Newsroom

Newsroom

Θανάσης Καμπαγιάννης: Η εισαγγελέας σήμερα σιώπησε

Το σχόλιο του συνήγορου πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ, Θανάση Καμπαγιάννη, για τη σημερινή, ακόμα μια φορά αμετανόητη «στάση» της εισαγγελέως

5004838

Τη συνειδητή «σιωπή» της Εισαγγελέως Α. Οικονόμου στη σημερινή διαδικασία της δίκης της Χρυσής Αυγής σχολίασε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Θανάσης Καμπαγιάννης.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση και ουσιαστικά «ακύρωσε» την πρόταση της εισαγγελικής αρχής, ζητώντας εξηγήσεις και διευκρινήσεις για το… «αναστολή σε όλους».

«Η εισαγγελέας σιώπησε, αν και υπάρχει τέτοιο Βούλευμα του 2015 με πρόταση μάλιστα του αναπληρωτή εισαγγελέα κυρίου Κωσταρέλλου. Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο», αναφέρει ο Θ. Καμπαγιάννης σε ανάρτησή του στο facebook καυτηριάζοντας τη στάση της Α. Οικονόμου.

Αναλυτική ολόκληρη η τοποθέτηση

«Η χτεσινή συνεδρίαση έληξε με κραυγές της υπεράσπισης που προσκόμισε δηλώσεις της πολιτικής αγωγής στο δικαστήριο στις οποίες είπαμε ότι η εισαγγελέας ψεύδεται όταν λέει ότι ο Λαγός δεν έχει παραβιάσει τους όρους. Οι δικηγόροι της υπεράσπισης μίλησαν για “συκοφαντική δυσφήμηση” και για πειθαρχικά.

Το δικαστήριο ανέβηκε σήμερα και η πρόεδρός του κυρία Μαρία Λεπενιώτη είπε: Από την επισκόπηση των ποινικών μητρώων προκύπτει ότι πολλοί κατηγορούμενοι έχουν καταδικαστεί με πολυετείς καθείρξεις. Η Πρόεδρος ζήτησε από την εισαγγελέα να συμπληρώσει την πρότασή της. Η εισαγγελέας είπε ότι αναφερόμενη σε “λευκά ποινικά μητρώα” των κατηγορουμένων “δεν εννοούσε όλους”. Και ότι σε κάθε περίπτωση, ζητά την αναστολή για όλους.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος ζήτησε, επιμελεία εισαγγελίας, να αναζητηθεί αν υπάρχει Βούλευμα με το οποίο να κρίνεται ότι ο Λαγός παραβίασε περιορισμούς διαμονής. Η εισαγγελέας σιώπησε, αν και υπάρχει τέτοιο Βούλευμα του 2015 με πρόταση μάλιστα του αναπληρωτή εισαγγελέα κυρίου Κωσταρέλλου. Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο».

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

astynomia rethimno

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

Αφορμή για την επιχείρηση -σύμφωνα με την καταγγελία- ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ…