Τα Παραπολιτικά, τα πουλητάρια και η ξεφτίλα της δημοσιογραφίας

Καφενόβια δημοσιογραφία, τόσο ως προς την ουσία της όσο και ως προς τη γλώσσα και την έκφρασή της

Τάσος Τσακίρογλου 04/03/2020 | 14:14

Αυτές τις μέρες συνηθίσαμε στη διασπορά ψευδών ειδήσεων, ετεροχρονισμένης προβολής βίντεο από άλλο τόπο και χρόνο, ακόμα και συνειδητής παραποίησης των γεγονότων, αλλά σήμερα πραγματικά στο σάιτ των Παραπολιτικών το τερμάτισαν.

Φυσικά είναι γνωστή η κόντρα του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη - «φίλα προσκείμενο» των Παραπολιτικών και του εκδότη τους, όμως ορισμένα πράγματα υπερβαίνουν ακόμα και το δικό τους ύφος.

Ο Γιάννης Κουρτάκης, λοιπόν, στη στήλη του «πολιτικός καφές», κάνει μια «σύνοψη» και αποτίμηση της συνέντευξης Τσίπρα στο MEGA και κυρίως όσα αυτός είπε για το μεταναστευτικό-προσφυγικό.

«Η επανεμφάνιση του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μετά από αρκετές μέρες αποκριάτικων διακοπών, κατά κοινή παραδοχή δεν στέφθηκε από επιτυχία... Σε ρόλο βουλευτή -και μάλιστα δεξιάς κατεύθυνσης- αυτό που μας είπε ήταν ότι η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακολουθούν την πλέον ενδεδειγμένη πολιτική» αναφέρει.

Όσοι είδαν τη συνέντευξη θα νομίζουν ότι έβλεπαν άλλο κανάλι, γιατί ο κ. Τσίπρας συμφώνησε μεν στην ανάγκη κλεισίματος των συνόρων σε μια τέτοια έκτακτη ανάγκη, αλλά επέκρινε σφόδρα την κυβέρνηση γιατί δεν θέτει θέμα κυρώσεων της Ε.Ε στην Τουρκία, αλλά και γιατί ο πρωθυπουργός δεν συγκαλεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Κουρτάκης κλείνει δε το πόνημά του με τα παρακάτω:

«Αξίζει.: Πλέον είναι εμφανή τα κιλά που έχει προσθέσει ο κ. Τσίπρας μετά την πτώση της κυβέρνησής του, όπως και η αδυναμία άρθρωσης μιας εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης».

«Ενδιαφέρει.: Μετά τον Αλαβάνο, τον Κωνσταντόπουλο, το Λαφαζάνη, τον Βαρουφάκη, τη Ζωή, ο Τσίπρας «ξεφορτώνει» από τις πολιτικές του αποσκευές και τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας όσους τον αποκαλούν: “απόλυτο πολιτικό πουλητάρι”».

Καφενόβια δημοσιογραφία, τόσο ως προς την ουσία της όσο και ως προς τη γλώσσα και την έκφρασή της: παραποίηση, fake news, προσωπικοί χαρακτηρισμοί, πολιτική σκοπιμότητα και...εκδούλευση. Τι κάνει νιάου-νιάου;

Πηγή: efsyn.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr