«Θεωρίες συνωμοσίας» βλέπει ο Γιάννης Οικονόμου για την εξαγωγή του Predator στο Σουδάν

Με χαρακτηριστική καθυστέρηση, η κυβέρνηση απάντησε, όχι ιδιαίτερα πειστικά, στο ερώτημα του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά το αν δόθηκε άδεια εξαγωγής του κακόβουλου λογισμικού Predator από την Ελλάδα στο Σουδάν

EK OIKONOMOU

Τα γεγονότα στο Σουδάν επαναφέρουν το θέμα των υποκλοπών στην επικαιρότητα. Τόσο η ερώτηση από τον τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργου Κατρούγκαλου σχετικά με την εξαγωγή του Predator, με την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όσο και η νέα παρέμβαση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την Ολλανδή ευρωβουλευτίνα Σόφι Ιντ’ Βελντ, μέλος της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου που διερευνά τη χρήση κακόβουλων λογισμικών.

 


Σε όλα αυτά η κυβέρνηση , δια στόματος του Γιάννη Οικονόμου, προσπάθησε να απαντήσει με καθυστέρηση και όχι πειστικά, αφού πρώτα φρόντισε να ειρωνευτεί την αξιωματική αντιπολίτευση, εκθειάζοντας τις προσπάθειες της κυβέρνησης στο Σουδάν για τους «ελληνικής καταγωγής πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι» μίλησε για «ασυγχώρητη ελαφρότητα» και επέπληξε τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. γιατί «προωθεί θεωρίες συνωμοσίας».

Η απάντηση του Γ. Οικονόμου

«Μετά την πανδημία, που για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν πανδημία Μητσοτάκη, την εισαγόμενη ακρίβεια που προκάλεσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακρίβεια Μητσοτάκη, την κλιματική κρίση και τις παγκόσμιες ανισότητες, για τις οποίες επίσης φταίει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τώρα ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζουν ότι και για τον εμφύλιο στο Σουδάν ευθύνεται ο Πρωθυπουργός. Την ώρα που η Κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για τους ελληνικής καταγωγής πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι στο Σουδάν, εν μέσω αιματηρού εμφυλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει με ασυγχώρητη ελαφρότητα σοβαρότατα διεθνή ζητήματα και προωθεί θεωρίες συνωμοσίας»

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

mpakodimou 4

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

Μάλιστα η Μαρία Μπακοδήμου ανέφερε ότι όταν συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ανήλικη