ΣΥΡΙΖΑ: «Κλείδωσε» η μονομαχία Γεροβασίλη με Κασσελάκη

Έντονες είναι οι ζυμώσεις στο ΣΥΡΙΖΑ ,ενόψει των εσωκομματικών εκλογών, καθώς η Όλγα Γεροβασίλη «κλείδωσε» ως το πρόσωπο που θα είναι αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη

gerovasili kasselakis2

Tο μεσημέρι του Σαββάτου η Όλγα Γεροβασίλη –αντιπρόεδρος της Βουλής και με αδιάκοπη θητεία στις γραμμές της Αριστεράς– αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, διεκδικώντας το χρίσμα από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Μόλις γίνει αυτό τότε και ο Αλέξης Τσίπρας θα σπεύσει να εκφράσει ανοικτά τη στήριξή του στο πρόσωπό της.

Καταλύτης των εξελίξεων σύμφωνα με πληροφορίες ήταν η συνάντηση των «8» που έγινε αμέσως μετά την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να ρίξει το γάντι και να προκηρύξει τετραπλές εκλογές στο κόμμα και κράτησε μέχρι τα ξημερώματα.

Στο μεταμεσονύχτιο «δείπνο»  –σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες– οι «8» (δηλαδή οι  Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Παππάς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Σβίγγου και Γιώργος Βασιλειάδης) συζήτησαν για το ποιος θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στον Στ. Κασσελάκη. Όπως προκύπτει, ακούστηκαν διάφορα ονόματα, με τους «8» να καταλήγουν στο πρόσωπο της Όλγας Γεροβασίλη.

Στη συνέχεια έγινε η σχετική κλήση προς την κ. Γεροβασίλη, η οποία φέρεται να εμφανίστηκε θετική σε αυτό το ενδεχόμενο. Το επόμενο πρωί, λοιπόν, η κ. Γεροβασίλη προχώρησε σε διαδοχικά ραντεβού με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Μεταξύ άλλων, είδε τον Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος αργότερα, από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε ενωτικός και άφησε την αίσθηση πως ο ίδιος δεν θα διεκδικήσει την προεδρία. Αν χρειαστεί… «να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό, θα το κάνουμε με χαρά γιατί έτσι μεγαλώσαμε….», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τεμπονέρας.

Καθοριστικός ο ρόλος του Νίκου Παππά

Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσει Νίκος Παππάς δεδομένης της σημαντικής εσωκομματικής επιρροής που έχει. Από τη μία συμμετείχε στη σύσκεψη των «8» που σφράγισε την υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη και από την άλλη οι σχέσεις του με τον Κασσελάκη τον οποίο στήριξε στην πρώτη προεδρική αναμέτρηση έχουν αποκατασταθεί.

Τι θα κάνει ο Πολάκης

Γρίφος αποτελεί και η στάση Πολάκη μετά το ρήγμα με Κασσελάκη, την ώρα όμως που και οι σχέσεις του με την Όλγα Γεροβασίλη δεν είναι και οι καλύτερες. Σε μια τελευταία του δήλωση μάλιστα ο Παύλος Πολάκης μίλησε για «επίδοξους αρχηγούς» και κάποιους άλλους να «ξεκαβαλήσουν το καλάμι που πρόωρα καβάλησαν».

Διαβάστε επίσης:

Κολωνός – Υπόθεση μαστροπείας ανηλίκων: Στο φως τα στοιχεία της «Λορέλας» και των υπόλοιπων συλληφθέντων

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Η δαιμονοποίησή μου εξυπηρετεί πολλούς…

Ελισάβετ Μουτάφη: Η αποκάλυψη για τον Λαζόπουλο – «Μου πρότεινε να αλλάξω επίθετο»