ΣΥΡΙΖΑ κατά Μενδώνη: Ας απαντήσει για τα αίσχη στην Ακρόπολη ως υπουργός στη Βουλή και όχι ως ξεναγός.

Απάντηση στην  υπουργό Πολιτισμού ( αναγκάστηκε να κάνει πίσω μετά την κατακραυγή για τη μαρμάρινη επιγραφή στην Ακρόπολη),  η οποία έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία προσκαλώντας τον σε ξενάγηση στην Ακρόπολη, έδωσε η Κουμουνδούρου 

NewsRoom 08/04/2021 | 20:18

Αντί η Λίνα Μενδώνη να απαντήσει στην ερώτηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία μετά την αποκάλυψη  για τη μαρμάρινη επιγραφή στην Ακρόπολη, επιχειρεί με προσωπική επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, καλώντας τον να τον ξεναγήσει στην Ακρόπολη.  

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ο οποίος κάλεσε την υπουργό Πολιτισμού να απαντήσει στη Βουλή.

«Ας έρθει να απαντήσει για τα αίσχη στην Ακρόπολη ως υπουργός στη Βουλή και όχι ως ξεναγός. Αντί η κα Μενδώνη να προσπαθεί με επιστολές στον κ. Τσίπρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα αίσχη που έχει κάνει στην Ακρόπολη, περιμένουμε να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που της κατέθεσε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστόπουλου. Και κυρίως να απαντήσει στο ένα και απλό ερώτημα:
Ισχύει ή όχι η Σύμβαση Δωρεάς που έφερε στη Βουλή με την υπογραφή τριών υπουργών, η οποία στο Άρθρο 9 με τίτλο «Αναφορά Δωρεάς» ορίζει ότι θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή με την αναφορά: «Ο ανελκυστήρας πλαγιάς και ο φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη (Ιούνιος 2020)».

Εάν ισχύει, είναι κοινή συκοφάντης και βέβηλη. Εάν δεν ισχύει, είναι προφανές πως μετά τη θύελλα αντιδράσεων, παραβιάζει τη σύμβαση που η ίδια υπέγραψε.

Ας αποφασίσει τι από τα δύο ισχύει και ας έρθει να απαντήσει ως υπουργός στη Βουλή και όχι ως ξεναγός του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ακρόπολη».

«