«Τα Χρονικά της Νέας Υόρκης» - Μια τοιχογραφία με τα πρόσωπα 1.128 Νεοϋορκέζων

Το πιο πρόσφατο έργο του αποκάλυψε στη Νέα Υόρκη ο Γάλλος καλλιτέχνης και φωτογράφος JR. Πρόκειται για μια τοιχογραφία ύψους 16 μέτρων, στην οποία απεικονίζονται 1.128 Νεοϋρκέζοι να στέκονται πάνω σε κτήρια.

NewsRoom 11/02/2020 | 15:39

Ονομάζεται «Τα Χρονικά της Νέας Υόρκης», είναι τοποθετημένη σε στοιβαγμένα κοντέινερ στο πάρκο Domino του Williamsburg, με φόντο τον Freedom Tower, την Williamsburg Bridge και το Empire State Building.

Για να δημιουργήσει το έργο, ο JR φωτογράφισε άτομα και από τα πέντε δημοτικά διαμερίσματα της Νέας Υόρκης και, στη συνέχεια, δημιούργησε με κολάζ ένα τεράστιο συλλογικό πορτρέτο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα έργο που έχει φιλοτεχνήσει ο Γάλλος καλλιτέχνης στη Νέα Υόρκη και συμπίπτει με τη μεγάλη έκθεση, αφιερωμένη στο έργο του, που φιλοξενεί το Brooklyn Museum.

Παράλληλα με την έκθεσή του ο JR έχει ήδη παρουσιάσει μια σειρά τοιχογραφιών σε διάφορα σημεία του Μπρούκλιν, συμπεριλαμβανομένων του Kings Theatre στο Flatbush και της Brooklyn Academy of Global Finance στο Bedford Stuyvesant. Η έκθεση JR:Chronicles περιλαμβάνει φωτογραφίες, βίντεο, διοράματα και αρχειακό υλικό από όλη την καριέρα του.