήσυχος“.

Το “κόψιμο” του Παπανώτα και το αντιφατικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Μίλησε ακόμα για τον αποκλεισμό του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ: “Πήρα μια απόφαση βάσει αυτών που άκουσα, η οποία ήταν απολύτως συνεπής με τις αξίες μου. Ο κ. Μητσοτάκης για ποιο λόγο κρατάει υμνήτρια του Κασιδιάρη στο ψηφοδέλτιό του; Για ποιο λόγο κρατά βουλευτή του, ο οποίος δεν ξέρει εάν θα με αποκαλέσει «ο» ή «η» Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Δηλαδή περνάμε με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο και μετά κρατάμε την ομοφοβία και τον ρατσισμό στα ψηφοδέλτιά μας; Το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας είναι τελείως αντιφατικό ανάμεσα στις υποψηφιότητες του. Δεν είναι δυνατόν να έχεις αμφιλεγόμενα πρόσωπα, τα οποία χαϊδεύουν ακροδεξιά αυτιά και συγχρόνως να έχεις κι άλλους αξιόλογους ανθρώπους. Τι μήνυμα στέλνεις; Στέλνεις ένα μήνυμα ότι αυτό που σε ενώνει είναι απλά η θέση, η εξουσία. Δεν είναι μήνυμα αρχών. Όλος ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πάντα θα δρα βάσει αρχών”.

Σημείωσε ακόμα: “Υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που έχει απογοητευθεί από την πολιτική, που λέει ότι όλοι είναι το ίδιο. Και το μεγάλο μου στοίχημα, προσωπικά, είναι να μπορέσω να τους πείσω ότι η ομάδα που φτιάχνω, αρχίζοντας με το ευρωψηφοδέλτιο και μελλοντικά  με την κυβέρνηση που θα παρουσιάσουμε, ότι μπορεί ν’ αλλάξει την κατάσταση. Ειλικρινά δεν είναι ανάγκη να ξυπνάμε κάθε μέρα και να είμαστε η Ελλάδα του παρελθόντος. Υπάρχει και η Ελλάδα που θέλουμε να χτίσουμε”.

“Θέλω να υπηρετήσω ως πρωθυπουργός για δύο θητείες”

Μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε: “Προφανώς ήταν μια έκπληξη η ανάρτησή του, αλλά καταλαβαίνω γιατί εκείνος εκείνη τη στιγμή ήθελε να μιλήσει με το δικό του τρόπο για το κόμμα για το οποίο είναι ακόμη σημαία. Από εκεί και πέρα έχει υπάρξει μια ανανέωση στο κόμμα, η οποία ήταν αναγκαία. Γι’ αυτό εξάλλου και ο ίδιος έδωσε την ευκαιρία σε κάποιο άλλον να διεκδικήσει τη θέση του, για να μπορεί να υπάρξει… Το είχε πει και στην ομιλία του το βράδυ κατά τη διάρκεια της παραίτησής του στο Ζάππειο αυτό, για να μπορεί να γίνει οργανικά η ανανέωση στο κόμμα. Από εκεί και πέρα ότι τιμώ πάρα πολύ το έργο του ως πρωθυπουργός”.

Δήλωσε ακόμα θρήσκος, επισημαίνοντας πως “σέβομαι το μεγαλείο της φύσης, του θεού. Από εκεί και πέρα πιστεύω στην επιστήμη, προφανώς. Απλά σέβομαι το γεγονός ότι υπάρχουν και πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να τα εξηγήσουμε στον κόσμο μας”. Ωστόσο, σχολίασε: “Τα προβλήματα σίγουρα δεν λύνονται με θαύματα. Και να σας πω: το μεγαλύτερο θαύμα το οποίο υπάρχει στην Ελλάδα, είναι πως κάποιος με μισθό βουλευτή μπορεί να έχει 42 ακίνητα στο πόθεν έσχες του. Αυτό να μας εξηγήσει κάποιος!“.

Όσο για τα μελλοντικά του σχέδια, ξεκαθάρισε: “Θα ήθελα να μπορέσω να υπηρετήσω ως πρωθυπουργός για δυο θητείες, να μπορέσω να ολοκληρώσω ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, να μπορούμε ως κυβέρνηση να  ενώσουμε όπως είπα, όλη την Ελλάδα. Να αποκεντρώσουμε τη χώρα μας, να λύσουμε το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα που έχουμε, μη βρεθούμε το 2050 με 6,5 εκατομμύρια Έλληνες και μια χώρα πάλι χρεοκοπημένη… Δεν είμαι κάποιος ο οποίος πιστεύει στην επ’ άπειρον δραστηριότητα στην πολιτική. Σίγουρα δεν έχω σκοπό να γίνω επαγγελματίας πολιτικός, δεν έχω σκοπό να είναι η μόνη μου ταυτότητα μακροπρόθεσμα“.

Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε συνοικίες της Ράφα, αφότου είχε δώσει εντολή εκκένωσης

rafah

Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε συνοικίες της Ράφα, αφότου είχε δώσει εντολή εκκένωσης

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, από αέρος και από το πυροβολικό, συνεχίζονται από την περασμένη νύχτα και…

Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και ένδεκα τραυματίες μετά από σύγκρουση μπετονιέρας με λεωφορείο

toyrkia

Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και ένδεκα τραυματίες μετά από σύγκρουση μπετονιέρας με λεωφορείο

Πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα (6/07) στην περιοχή Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.