Τεράστια παρτίδα λαθραίων τσιγάρων εντόπισε το ΣΔΟΕ στο λιμάνι του Πειραιά (photos)

cover
NewsRoom 02/07/2014 | 16:11

Σημαντική επιτυχία στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής σημείωσαν χθες οι υπάλληλοι του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής, σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά.

Συγκεκριμένα, αξιοποιώντας πληροφορίες που  περιήλθαν στο ΣΔΟΕ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά μεγάλες ποσότητες καπνικών σε δύο εμπορευματοκιβώτια που προήρχοντο από τη Μαλαισία με δηλωθέν εμπόρευμα στα φορτωτικά έγγραφα, «ξύλινα ντουλάπια».

Στον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι το μεν πρώτο εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 984 χαρτοκιβώτια με 9.840.000 τεμ. τσιγάρα μάρκας, RAY, GOLD MOUND και ROYAL BLUE, το δε δεύτερο 998 χαρτοκιβώτια με 9.980.000 τεμ. τσιγάρα μάρκας AMERICAN LEGEND, ενώ στην ίδια φορτωτική υπήρχε και τρίτο εμπορευματοκιβώτιο το οποίο περιείχε 45 τεμάχια ξύλινες ντουλάπες, με σκοπό την παραπλάνηση των Αρχών. Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 3.519.418,66 ευρώ. Η έρευνα συνεχίζεται από το ΣΔΟΕ για τον εντοπισμό των παραληπτών, των οποίων τα στοιχεία επί των φορτωτικών εγγράφων είναι πλαστά.