Newsroom

Newsroom

«Θέλουν αυτό να γίνει μυστικά, χωρίς αποχαιρετισμό» – Η μητέρα του Ναβάλνι λέει ότι είδε τη σορό του, αλλά δεν τη δίνουν για κηδεία (Video)

«Θέλουν αυτό να γίνει μυστικά, χωρίς αποχαιρετισμό. Θέλουν να με φέρουν στην άκρη ενός νεκροταφείου, σε έναν τάφο και να μου πουν: εδώ κείτεται ο γιος σας. Δεν συμφωνώ με αυτό».

AP24051496810668

Η μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι, Λουντμίλα, κατηγόρησε την Πέμπτη (22/2) τους Ρώσους ερευνητές ότι σχεδιάζουν μια “μυστική” κηδεία για τον γιο της και δήλωσε ότι δεν θα συμφωνήσει σε αυτή.

Θέλουν αυτό να γίνει μυστικά, χωρίς αποχαιρετισμό. Θέλουν να με φέρουν στην άκρη ενός νεκροταφείου, σε έναν τάφο και να μου πουν: εδώ κείτεται ο γιος σας. Δεν συμφωνώ με αυτό“, δήλωσε σε ένα βίντεο στο YouTube. Δεν υπήρξε απάντηση από τους Ρώσους ερευνητές.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, η Λουντμίλα ανέφερε πως τής έδειξαν τη σορό του γιού της και το πιστοποιητικό θανάτου του. Η ομάδα του Ναβάλνι δήλωσε ότι το πιστοποιητικό θανάτου αναφέρει ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι πέθανε από φυσικά αίτια.

Οι ρωσικές αρχές είχαν απαγορεύσει στους συγγενείς του νεκρού ηγέτη της αντιπολίτευσης να έχουν πρόσβαση στη σορό του μετά τον θάνατό του σε φυλακή στον αρκτικό κύκλο. Υπενθυμίζεται ότι ο 47χρονος Ναβάλνι πέθανε την Παρασκευή (16/2), αφού, σύμφωνα με τις ρωσικές σωφρονιστικές αρχές, “ένιωσε αδιαθεσία” έπειτα από περίπατο.

Ακολούθησε “θρίλερ”  με τη σορό του, μια και αρχικά μεταφέρθηκε στην πόλη Labytnangi, 36 χιλιόμετρα μακριά από την φυλακή ΙΚ-3 στην οποία άφησε την τελευταία του πνοή. Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι το άψυχο σώμα του μεταφέρθηκε αργότερα την ίδια μέρα στο Περιφερειακό Κλινικό Νοσοκομείο στην περιφερειακή πρωτεύουσα Σάλεχαρντ. «Συνήθως τα πτώματα των ανθρώπων που πεθαίνουν στη φυλακή μεταφέρονται απευθείας στην ιατροδικαστική υπηρεσία στην οδό Glazkova, όμως σε αυτή την περίπτωση μεταφέρθηκε στο κλινικό νοσοκομείο για κάποιο λόγο», είπε ο παραϊατρικός υπάλληλος, ο οποίος μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας στην εφημερίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η εφημερίδα Novaya Gazeta Europe, επικαλούμενη πηγή από το τμήμα των ασθενοφόρων του νοσοκομείου, στη σορό του Ναβάλνι βρέθηκαν μώλωπες που φέρονται να έγιναν όσο ήταν ακόμα εν ζωή.

Η εφημερίδα – επικαλούμενη τις δηλώσεις ενός τραυματιοφορέα του νοσοκομείου –  υπογραμμίζει πως οι μελανιές δεν προέρχονταν από ξυλοδαρμούς, αλλά ήταν αποτέλεσμα άλλων ενεργειών.

Μάλιστα,ο Βλάντιμιρ Οσέτσκσιν, ιδρυτής της ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων Gulagu.net, εκμυστηρεύτηκε στους Times του Λονδίνου ότι ο Ρώσος αντιφρονούντας πιθανότατα πέθανε με τη μέθοδο της “μιας γροθιάς”.

Ειδήσεις σήμερα:

Αλέξης Τσίπρας: Ηχηρή παρέμβαση για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – «Να προσφύγει τώρα στη βάση ο Κασσελάκης»

Νόρα Βαλσάμη: Σε κακή οικονομική κατάσταση η ηθοποιός – Δεν έχω λεφτά, παίρνω 500 ευρώ σύνταξη (Video)

Εισβολέας: Από τότε που σταμάτησα να ντρέπομαι για την καταγωγή μου, απελευθερώθηκα (video)

Τηλεθέαση: Γιατί το δελτίο του Mega και η Ράνια Τζίμα σημειώνουν σταθερά υψηλές πτήσεις

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…