Συζητώντας για τη δημοκρατία με έναν (αποτυχημένο) πραξικοπηματία!

Μια συζήτηση για τη δημοκρατία μαζί με έναν (αποτυχημένο) πραξικοπηματία; Κι όμως γίνεται! Το πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε φόρουμ που προσκαλεί και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. 

NewsRoom 29/09/2020 | 22:12

Ο Χουάν Γκουαϊδό, η μαριονέτα των ΗΠΑ που αυτοανακηρύχθηκε (!) πρόεδρος της Βενεζουέλας, είναι καλεσμένος και ομιλητής στο 8ο Athens Democracy Forum. .Eτσι θα έχει την eυκαιρία να ξαναδεί – έστω και διαδικτυακά – τον αποτυχημένο πραξικοπηματία της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, τον οποίο είχε σπεύσει να στηρίξει ως πρώτη μάλιστα πολιτική απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ στην εξωτερική πολιτική, θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η αλήθεια είναι ότι η στάση του πρωθυπουργού έχει συνέχεια. Έχει αναγνωρίσει πλήρως τον ΗΠΑλληλο Γκουαϊδο. Μάλιστα, έχει φωτογραφηθεί και μαζί του (η κεντρική φωτογραφία του δημοσιεύματος μας) στο Νταβός τον Ιανουάριο του 2020, δηλώνοντας: «το να σας υποστηρίξουμε, ήταν η πρώτη απόφαση που λάβαμε στον τομέα της εξωτερικής μας πολιτική». Άλλωστε, οι σχέσεις τους παραμένουν θερμές, παρά το γεγονός ότι ο Γκουαϊδό δεν κατάφερε να ανατρέψει τον εκλεγμένο πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, προς απογοήτευση των ΗΠΑ

Με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών άλλωστε «η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, συμφώνως με την κοινή θέση της ΕΕ όπως διατυπώθηκε, εξ ονόματος των 28, στη δήλωση της Υψηλής Εκπροσώπου/Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Mogherini, αποφάσισε να αναγνωρίσει τον Πρόεδρο της δημοκρατικά εκλεγμένης Εθνοσυνέλευσης, Juan Guaido, ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας» (Ιούλιος 2020).

Η εκδήλωση θα μπορούσε να έχει τίτλο «Συζητώντας για τη δημοκρατία με έναν (αποτυχημένο) πραξικοπηματία!». Μπορείτε και πιο κάτω, κύριε πρωθυπουργέ και κύριε δήμαρχε.