Newsroom

Newsroom

Θρήνος στον αθλητισμό: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός αρσιβαρίστας Ολεξάντρ Πελεσένκο

Ο Ολεξάντρ Πελεσένκο ήταν μόλις 30 ετών

pexels victorfreitas 949134

Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα στην άρση βαρών, καθώς όπως έγινε γνωστό ο Ουκρανός Ολεξάντρ Πελεσένκο έπεσε νεκρός στον πόλεμο σε ηλικία 30 ετών.

Ο ίδιος είχε κατακτήσει 2 φορές το πρωτάθλημα Ευρώπης, ενώ είχε συμμετάσχει και στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016.

Την είδηση έκανε γνωστή ο ομοσπονδιακός της άρσης βαρών της Ουκρανίας, Βίκτορ Σλομποντιάνιουκ, γράφοντας: «Ο πόλεμος παίρνει τους καλύτερους… Υπερασπιζόμενος την Ουκρανία από τους εισβολείς, σήμερα, 6 Μαΐου, πέθανε ηρωικά ο ένας εκ των κορυφαίων του αθλητισμού της Ουκρανίας, δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης (2016, 2017), συμμετέχων στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην άρση βαρών Ολεξάντρ Πελεσένκο.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του Ολεξάντρ! Αυτή είναι μια πολύ βαριά απώλεια για ολόκληρη την κοινότητα της άρσης βαρών της Ουκρανίας. Οι ήρωες δεν πεθαίνουν»

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…